Χαμένο πέναλτι, δοκάρι και... 6η θέση!

23:37 | 11/07/2020

Ο ΟΦΗ «πέταξε» το πρώτο ημίχρονο, ήταν άστοχος στην επανάληψη και έχασε 0-1 από τον Άρη.

Ο Όμιλος δεν μπόρεσε να πάρει την πρώτη του νίκη στα πλέι οφ, αφού ηττήθηκε από τους Θεσσαλονικείς, που βρίσκονται πλέον στο +5, δύο «στροφές» πριν από το φινάλε του μίνι πρωταθλήματος.

Αυτό σημαίνει ότι η ομάδα του Ηρακλείου δεν καταφέρνει να πάρει την 5η θέση, μιας και θέλει πλέον δύο «τρίποντα» σε ισάριθμα ματς και αντίστοιχα 2 ήττες του αντιπάλου του.

Ο Γουάλι υπερασπίστηκε την εστία των γηπεδούχων και στην άμυνα από δεξιά προς τα αριστερά έπαιξαν οι Μαρινάκης, Κουτρουμπής, Γιαννούλης και Κοροβέσης.

Οι Μεγιάδο ήταν το αμυντικό χαφ και μπροστά του κινούνταν Στάικος και Ναμπί, ενώ στις πλευρές της επίθεσης αγωνίστηκαν οι Νέιρα και Βαζ, με τον Φιγκεϊρέντο ν’ αποτελεί την αιχμή του δόρατος.

Ήταν νευρικός…

Η συνάντηση είχε καλό τέμπο από το ξεκίνημα. Ο ΟΦΗ θέλησε να γίνει το «αφεντικό» του ματς, όμως οι «κιτρινόμαυροι» ήταν επιθετικοί και δεν έδειξαν καμία διάθεση να κλειστούν στα καρέ τους.

Ο ηρακλειώτικος σύλλογος έβγαζε συνεργασίες και στο 8’ απείλησε με τον Στάικο, που σούταρε άουτ. Στο συνδυαστικό ποδόσφαιρο, βέβαια, πολύ καλοί είναι και οι φιλοξενούμενοι, οι οποίοι το απέδειξαν στο 13’.

Τότε που οι Κόρχουτ και Μαντσίνι συνεργάστηκαν καταπληκτικά και ο πρώτος «έστρωσε» στον Φετφατζίδη, ο οποίος με ψύχραιμο πλασέ άνοιξε το σκορ (0-1).

Στη συνέχεια, πάντως, το σύνολο του Σίμου ανέβασε την απόδοση του και ανέλαβε την πρωτοβουλία, ενώ θα μπορούσε να ισοφαρίσει στο 18’, αλλά η κεφαλιά του Φιγκεϊρέντο, έπειτα από το φάουλ του Ναμπί, πέρασε άουτ.

Το συγκρότημα του Ένινγκ, πάντως, όταν έβρισκε χώρους ήταν πάντα επικίνδυνο και στο 25’ είχε μια σημαντική στιγμή με άστοχο σουτ του Μπρούνο Γκάμα.

Για ένα δεκάλεπτο μετά το 0-1 ο Όμιλος είχε την υπεροχή, όμως γρήγορα ο Άρης έδειχνε να ισορροπεί και να εκμεταλλεύεται την νευρικότητα και τα εύκολα λάθη των γηπεδούχων.

Οι Θεσσαλονικείς δημιουργούσαν, έτσι, πολύ εύκολα προϋποθέσεις και «άγγιξαν» το δεύτερο τέρμα στο 33’ με τον Μαρτίνες και στο 35’ με τον Ρόουζ.

Ο Νέιρα άλλαξε θέση με τον Ναμπί και ο Αργεντινός πέρασε στον άξονα και ο Άγγλος στο δεξί «φτερό», ωστόσο και πάλι το «πρόσωπο» του ΟΦΗ δε βελτιώθηκε. Στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους, μάλιστα, οι «κιτρινόμαυροι» είχαν κι άλλη φάση με τον Μπρούνο Γκάμα.

Καλύτερος, αλλά άστοχος

Και ενώ αρχικά στην επανάληψη ο Όμιλος δεν παρουσίασε σημάδια ανάκαμψης, στο 50’ κέρδισε πέναλτι σε μαρκάρισμα του Μπαγκαλιάνη στον Φιγκεϊρέντο. Ο Βραζιλιάνος φορ το εκτέλεσε, όμως, και ο Κουέστα «μάντεψε» σωστά και απέκρουσε.

Το παιχνίδι ήταν ανοιχτό, η ένταση υψηλή και οι «ασπρόμαυροι» έχασαν ακόμη μία μεγάλη ευκαιρία για να κάνουν το 1-1 στο 57’, καθώς ο Φιγκεϊρέντο βγήκε τετ α τετ και το πλασέ του ήταν πολύ κακό.

Οι ποδοσφαιριστές του Σίμου… πατούσαν πλέον καλύτερα, είχαν «ζωντάνια» και έφτιαχναν συχνά-πυκνά επικίνδυνες καταστάσεις για τον Κουέστα.

Οι φιλοξενούμενοι έμεναν σταδιακά από δυνάμεις και ο ΟΦΗ ανέβαζε «στροφές». Έκανε πια το παιχνίδι του, είχε στο μισό γήπεδο τον Άρη και πλησίασε στο γκολ στο 66’ με τον Φιγκεϊρέντο να σουτάρει και τον τερματοφύλακα των «κιτρινόμαυρων» ν’ αντιδράει εξαιρετικά για άλλη μια φορά.

Κόντρα στη ροή, πάντως, η ομάδα του Ένινγκ έκανε αισθητή την παρουσία της στο δεύτερο μέρος στο 71’, με τον Γουάλι να «νικάει» τον Μαντσίνι.

Ο Φιγκεϊρέντο ήταν δραστήριος, με διάθεση, όμως ήταν και άστοχος και στο 77’ ο «κεραυνός» του σταμάτησε στο δοκάρι.

Ο Άρης, από τη μεριά του, ήταν «φωτιά» στις αντεπιθέσεις και εκμεταλλευόταν τους χώρους. Στο 81’, έτσι, ο Φετφατζίδης έβγαλε σε ανεπανάληπτο τετ α τετ τον Μαντσίνι, που πλάσαρε άουτ.

Μέχρι το τέλος η υπεροχή του ΟΦΗ ήταν «άκαρπη» και ο Άρης πανηγύρισε ένα σπουδαίο «διπλό», που του δίνει την 5η θέση. Στο 93’, μάλιστα, ο Φιγκεϊρέντο αντίκρισε τη 2η κίτρινη και αποβλήθηκε.

ΟΦΗ (Γιώργος Σίμος): Γουάλι, Κουτρουμπής, Νέιρα, Ναμπί (78’ Νοικοκυράκης), Μαρινάκης (87’ Μπράουν), Γιαννούλης (87’ Βίκτορ), Φιγκεϊρέντο, Βαζ, Στάικος (65’ Σεμέντο), Μεγιάδο, Κοροβέσης.

Άρης (Μίκαελ Ένινγκ): Κουέστα, Ρόουζ, Κόρχουτ (71’ Σόουζα), Μπαγκαλιάνης, Δεληζήσης, Σάσα, Ματίγια, Μαρτίνες (80’ Μπακουτσής), Φετφατζίδης (85’ Διαμαντόπουλος), Μαντσίνι, Μπρούνο Γκάμα.

Θυμηθείτε το live του ματς

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.