Αυτός ο ΟΦΗ του Νιόπλια είναι παρακαταθήκη και για το μέλλον!

21:33 | 24/04/2021

Ο ΟΦΗ έφτασε στο γκρεμό. Κι ύστερα ήλθε ο Νιόπλιας και άλλαξαν όλα. Γράφει ο Δημήτρης Καρυωτάκης


Γράφει ο Δημήτρης Καρυωτάκης


Ναι έπρεπε να φτάσει ο ΟΦΗ στον γκρεμό. Έπρεπε να πέσει και να κυλιστεί. Να παίζει την παρουσία, την ιστορία και την αξιοπρέπεια της, απέναντι στην Μπαρτσελόνα των play out.

Να φτάσει να μην την πιστεύει κανείς παρά μόνο ο προπονητής της, αλλά και οι ίδιοι οι παίκτες να δείξουν ποδοσφαιρικό εγωισμό για να ζήσουμε αυτή την πρόωρη ανάσταση.

Ας κάνουμε όλοι ένα flash back πίσω κι ας γυρίσουμε το χρόνο σε εκείνο το τελευταίο παιγνίδι του ΟΦΗ στο Γεντί Κουλέ, στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος, κόντρα στη Λάρισα. Τότε που όλοι κουνούσαμε... μαντήλι στην κατηγορία, βλέποντας μια ομάδα βετεράνων με έναν σαν προπονητή στον πάγκο, αδύναμο να αντιδράσει, να χάνει από μια ομάδα, που εξαιτίας αυτού του αγώνα πίστεψε πως μπορούσε να σωθεί.

Κι ύστερα ήλθε ο Νιόπλιας. Που μπορεί να μην κρατούσε μαγικό ραβδάκι, αλλά η εικόνα της ιστορικής επικράτησης στο Αλκαζάρ, ήταν μαγική. Μεταμορφωμένοι όλοι τους, μπήκαν με το μαχαίρι στα δόντια, ξέροντας πως μετά το ματς- παρωδία των Ζωσιμάδων ανάμεσα σε ΠΑΣ και Παναιτωλικό, δεν βόλευε ούτε η ισοπαλία. Σε ποιον να σταθείς και ποιον να ξεχωρίσεις, λες και ψήλωσαν όλοι τους απότομα!

Και με τον ΟΦΗ να νικά αντιπάλους, διαιτητές και VAR, μα πάνω απ´όλα, τους δικούς του δαίμονες, όπως γράφαμε εδώ τις προάλλες, δεν κέρδισε μόνο τους «μισθοφόρους» του Κούγια, μα σκότωσε όλα εκείνα που τον είχαν μετατρέψει σε μια ομάδα- καρπαζοεισπράκτορα στο β´ γύρο του πρωταθλήματος. Και χωρίς να θέλουμε- πάλι - να γκρινιάξουμε, φάνηκε πόσο καθυστερημένα αντανακλαστικά έδειξε η διοίκηση της ομάδας, μη κάνοντας το αυτονόητο στην αντικατάσταση του προπονητή. Τώρα δεν είναι η ώρα για γκρίνια... προφανώς. Ωστόσο το γεγονός πως αρκεί πια ένα... μισό μηδέν κόντρα στον Παναιτωλικό στο Ηράκλειο στις 15 Μαΐου, δεν θα πρέπει να εφησυχάζει κανέναν.

Η ομάδα όπως έδειξε στη Λάρισα μπορεί και πρέπει να κάνει το δυο στα δυο, πρώτα για εκείνους (τους παίκτες δηλαδή) που αδίκησαν όλη τη χρονιά τον εαυτό τους, κι ύστερα για όλους εμάς που μπορεί να μην πήγαμε από κορωνοιό, αλλά την επίσκεψη στον καρδιολόγο δύσκολα θα τη γλιτώσουμε!

ΥΓ: Ο ΟΦΗ απέδειξε πως έχει προπονητή. Με γνώσεις, εμπειρία, όραμα και... μπαλάκια! Που δεν κρύφτηκε όταν οι... «αρουραίοι» έκαναν πάρτι στο ΒΑΚ και το Γεντί Κουλέ. Ο Νίκος Νιόπλιας, που απεδείχθη από την πορεία πως είναι ο μοναδικός άξιος συνεχιστής του Έγκε Γκέραρντ, πρέπει να πεισθεί να μείνει στην ομάδα, να χτίσει τον ΟΦΗ της επόμενης πενταετίας και να δούμε επιτέλους έναν ΟΦΗ, με αρχή- μέση - τέλος και κυρίως διάρκεια!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

ΑΕΛ-ΟΦΗ 0-1: Μεγάλη νίκη του ψυχωμένου ΟΦΗ στο «Αλκαζάρ»!

ΑΕΛ-ΟΦΗ 0-1: Δείτε τα στιγμιότυπα

Πανηγύρισε σαν τρελός ο Νιόπλιας: «Καταφέραμε να γιγαντωθούμε»!

Η βαθμολογία μετά το διπλό του ΟΦΗ

Όλα τα ρεπορτάζ και τα παραλειπόμενα

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.