Αυτός είναι ο τερματοφύλακας που θέλει ο ΟΦΗ

15:09 | 12/08/2019

Ο... πολυεθνικός Οσκαρ Γουόλι που θέλει ο ΟΦΗ για το τέρμα. Ό,τι έχει κάνει στην καριέρα του έως τώρα.

Το επώνυμο του μεταγραφικού στόχου του ΟΦΗ για το τέρμα προκαλεί εντύπωση, βάσει της ισπανικής καταγωγής του, αλλά υπάρχει εξήγηση.

Ο 25χρονος γκολκίπερ έχει γεννηθεί στην Ισπανία από Άγγλο πατέρα και Μεξικάνα μητέρα, εξ ου το αγγλικής προέλευσης επίθετό του. Το επώνυμο της μητέρας του είναι Γκουαρδάδο.

Ο Γουόλι είναι «γέννημα-θρέμμα» από τη Σαραγόσα όπου ξεκίνησε στη δεύτερη ομάδα για μία διετία (26 συμμετοχές) και στη συνέχεια βρέθηκε στην πρώτη ομάδα επίσης για μία διετία (22 συμμετοχές συνολικά).

Ενδιάμεσα και συγκεκριμένα τη σεζόν 2015-2016 έπαιξε δανεικός στην ισπανική Ουέσκα για 15 ματς, ενώ από το 2016 έως το 2018 πήγε στη Σπόρτινγκ Χιχόν (την πρώτη χρονιά στην Primera Division ως αναπληρωματικός χωρίς να παίξει σε κάποιο αγώνα, ενώ τη δεύτερη σεζόν έπαιξε ένα ματς στη Segunda).

Το 2018 πήρε μεταγραφή στο πρωτάθλημα Δανίας φορώντας τα γάντια της Άαρχους, μετρώντας συνολικά 10 συμμετοχές. Εφέτος αγωνίστηκε σε 2 από τα 4 παιχνίδια (το δανέζικο πρωτάθλημα είναι σε εξέλιξη). Μεταξύ αυτών έκατσε κάτω από τα δοκάρια στην ήττα από την Κοπεγχάγη με 2-1.

Ο 25χρονος γκολκίπερ είναι και διεθνής με την U21 της Ισπανίας, μετρώντας μία συμμετοχή. Συγκεκριμένα, έχει παίξει ως αλλαγή στο δεύτερο μέρος του φιλικού με το Βέλγιο (ήττα 1-4) τον Νοέμβριο του 2014 στο Φερόλ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Γουόλι, ο εκλεκτός για το τέρμα

Συμφωνία για φιλικό Εργοτέλη-ΟΦΗ

Μετά τον Άρη οι μεταγραφές

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.