Βαγγέλη, άνοιξε πόρτα

ΟΦΗ

Ο Νοικοκυράκης καλείται με το νέο συμβόλαιο να διαβεί την πύλη της ποδοσφαιρικής του ενηλικίωσης.

Ο ΟΦΗ του έδωσε την… ασίστ και ο 19χρονος μεσοεπιθετικός οφείλει να την αξιοποιήσει. Για να δικαιώσει το τεχνικό επιτελείο των «ασπρόμαυρων» και για να κερδίσει ακόμη ένα προσωπικό «στοίχημα». Βαγγέλη, η πόρτα άνοιξε, όπως έλεγε και ο «επιστήμονας» Χρόνης Ξαρχάκος στην «Ελληνίδα στο χαρέμι».

Το πρώτο του μεγάλο στόχο τον είχε επιτύχει στις αρχές του Φλεβάρη του 2018, όταν έγινε επαγγελματίας. Τρεις μήνες αργότερα γινόταν ο νεότερος παίκτης, που αγωνίστηκε σε επαγγελματικό επίπεδο με τους «ασπρόμαυρους», στο θρίαμβο (4-0) επί του Απόλλωνα Λάρισας για τη Football League.

Τόσο ο Νίκος Παπαδόπουλος, όσο και ο Γιώργος Σίμος τον πίστεψαν, αφού διέκριναν ποιότητα και ταλέντο και αυτός ανταπεξέρχεται.

Μετά την Ολλανδία πείσμωσε

Το περασμένο καλοκαίρι έζησε την «παρθενική» εμπειρία της προετοιμασίας στο εξωτερικό. Συμπεριλήφθηκε κανονικά στην αποστολή του ΟΦΗ, που ταξίδεψε στην Ολλανδία και το διάστημα αυτό αποτέλεσε ένα σημαντικό «φροντιστήριο».

Βελτιώθηκε ως ποδοσφαιριστής, δούλεψε σκληρά και έκανε βήματα προόδου. Ο Νοικοκυράκης, βέβαια, γνώριζε εξ’ αρχής πως ο δρόμος δε θα ήταν εύκολος, κάτι που επιβεβαίωσε με την επιστροφή των «ασπρόμαυρων» στην Κρήτη.

Τότε, δηλαδή, που γύρισε για προπονήσεις και παιχνίδια με την Κ19. Μια εξέλιξη, η οποία σίγουρα δεν τον ενθουσίασε, όμως τον πείσμωσε κιόλας. Ήξερε καλά πως για να πάρει… πίσω την «προαγωγή» του θα πρέπει να προσπαθήσει ακόμη περισσότερο.

Διαχειρίστηκε εξαιρετικά τις καταστάσεις, αν και σε ευάλωτη συναισθηματικά και πνευματικά ηλικία, έκανε σπουδαία πράγματα με το σύνολο του Πατεμτζή, ώσπου κλήθηκε εκ νέου στους «μεγάλους» για προπονήσεις.

Εκμεταλλεύτηκε τις ευκαιρίες

Σταδιακά, εξάλλου, έβρισκε λίγο χρόνο στο rotation του ΟΦΗ, καθώς ο Σίμος και οι συνεργάτες του τον εμπιστεύτηκαν. Στα πλέι οφ, μάλιστα, έπαιξε ακόμη πιο πολύ και ανταποκρίθηκε σε ικανοποιητικό βαθμό.

Η περίπτωση του εκφράζει ουσιαστικά και το μελλοντικό πρότζεκτ του Ομίλου με παραγωγή γηγενών ποδοσφαιριστών. Ο ηρακλειώτης μεσοεπιθετικός προέρχεται από την Κ15 του συλλόγου (είχε και παλαιότερα μια σύντομη θητεία στα τμήματα υποδομής) και η εξέλιξη του είναι φανερή.

Αυτός, άλλωστε, είναι και ο λόγος, που οι «ασπρόμαυροι» προχώρησαν στην πρόωρη ανανέωση της συνεργασίας τους με τον Νοικοκυράκη.

Χρονιά καθιέρωσης

Με το που έβαλε την τζίφρα του στο καινούργιο του συμβόλαιο, αυτόματα άλλαξε και επίπεδο. Ανέβηκε «πίστα» και πλέον δε λογίζεται ως… ποδοσφαιρικό μειράκιον.

Ποτέ ενδεχομένως να μην θεωρήθηκε έτσι από κανένα στον ΟΦΗ, αλλά ο Νοικοκυράκης πρέπει πια ν’ αφήσει πίσω του οριστικά την εποχή της… ποδοσφαιρικής αθωότητας.

Οι απαιτήσεις αυξάνονται, κάτι που φαίνεται να έχει συνειδητοποιήσει και ο ίδιος. «Παίζει μπάλα» πια σε άλλη κατηγορία και ο 19χρονος μεσοεπιθετικός δείχνει έτοιμος να κάνει την «επανάσταση» του στους αγωνιστικούς χώρους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Επαγγελματίας ο Νοικοκυράκης

Όταν ο Βαγγέλης μπήκε στον κόσμο των… μεγάλων

Νοικοκυράκης: «Κοιτούσα τη Θύρα 4…»

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.