«Βόμβα» στο ποδόσφαιρο: Ανακοινώθηκε η Ευρωπαϊκή Superleague

08:04 | 19/04/2021

Οι 12 ιδρυτικές ομάδες της European Super League ανακοίνωσαν τη δημιουργία της νέας διοργάνωσης. Προανήγγειλαν συζητήσεις με UEFA, FIFA, ενώ παρουσίασαν και το φορμάτ του τουρνουά.

Όχι μόνο δεν πτοήθηκαν από τις απειλές της UEFA και των εθνικών ομοσπονδιών για σοβαρότατες κυρώσεις, αλλά οι ομάδες της κλειστής λίγκας ή καλύτερα της European Super League εξέδωσαν κοινή ανακοίνωση, στην οποία αναφέρουν ότι ξεκινούν το συντομότερο δυνατόν!

Μίλαν, Άρσεναλ, Ατλέτικο, Τσέλσι Μπαρτσελόνα, Ίντερ, Γιουβέντους, Λίβερπουλ, Μάντσεστερ Σίτι, Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Ρεάλ και Τότεναμ εντάχθηκαν ως ιδρυτικά μέλη, ενώ αναμένονται ακόμη τρεις σύλλογοι.

Αυτοί οι 20 σύλλογοι θα χωρίζονται σε δύο γκρουπ των 10, με τις τρεις πρώτες να προκρίνονται στα προημιτελικά του θεσμού. Οι υπόλοιπες δύο θέσεις για τους «8», θα κρίνονται από μίνι πρωτάθλημα playoff μεταξύ των τέταρτων και των πέμπτων ομάδων των ομίλων.

Από εκεί και μετά η διοργάνωση θα είναι… καρμπόν με το Champions League. Νοκ-άουτ διπλά παιχνίδια, μέχρι να φτάσουμε στον μεγάλο τελικό που θα γίνεται κάθε Μάιο. Όπως αναφέρει η ενημέρωση των μελών, τα παιχνίδια θα διεξάγονται μεσοβδόμαδα με σκοπό να μην διαταράσσεται η συμμετοχή των ομάδων στα εγχώρια πρωταθλήματα.

Η ετήσια διοργάνωση θα παρέχει σημαντικά μεγαλύτερη οικονομική αύξηση και στήριξη του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου μέσω μακρόχρονης δέσμευσης για πληρωμές χωρίς όριο, που θα αυξάνονται σε συνάρτηση με τα έσοδα. Αυτές οι πληρωμές αλληλεγγύης θα είναι σημαντικά υψηλότερες από όσες προκύπτουν από αυτές των τρεχουσών ευρωπαϊκών διοργανώσεων και αναμένεται να ξεπεράσουν τα 10.000.000.000 ευρώ, κατά τη διάρκεια της αρχικής περιόδου δέσμευσης των συλλόγων.

Πρόεδρος, της European Super League θα είναι ο Φλορεντίνο Πέρεθ και αντιπρόεδροι ο Τζόελ Γκλέιζερ και ο Αντρέα Ανιέλι! Θυμίζουμε, η Ρεάλ Μαδρίτης και η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ πρωτοστάτησαν για τη δημιουργία της κλειστής λίγκας.

Τέλος τονίζουν ότι πρώτο τους μέλημα μετά την ανδρική της ανδρικής European Super League, θα είναι και ένα αντίστοιχο γυναικείο «κλειστό» πρωτάθλημα!

Η ανακοίνωση της European Super League:

«Δώδεκα από τους κορυφαίους ποδοσφαιρικούς συλλόγους της Ευρώπης συνήλθαν σήμερα για να ανακοινώσουν ότι συμφώνησαν στην ίδρυση νέας μεσοβδόμαδης διοργάνωσης, της Super League, η οποία θα διοικείται από τα ιδρυτικά μέλη της.

Μίλαν, Άρσεναλ, Ατλέτικο, Τσέλσι Μπαρτσελόνα, Ίντερ, Γιουβέντους, Λίβερπουλ, Μάντσεστερ Σίτι, Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Ρεάλ και Τότεναμ εντάχθηκαν ως ιδρυτικά μέλη. Αναμένονται ακόμη 3 σύλλογοι να ενταχθούν πριν από την εναρκτήρια σεζόν, που αναμένεται να εκκινήσει όσο το δυνατόν γρηγορότερα καταστεί εφικτό.

Προχωρώντας, τα ιδρυτικά μέλη ανυπομονούν να κάνουν συζητήσεις με την UEFA και τη FIFA και να εργαστούν μαζί, σε συνεργασία, για να φέρουν το καλύτερο αποτέλεσμα για τη νέα λίγκα και για το ποδόσφαιρο εν γένει.

Ο σχηματισμός της Super League έρχεται σε έναν καιρό που η πανδημία επιτάχυνε την αστάθεια στο υπάρχουν οικονομικό ποδοσφαιρικό μοντέλο της Ευρώπης. Επιπροσθέτως, για αρκετά χρόνια, τα ιδρυτικά μέλη είχαν ως στόχο να βελτιώσουν την ποιότητα και την ένταση των υπαρχουσών ευρωπαϊκών διοργανώσεων κάθε σεζόν, και της δημιουργίας ενός φορμάτ ώστε οι κορυφαίοι σύλλογοι και ποδοσφαιριστές να αγωνίζονται σε μόνιμη βάση.

Η πανδημία έδειξε ότι η στρατηγική και η εμπορική προσέγγιση απαιτούνται για να ενισχύσουν την αξία και να υποστηρίξουν για το καλό ολόκληρης της ευρωπαϊκής ποδοσφαιρικής πυραμίδας. Τους πρόσφατους μήνες εκτεταμένοι διάλογοι έλαβαν χώρα στους μετόχους του ποδοσφαίρου, σχετικά με το μελλοντικό φορμάτ των ευρωπαϊκών διοργανώσεων. Τα ιδρυτικά μέλη πιστεύουν ότι οι λύσεις που προτάθηκαν σε αυτές τις συζητήσεις δεν λύνουν τα θεμελιώδη ζητήματα, μεταξύ των οποίων την ανάγκη για περισσότερα ποιοτικά παιχνίδια και επιπρόσθετες οικονομικές πηγές για όλη την ποδοσφαιρική πυραμίδα».


Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.