Ο Βαγιέχο, ο ΟΦΗ και η αγορά της Ισπανίας

SMS

To όνομα του Βαγιέχο γράφεται από τους Ισπανούς ως ''στόχος'' του ΟΦΗ, μια αγορά που δεδομένα αρέσει στην κρητική ομάδα

Σε ρυθμούς μεταγραφών έχει μπει εδώ και καιρό ο ΟΦΗ. Χωρίς να εξωτερικεύεται κάτι από την διοίκηση, δεδομένα στην κρητική ομάδα ψάχνουν την ενίσχυση στην θέση της επίθεσης την μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου.

Άλλωστε, οι ιδιαιτερότητες την συγκεκριμένη περίοδο είναι γνωστές όπως δεδομένη είναι και η απόφαση των επικεφαλής για μια κίνηση στην θέση ''9''.


Πρώτα οι αποχωρήσεις

Βέβαια, ρόλο θα παίξει και το θέμα των αποδεσμεύσεων. Θυμίζω ότι στην τελευταία συνέντευξη τύπου του Νίκου Νιόπλια, ο προπονητής του ΟΦΗ είχε βάλει τα πράγματα σε μια σειρά: ''Για μένα είναι πιο σημαντικό πως θα αδειάσουμε για να έρθουν παίκτες. Δεν μπορούμε να γεμίσουμε πάλι με παίκτες. Πρώτα θέλω να αδειάσει το ρόστερ και μετά να γεμίσει»., τόνισε δίνοντας το στίγμα.

Η Ισπανική αγορά

Η πραγματικότητα είναι ότι η Ισπανική αγορά, αποτελεί μια μεγάλη δεξαμενή ποιοτικών ποδοσφαιριστών. Παράλληλα, είναι μια από τις αγαπημένες που κοιτάζει ο Γιώργος Σαμαράς, μαζί με εκείνη του Νησιού.

Φαίνεται ότι μια από τις περιπτώσεις παικτών που προσέγγισε ο ''Sam''- εκ μέρους του ΟΦΗ - είναι ο επιθετικός της Βαλένθια, Μανού Βαγιέχο. Παίκτης που αγωνίζεται κυρίως στην κορυφή αλλά και στα άκρα της επίθεσης. Δεν έχει τον χρόνο συμμετοχής που επιθυμεί και όλα δείχνουν ότι θα αποτελέσει παρελθόν από τις ''νυχτερίδες''. Τα ισπανικά ρεπορτάζ τον εμφανίζουν στόχο της Κάντιθ, του ΟΦΗ και της Ναντ. Εσχάτως, έχει μπει δυνατά στο κόλπο και η Μαγιόρκα.

mvmv.jpg#asset:361249


Η... ανέφικτη περίπτωση Μανού Βαγιέχο

Η περίπτωση του είναι εξαιρετικά δύσκολη στα όρια της... ανέφικτης, για τον ΟΦΗ, αν θέλουμε να προσεγγίσουμε το θέμα ρεαλιστικά. Μιλάμε για έναν 24χρονο επιθετικό, με συμμετοχές στην U21 της Ισπανίας, γέννημα - θρέμα της Κάντιθ για τον οποίο δαπάνησε 5,5 εκ. ευρώ η Βαλένθια το 2019 για να τον εντάξει στο ρόστερ της. Γεμάτη χρονιά πέρυσι με τις νυχτερίδες, φέτος μετράει 8 συμμετοχές ενώ το συμβόλαιο του ολοκληρώνεται το 2024.

Ο παίκτης ψάχνει για... άλλες πολιτείες, η Κάντιθ τον θέλει δανεικό, ο ίδιος θέλει να επιστρέψει στην ομάδα που τον ''γέννησε'' ποδοσφαιρικά (Κάντιθ) όμως η Βαλένθια τον πουλάει, δύσκολα τον δανείζει. Από την άλλη, η Μαγιόρκα έχει σκοπό να πληρώσει άλλα όχι όσα θέλουν οι ''νυχτερίδες'', τουλάχιστον στην φάση που γράφονται αυτές οι γραμμές.

Το ενδιαφέρον του ΟΦΗ και η Ισπανική αγορά

Δεν ξέρω πως μπορεί ο Γιώργος Σαμαράς να κοντράρει ομάδες της Primera (Μαγιόρκα - Κάντιθ), θεωρώ ότι την περίπτωση του ας μην την υπολογίσουμε σοβαρά, όμως παίκτες από την Ισπανική αγορά, ναι.

Το όνομα του Βαγιέχο δείχνει κυρίως την κατεύθυνση που θα κινηθεί ο ΟΦΗ, θα πάει για εννιάρι που μπορεί να μπορεί να παίξει άμεσα. Έχω την αίσθηση, χωρίς προϊον ρεπορτάζ, ότι στοχεύει σε ενεργό παίκτη με ποιότητα από καλό πρωτάθλημα, κάτι διαφορετικό από τα ''λαβράκια'' που κοιτάζει το καλοκαίρι. Αυτό που λέμε ''παίκτης που κάνει την διαφορά''. Το αν τον αποκτήσει θα φανεί, ''κοιτάζει'' πάντως ψηλά και για είμαι ακριβής, όσο πιο ψηλά μπορεί...

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.