Βιρτουόζος από άλλη δεκαετία

Απόψεις

Ο Χουάν Νέιρα έχει την ποιότητα με μια του ενέργεια να σε αφήσει με το στόμα ανοιχτό.

Δεδομένα, η ποδοσφαιρική του ποιότητα είναι τέτοια που σε ανύποπτο χρόνο με μια του ενέργεια μπορεί να σε αφήσει με το στόμα ανοιχτό. Ο Χουάν Νέϊρα ήταν από τους κορυφαίους του παιχνιδιού του ΟΦΗ με το Λεβαδειακό και ο Χάϊμε Βέρα ελπίζει σε ανάλογη συνέχεια από τον αργεντινό μαέστρο.

Οδεύουμε προς το τέλος του πρώτου ημιχρόνου του κυριακάτικου νικηφόρου αγώνα του ΟΦΗ επί του Λεβαδειακού και με το σκορ στο 1-0, η μπάλα φτάνει στα πόδια του. Ο Νέϊρα με μια απλή περιστροφή του κορμού του κάνει δύο ποδοσφαιριστές των Βοιωτών να νομίζουν ότι βρίσκονται σε πίστα πατινάζ και να προσπαθούν να ισορροπήσουν στα πόδια τους. 

Είναι τέτοια η ποιότητα του βιρτουόζου μέσου του ΟΦΗ που ειδικά στη φετινή δύσκολη σεζόν και με την ποιότητα του ρόστερ να μην μπορεί να αναδειχθεί ίσως και λόγω του τρόπου που εξελίχθηκε η χρονιά, που με μια του ενέργεια ξεχωρίζει στον αγωνιστικό χώρο και αποτυπώνεται ποδοσφαιρικά στο νου σου για τη διάρκεια του 90λεπτου.

Ο Νέϊρα επίσης στο παιχνίδι με το Λεβαδειακό μας έδειξε ότι παρ’ όλο που δεν αποτελεί το δυνατό του σημείο, όταν χρειαστεί μπορεί να καλύψει επαρκώς χώρους και να έχει σωστές τακτικές τοποθετήσεις στον αμυντικό τομέα, τρέχοντας αρκετά μέσα στο παιχνίδι.

Ο αργεντινός σύμφωνα και με το επίσημο σάϊτ της Super League, είχε 10 σωστές μεταβιβάσεις, τις περισσότερες από τους ποδοσφαιριστές του ΟΦΗ που αγωνίστηκαν στο παιχνίδι και συνάμα δύο κλεψίματα και 4 τελικές προσπάθειες. Όλοι οι παραπάνω αριθμοί προστίθενται στην αυξημένη ενέργεια που έβγαλε στο παιχνίδι του ο 29χρονος, συμπαρασύροντας μαζί με τους επίσης εξαιρετικούς Φερέϊρα και Γιακουμάκη αλλά και τον συγκλονιστικό Μιγκέλ Μεγιάδο ολόκληρη την ομάδα σε μια πολύ καλή εμφάνιση.

Ο Νέιρα, παρ’ όλο που είναι ένας ποδοσφαιριστής ''παλαιάς κοπής'', είναι απολύτως απαραίτητος στη φετινή προσπάθεια του ΟΦΗ. 

Μετά το εξαιρετικό του ξεκίνημα με τη φανέλα του Ομίλου στη Νέα Σμύρνη και την κάμψη στην απόδοση του λόγω (και) της γενικότερης κακής πορείας της κρητικής ομάδας αλλά και των τραυματισμών του, ο Αργεντινός δείχνει έτοιμος και ικανός να συμβάλει σε μεγάλο βαθμό στην προσπάθεια του ΟΦΗ για παραμονή στην κατηγορία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

ΟΦΗ-Λεβαδειακός 2-0

Γιαννούλης στο Capitano.gr: «Αν δεν κερδίζαμε δεν θα είχαμε ελπίδες»

Βέρα: «Ο κόσμος θέλει αυτό το ποδόσφαιρο»

Υπάρχει ζωή στον ΟΦΗ!

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.