«Χ»αμένη ευκαιρία

21:35 | 01/12/2018

Ο ΟΦΗ… άγγιξε το «διπλό» στους Ζωσιμάδες, ωστόσο ήρθε τελικά 1-1 με τον ΠΑΣ Γιάννινα.

Σε ακόμη ένα παιχνίδι ο Όμιλος έφτασε κοντά στη νίκη, όμως δεν τα καταφέρνει στο φινάλε. Το σύνολο του Νίκου Παπαδόπουλου, παρά τις ελλείψεις του, είχε καλή παρουσία κόντρα στους Ηπειρώτες, αλλά δεν μπόρεσε να φτάσει στο «τρίποντο».

Την εστία των «ασπρόμαυρων» υπερασπίστηκε ο Στρέζος και στην άμυνα από δεξιά προς τα αριστερά έπαιξαν οι Δεληγιαννίδης, Παπάζογλου, Ποτουρίδης, Κοροβέσης. Τα δύο αμυντικά χαφ ήταν οι Μεγιάδο και Νάστος και πιο μπροστά τους κινούταν ο Πλατέλλας. Στις πτέρυγες της επίθεσης χρησιμοποιήθηκαν οι Κυριακίδης (δεξιά) και Σασί (αριστερά) και στην κορυφή ο Βουό.  

Οι γηπεδούχοι ξεκίνησαν πιο δυνατά και θέλησαν να επιβάλλουν το ρυθμό τους. Οι φιλοξενούμενοι, ωστόσο, ήταν σωστά τακτοποιημένοι και κρατούσαν μακριά από την εστία του Στρέζου τον αντίπαλο, που, πάντως, απείλησε στο 7’ με τον Αθανασιάδη. Δέκα λεπτά αργότερα ο Αποστολόπουλος είχε άλλη μία καλή στιγμή, με τους «ασπρόμαυρους» να έχουν την πρώτη τους σημαντική φάση στο ματς στο 19’ με τον Πλατέλλα.

Μετά το 20λεπτο, μάλιστα, το συγκρότημα του Παπαδόπουλου κατάφερε να κρατήσει την μπάλα και να ισορροπήσει. Δημιούργησε, εξάλλου, αρκετές προϋποθέσεις, αλλά δεν μπορούσε να φτιάξει ευκαιρίες. Τα στημένα, βέβαια, ήταν ξανά ένα «θέμα» για τον ΟΦΗ, που λίγο έλειψε να βρεθεί πίσω στο σκορ, όταν μετά από εκτέλεση κόρνερ, ο Τζημόπουλος αφύλακτος αστόχησε από κοντά με το κεφάλι στο 27’.  Στο διάστημα που απέμενε μέχρι το τέλος του πρώτου μέρους ο Όμιλος είχε την κατοχή της μπάλας, χωρίς, βέβαια, να κάνει τελικές. Στο 41’, μάλιστα, ο Πλατέλλας βρέθηκε σε πλεονεκτική θέση, αλλά δεν έκανε ούτε σέντρα, ούτε σουτ…

Μπήκε δυνατά και προηγήθηκε

Ο ΟΦΗ μπήκε πολύ καλά στην επανάληψη και στο 54’ προηγήθηκε. Κέρδισε έμμεσο φάουλ και ο Πλατέλλας «έστρωσε» στον Ποτουρίδη, που σούταρε, η μπάλα κόντραρε στα σώματα, άλλαξε λίγο πορεία και κατέληξε στα δίχτυα για το 0-1. Στο 57’, εξάλλου, ο Πλατέλλας λίγο έλειψε να σημειώσει και ένα δεύτερο τέρμα.

Οι Ηπειρώτες βγήκαν μπροστά, ωστόσο ο Παπαδόπουλος θέλησε να διαφυλάξει το μηδέν και με την είσοδο του Μιχόγεβιτς (69’) ο σχηματισμός έγινε 3-5-2. Οι φιλοξενούμενοι έδωσαν χώρο στο συγκρότημα του Πετράκη, που είχε πλέον την κατοχή, όμως ο ηρακλειώτικος σύλλογος δεν είχε ιδιαίτερα προβλήματα να κρατήσει το υπέρ του προβάδισμα.

Πρώτη φάση και 1-1…

Όλα αυτά, βέβαια, μέχρι το 84’. Στην πρώτη φάση τους στην επανάληψη οι γηπεδούχοι ισοφάρισαν. Ο Παμλίδης βρήκε με το κεφάλι τον Αθανασιάδη, που με γυριστό σουτ ισοφάρισε. Μέχρι το φινάλε δεν υπήρξε άλλη μεγάλη ευκαιρία, ωστόσο ο ΟΦΗ δεν κατάφερε να πάρει το «διπλό», που είχε τόσο… πλησιάσει.

ΠΑΣ Γιάννενα (Γιάννης Πετράκης): Βελλίδης, Λίλα, Νικολιάς, Μιχαήλ, Τζημόπουλος, Αποστολόπουλος, Αθανασιάδης, Γιάκος (67’ Μυστακίδης), Παμλίδης, Μπουκουβάλας, Ξύδας (59’ Κρίζμαν).

ΟΦΗ (Νίκος Παπαδόπουλος): Στρέζος, Δεληγιαννίδης, Παπάζογλου, Ποτουρίδης, Κοροβέσης, Μεγιάδο (83’ Παπαστεριανός), Νάστος, Κυριακίδης, Σασι (69’ Μιχόγεβιτς), Πλατέλλας (91’ Κοιλιάρας), Βουό. 


Θυμηθείτε το live του ματς

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.