Αυτό ήταν που ενόχλησε τον Μπούση

ΟΦΗ

Πώς φτάσαμε στην ανακοίνωση της κρητικής ΠΑΕ και τι πείραξε το αφεντικό του ΟΦΗ.

Όσοι γνωρίζουν τον Μιχάλη Μπούση δεν «έπεσαν από τα σύννεφα» με την ανακοίνωση της ΠΑΕ ΟΦΗ αναφορικά με το θέμα των εισιτηρίων στους φιλοξενούμενους. Μπορεί η απόφαση να πάρθηκε με δυσκολία, αφού στον Όμιλο έχουν ως πρωταρχικό μέλημα τον ποδοσφαιρικό πολιτισμό και τη διεξαγωγή αγώνων με φιλάθλους και των δύο ομάδων, ωστόσο ήταν μία απόφαση που αποτελούσε μονόδρομο μετά τα όσα έγιναν την Τετάρτη.

Ο Μιχάλης Μπούσης είδε, για πρώτη φορά από τότε που ανέλαβε την κρητική ομάδα, να ασχολείται ο κόσμος και τα Μέσα με πράγματα που αφορούσαν το εξωαγωνιστικό κομμάτι. Το Capitano.gr ήταν ένα από τα Μέσα που ανέδειξε τις ζημιές που προκάλεσαν οι οπαδοί του Ολυμπιακού και ήταν αυτό που μέσω της αρθρογραφίας του προέτρεψε τον ιδιοκτήτη του ΟΦΗ να «κλείσει» το γήπεδο για τους φιλοξενούμενους οπαδούς. Το αυτονόητο δηλαδή. Και θα δανειστούμε μία συγκεκριμένα αποστροφή του χθεσινού μας σχολίου: «Ο ΟΦΗ θέλει να αναδείξει τον ποδοσφαιρικό πολιτισμό σε ένα αρρωστημένο ελληνικό ποδόσφαιρο».

Ο Μπούσης, λοιπόν, φρόντισε να δείξει τις προθέσεις του από την Πέμπτη, στο περιθώριο της κοπής της πίτας. Σε μία αποστροφή των δηλώσεών του τόνισε ότι δεν είναι υπερήφανος για όσα έγιναν, βάζοντας στο κάδρο και μερίδα οπαδών της δικής του ομάδας.

Για πρώτη φορά ο ΟΦΗ της νέας εποχής έστρεψε πάνω του τα φώτα της δημοσιότητας για λόγους έξω από τους αγωνιστικούς. Η ήττα από τον Ολυμπιακό πέρασε σε δεύτερη μοίρα, η «ήττα» λόγω των γεγονότων ήταν μεγαλύτερη και κόστισε περισσότερο. Εξ ου η άμεση αντίδραση του ομογενούς επιχειρηματία για να μπει μία τελεία στο πρόβλημα.

Η συγκεκριμένη απόφαση αδικεί, βέβαια, των εξ Αθηνών κόσμο του ΟΦΗ που χάνει πλέον τη δυνατότητα να βλέπει από κοντά την αγαπημένη του ομάδα. Θύμα μίας γενικότερης κατάστασης που ταλανίζει το ελληνικό ποδόσφαιρο. Τα «θύματα» ενός πολέμου στον οποίο ο ΟΦΗ δεν έχει καμία απολύτως συμμετοχή.

Η κατάσταση είναι στα χειρότερά της. Δεν ανακαλύπτουμε την Αμερική, μπορείτε να το διαπιστώσετε εύκολα. Ανακοινώσεις, «κύκλοι», γκρίνια για τη διαιτησία, VAR που κολλάνε «ρίχνουν λάδι» στην ήδη «καυτή» ατμόσφαιρα, μία γενικευμένη οπαδική αντιπαλότητα με τον κίνδυνο να ελλοχεύει.

Ο ΟΦΗ είναι μόνος σε αυτό. Η θέση του είναι γνωστή και επαναλήφθηκε μέσω της ανακοίνωσης: «Μιλάμε μόνο ποδοσφαιρικά. Κινούμαστε δίχως παρεκκλίσεις, αποκλειστικά σε δρόμους που βοηθούν το άθλημα να πάει μπροστά, σεβόμενοι το ποδόσφαιρο σε όλες τις παραμέτρους του, δίχως να πράττουμε κατά το δοκούν». Αυτή είναι η σημαία του συλλόγου, αυτός είναι και ο λόγος που πάρθηκε η ως άνω απόφαση: ποιος να μιλήσει για ποδόσφαιρο μπροστά στη θέα σπασμένων καθισμάτων, οπαδών με ρόπαλα και μαδέρια; Ή ακόμα και μπροστά σε συμπεριφορές μερίδας οπαδών του ΟΦΗ που καυτηρίασε και ο Μιχάλης Μπούσης; Για ποιο ποδόσφαιρο να μιλήσουμε;

Καλύτερα ένα «Γεντί Κουλέ» μόνο με κόσμο του ΟΦΗ και επιστροφή στην κανονικότητα. Για συστήματα, τακτικές, κατοχές μπάλας. Ο ΟΦΗ δεν έχει ανάγκη κανέναν να ακολουθήσει. Ας πορευτεί μόνoς του στο δρόμο για ένα καλύτερο αύριο κι όποιος θέλει ακολουθεί, είτε εντός είτε εκτός ομάδας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

ΣΧΟΛΙΟ: Να σταματήσει να πληρώνει τα σπασμένα

Τέλος οι φιλοξενούμενοι στο Γεντί Κουλέ... με αιχμές


Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.