Βαχίντ, άλλαξε το…

Απόψεις

Ο Σελίμοβιτς πρέπει να «κόψει» τις επιπολαιότητες για ν’ ανέβει επίπεδο.

Το «φλερτ» είχε ξεκινήσει παλιότερα, ωστόσο από το περασμένο καλοκαίρι ο διεθνής με το Λουξεμβούργο στόπερ είναι και επίσημα παίκτης του ΟΦΗ.

Το τεχνικό επιτελείο του Ομίλου είχε «σημαδέψει» τη συγκεκριμένη περίπτωση και απέκτησε τον Αύγουστο από τον Απόλλωνα Λεμεσού τον υψηλόσωμο ποδοσφαιριστή.

Δεν είναι υπερβολή πως ο 23χρονος κεντρικός αμυντικός αποτελεί ένα σημαντικό περιουσιακό στοιχείο του ηρακλειώτικου συλλόγου.

Οι «ασπρόμαυροι» δε θεωρούν απίθανο να εξελιχθεί σε ένα… νέο Φιγκεϊρέντο, πραγματοποιώντας μεταγραφή και φέρνοντας χρήματα στα ταμεία της ΠΑΕ.

Διαθέτει εξαιρετικά σωματικά προσόντα, είναι αρκετά δυνατός, πάει με αποφασιστικότητα στις «μάχες» και τις περισσότερες φορές βγαίνει νικητής.

Βοηθάει, επίσης, στο «χτίσιμο» των επιθέσεων του ΟΦΗ, ενώ προσπαθεί αρκετά συχνά με τις πάσες του να «σπάσει» την πρώτη γραμμή άμυνας των αντιπάλων.

Αυτή, πάντως, είναι η μία όψη του νομίσματος, καθώς… υψώνεται απειλητικά και ένα «αλλά» στην όλη υπόθεση. Μετά τουλάχιστον τις πρώτες εμφανίσεις του με την ομάδα του Γιώργου Σίμου.

Υπάρχουν, δηλαδή, διαστήματα κατά τη διάρκεια των αγώνων, που ο Σελίμοβιτς χάνει τη συγκέντρωση του και είναι χαρακτηριστικά επιπόλαιος.

Άπαντες κάνουν λάθη, αυτό είναι σίγουρο, όμως ο ίδιος αδικεί πραγματικά τον εαυτό του. Είναι φορές που αντιδράσεις του στο χορτάρι δε συνάδουν με τη γενικότερη παρουσία του στο παιχνίδι.

Πιο πρόσφατο παράδειγμα ήταν η αναμέτρηση της Τρίπολης. Στη φάση του πέναλτι, που μπορεί ορθώς να φωνάζει, ξεκινάει να μαρκάρει άγαρμπα τον Μπαράλες, καθώς τον κρατάει αγκαλιά.

Το αποκορύφωμα, ωστόσο, ήταν η αποβολή του μερικά λεπτά αργότερα, όταν απώθησε τον Αργεντινό φορ. Και δεν είναι, βεβαίως, μόνο οι παραπάνω στιγμές, αφού και σε προηγούμενες συναντήσεις έχει εμφανίσει ακατανόητες αγωνιστικά συμπεριφορές.

Το θέμα έχει να κάνει κυρίως με τη διαχείριση των συναισθημάτων του κατά τη διάρκεια ενός ματς, αλλά και το κομμάτι της πνευματικής του ετοιμότητας.

Και ο Σελίμοβιτς οφείλει να το δουλέψει και να το διορθώσει για ν’ ανέβει επίπεδο. Για το καλό του ΟΦΗ, αλλά και για την καριέρα του.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Η άλλη πλευρά του Μιχάλη Μπούση

Το μήνυμα επιστροφής από τον Μπούση... μέσω Capitano.gr

Ο κόσμος του ΟΦΗ «βράζει»!

«Φαλτσοσφυρίγματα» και ΟΦΗ: Τέσσερα πέναλτι σε 6 αγωνιστικές!

Μπήκε ο Σολίς - σε αναμονή για Ναμπί

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.