Αυτό που «πλήγωσε» τον Σαμαρά

Απόψεις

Πριν από 11 μήνες, μία ατάκα του Ηλία Πουρσανίδη ήταν «μαχαιριά» στην καρδιά του Γιάννη Σαμαρά.

Οκτώβριος 2018. Η νέα εποχή του ΟΦΗ πρωτοσυστήνεται σε κόσμο και δημοσιογράφους. Στο πάνελ ο Μιχάλης Μπούσης, ο Γιάννης Σαμαράς, ο γιος του Γιώργος και ο Ηλίας Πουρσανίδης. Άπαντες μιλούν για την ιστορία και το μέγεθος του ΟΦΗ και τα πλάνα τους, το αύριο, το μέλλον. Να κερδίσει ξανά την χαμένη του αίγλη ο σύλλογος. 

Μία ατάκα του Πουρσανίδη, όμως, στριφογυρίζει ακόμα στο μυαλό του Γιάννη Σαμαρά από τότε. Μία αλήθεια, σκληρή, αλλά αλήθεια, που είχε πει στο τότε πάνελ και έδειχνε ξεκάθαρα το σημείο που είχε φτάσει ο Όμιλος.

«Εγώ όταν με ζήτησε ο Γκέραρντ δέχθηκα σαν τρελός να πάω στον ΟΦΗ. Τώρα, όμως, αν πάμε σε ένα νέο ποδοσφαιριστή να του πούμε να έρθει να παίξει στον ΟΦΗ θα το σκεφτεί δύο και τρεις φορές». Τα συγκεκριμένα λόγια του Πουρσανίδη «ηχούν» ακόμα στα αυτιά του διευθυντή ποδοσφαίρου της ΠΑΕ. Έντεκα μήνες μετά, τα θυμήθηκε στο περιθώριο της συνέντευξης Τύπου για τον τρόπο λειτουργίας των Ακαδημιών. «Μου είχε κάνει εντύπωση αυτό που είχε πει τότε ο Ηλίας. Και αυτό θέλω να το αλλάξω και ήδη τους τελευταίους μήνες εργαζόμαστε πάνω σε αυτό. Μιλάμε με ποδοσφαιριστές και τους εξηγούμε γιατί είναι καλύτερο να παίξουν στον ΟΦΗ. Αυτά τα λόγια μου είχαν κάνει εντύπωση», είπε χαρακτηριστικά ο κ.Σαμαράς, κοιτάζοντας τον Πουρσανίδη, ο οποίος μπορεί να μη βρισκόταν στο πάνελ το μεσημέρι της Δευτέρας, αλλά παρακολουθούσε από κάτω.

Αυτή η «αλήθεια» φαίνεται ότι «κόστισε» στον Σαμαρά γιατί τον επανέφερε στην σκληρή πραγματικότητα. Ο υποβιβασμός του ΟΦΗ και η ταλαιπωρία που πέρασε τα περασμένα χρόνια δεν έφερε μόνο αγωνιστική καθίζηση, αλλά σημαντική απώλεια του γοήτρου. Το μέγεθος μίκρυνε, ο Όμιλος δεν ήταν «μαγαζί-γωνία». Αυτό δεν το είχε συνηθίσει ο νυν διευθυντής ποδοσφαίρου, ήταν κάτι άγνωστο για εκείνον που είχε ζήσει τον ΟΦΗ του Γκέραρντ, των μεγαλείων, του σεβασμού από τους αντιπάλους.

Και εκεί ακριβώς δουλεύει ο ΟΦΗ της νέας εποχής και δη ο Γιάννης Σαμαράς. Από τις Ακαδημίες έως την πρώτη ομάδα. Όλα λειτουργούν με γνώμονα το παρελθόν. Να γίνει ο σύλλογος ξανά μεγάλος όχι στα μάτια των φιλάθλων του, αλλά στα μάτια των απέναντι. Των αντιπάλων και των υποψήφιων μεταγραφικών στόχων.

Σε αυτούς τους 11 μήνες που μεσολάβησαν από εκείνη τη συνέντευξη Τύπου και τα λόγια του Πουρσανίδη, ο ΟΦΗ επέστρεψε στην κανονικότητά του. Είναι ομάδα με υγεία, ηρεμία και σωστή λειτουργία. Τείνει να γίνει πρότυπο για πολλούς. Και να φανταστείτε ότι βρίσκεται ακόμα στην αρχή. Αλλά τα λόγια του Πουρσανίδη δεν ήταν απλά ένα «καμπανάκι», αλλά ο οδηγός για το αύριο, για την επόμενη μέρα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Η μεγάλη του Ο.Φ.Η. σχολή

Η απάντηση του Γ.Σαμαρά στα περί Πόρτο

Ο «40άρης» Μάνος και ο Γκόμεζ

Παράταση στα διαρκείας

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.