Να σταματήσει να πληρώνει τα σπασμένα

Απόψεις

Ο ΟΦΗ θέλει να αναδείξει τον ποδοσφαιρικό πολιτισμό σε ένα αρρωστημένο ελληνικό ποδόσφαιρο.

Ένα «βομβαρδισμένο» Γεντί Κουλέ. Σπασμένα καθίσματα, ένα λεηλατημένο κυλικείο, ζημιές από εδώ, ζημιές από εκεί. Είναι ό,τι συνέθεσε η παρουσία των οπαδών του Ολυμπιακού στο «Θ. Βαρδινογιάννης» το απόγευμα της Τετάρτης. Και όλα αυτά μπροστά στα μάτια του Μιχάλη Μπούση. Είναι ο ποδοσφαιρικός πολιτισμός που προσπαθεί να αναδείξει ο ΟΦΗ σε ένα αρρωστημένο ελληνικό ποδόσφαιρο που «πρυτανεύει» η οπαδική λογική.

Τώρα που ολοκληρώθηκαν τα παιχνίδια στο «Γεντί Κουλέ» με ΑΕΚ, ΠΑΟΚ, Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό ήρθε η ώρα οι επικεφαλής στον Όμιλο να κάτσουν και να σκεφτούν το μέλλον. Το άμεσο, το αύριο. Έρχονται τα πλέι οφ, εκεί όπου ο ΟΦΗ παλεύει για να μπει και πιθανότατα θα έχει να φιλοξενήσει ξανά και τους 4 «μεγάλους». Ήρθε η ώρα, λοιπόν, να σκεφτούν τη στάση τους, να «κλείσουν» το «Γεντί Κουλέ» για τους φιλοξενούμενους.

Ο ΟΦΗ κράτησε ίδια στάση με όλους όσους του ζήτησαν εισιτήρια. Καλά έκανε. Χθες ήταν οι οπαδοί του Ολυμπιακού, θα μπορούσαν να είναι άλλοι, αύριο μπορεί να είναι άλλοι. Το ότι ήταν οπαδοί του Ολυμπιακού δεν 'βγάζει λάδι' τους υπόλοιπους. Στον οπαδισμό δεν υπάρχουν όρια.

Ο φίλος του ΟΦΗ παίρνει το παιδί του να πάει στο γήπεδο και αυτό που αντικρίζει είναι ιπτάμενα καθίσματα από τους οπαδούς της αντίπαλης ομάδας και ένας τρόμος να «κρέμεται» πάνω από το κεφάλι του μήπως και συμβεί κάποιο παρατράγουδο.

Ο ΟΦΗ καλά κάνει και είναι ανοιχτός και φιλόξενος. Καλά κάνει και θέλει να εξυπηρετήσει όποια ομάδα ζητήσει εισιτήρια. Το κάνει σε λάθος εποχή, το κάνει με μία κατάσταση οπαδικής αλλοφροσύνης. Ποιο είναι το αποτέλεσμα; Να πληρώνει τις ζημιές, να πληρώνει τα σπασμένα. Κυριολεκτικά.

Εχει αναφερθεί πολλάκις. Αυτός ο ΟΦΗ των συγκεκριμένων ανθρώπων σε επιτελικές θέσεις είναι κάτι «ξένο» στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Είναι μία ομάδα με ποδοσφαιρικό ήθος. Φτάνει, όμως, αυτό για να συμπαρασύρει μία κατάσταση προς το καλύτερο; Προφανώς και όχι. Αποδείχθηκε περίτρανα το απόγευμα της Τετάρτης. Από τη μία πλευρά μία εξέδρα με κόσμο που πήγε να απολαύσει το ματς σε φίλαθλα πλαίσια και από την άλλη μία μερίδα οπαδών με σκοπό να σκορπίσουν τον τρόμο και να δημιουργήσουν τη δική τους ατμόσφαιρα. «Ο ηλίθιος όχλος είναι πολύ μεγάλη συμφορά», όπως είπε ο Ευριπίδης.

Από τη στιγμή, λοιπόν, που ο υφυπουργός Αθλητισμού προσπαθεί με διπλωματικό τρόπο, ως άλλος Πόντιος Πιλάτος, να αποφύγει να βάλει το μαχαίρι στο κόκκαλο παίρνοντας αποφάσεις «ναι μεν, αλλά», ας το κάνει ο ΟΦΗ. Νέτα σκέτα, όπως λέμε στην καθομιλουμένη. Ούτε οργανωμένοι ούτε μεμονωμένοι. Στο «Γεντί Κουλέ» μόνο φίλοι του ΟΦΗ προς γνώση και συμμόρφωση των αντιπάλων. Τουλάχιστον αυτή θα είναι πιο ξεκάθαρη στάση από του Λευτέρη Αυγενάκη.

Όλα αυτά μέχρι το περιβόητο «Big-4» φτιάξει το ελληνικό ποδΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Πέταξαν καθίσματα οι οπαδοί του Ολυμπιακού

Ζημιές και σπασμένα καθίσματα άφησαν πίσω τους οι οπαδοί του Ολυμπιακού

Το «λάθος» στην ανακοίνωση Αυγενάκη


Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.