«Χαρακίρι» ο ΟΦΗ!

ΟΦΗ

Ο ΟΦΗ έχασε μέσα από τα χέρια του μεγάλη νίκη στο «Γεντί Κουλέ», με τον Άρη να παίρνει τον βαθμό με πέναλτι στο 90' (1-1).

O Nιόπλιας παρέταξε τον ΟΦΗ με μία έκπληξη και αυτή δεν είχε να κάνει με την ενδεκάδα, αλλά με τη διάταξη, αφού έβαλε στα δεξιά τον ντε Γκουζμάν και κεντρικό χαφ τον Τοράλ. Κατά τα λοιπά, ο Καστάνιος ήταν ο φορ, ο Λάμπρου αριστερά, Μεγιάδος και Γκαγιέγος στα χαφ και οι τετράδα πίσω οι Μαρινάκης, Βούρος, Πασαλίδης, Μπαλογιάννης με τέρμα τον Επασί.

Το παιχνίδι δεν διεκδικούσε δάφνες ποιότητας ως προς τις φάσεις, αλλά είχε ρυθμό. Ο ΟΦΗ ευτύχησε να προηγηθεί νωρίς και συγκεκριμένα στο 15ο λεπτό μετά από στημένο. Εκτέλεση φάουλ του Λάμπρου, πρώτη κεφαλιά του Βούρου και δεύτερη του Πασαλίδη με την μπάλα να καταλήγει στα δίχτυα του Κουέστα. Στη φάση ο σκόρερ χτύπησε στο κεφάλι με τον Εντιαγέ και ο παίκτης του Άρη αντικαταστάθηκε. Ο Μάντζιος είχε και δεύτερη αναγκαστική αλλαγή, αφού λίγο μετά έχασε τον Ματέο Γκαρσία (στη θέση του μπήκε ο Ιτούρμπε).

Το 1-0 έδωσε ένταση στον αγώνα και στον ΟΦΗ. Ο Όμιλος δεν είχε να αντιμετωπίσει μόνο τον Άρη αλλά και τον διαιτητή Παπαπέτρου, ο οποίος με τα σφυρίγματά του είχε προκαλέσει δικαιολογημένο εκνευρισμό και έντονες αποδοκιμασίες από τον κόσμο, κλείνοντας τα μάτια στο σκληρό έως αντιαθλητικό παιχνίδι των φιλοξενούμενων.

Πάντως, η ομάδα του Νιόπλια δεν είχε κανένα πρόβλημα να κρατήσει το υπέρ της 1-0 μέχρι την ανάπαυλα απέναντι σε έναν Άρη που τον είχε εγκλωβίσει. Αντίθετα λίγο πριν το τέλος θα μπορούσε να γίνει το 2-0 στην τεράστια ευκαιρία του Γκαγιέγος, ο οποίος από κοντά νικήθηκε από τον Κουέστα.

Στο δεύτερο μέρος η εικόνα δεν άλλαξε. Ο ΟΦΗ θέλησε να παίξει γρήγορα και να βρει κενούς χώρους και ταυτόχρονα ήταν ιδιαίτερα προσεκτικός πίσω για να μη δώσει φάσεις στον αντίπαλο.

Ο Άρης σιγά-σιγά πήρε την κατοχή και έκλεισε τον ΟΦΗ προσπαθώντας να δημιουργήσει κινδύνους. Ο Ομιλος ήταν πολύ καλός αμυντικά και ουσιαστικά δεν απειλήθηκε, ενώ στη συνέχεια ισορρόπησε και ανέβηκε προς την εστία του Κουέστα.

Με το 1-0 να παραμένει και τα λεπτά να κυλούν, το παιχνίδι απέκτησε χαρακτήρα θρίλερ. O Άρης έψαχνε το γκολ της ισοφάρισης και τελικά το βρήκε από το σημείο του πέναλτι. Ο Ιτούρμπε κέρδισε πέναλτι (από τον Μπαλογιάννη) και ο Μπρούνο Γκάμα ευστόχησε από στην άσπρη βούλα για το 1-1 που ήταν και το τελικό αποτέλεσμα και αδικεί τον ΟΦΗ. Ο Άρης είχε την κατοχή, αλλά όχι τις ευκαιρίες και τελικά «έκλεψε» βαθμό με πέναλτι, με τον Παπαπέτρου αρνητικό πρωταγωνιστή.


ΟΙ ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ:

ΟΦΗ: Επασί, Μαρινάκης, Βούρος, Πασαλίδης (65' λ.τ. Γιαννούλης), Μπαλογιάννης, Μεγιάδο, Γκαγιέγος, ντε Γκουζμάν, Λάμπρου (83' Στάικος), Τοράλ (70' Καμάου), Καστάνιος (70' φαν Ντάινεν)

ΑΡΗΣ: Κουέστα, Σάκιτς, Γκανέα (46' Αγκμπενιένου), Φαμπιάνο, Μπράμπετς, Τζέκο (81' Ματίγια), Εντιαγέ (22' λ.τ. Μαντσίνι), Σάσα, Μπρούνο Γκάμα, Ματέο Γκαρσία (40' λ.τ. Ιτούρμπε), Καμαρά (81' Μάνος)

ΘΥΜΗΘΕΙΤΕ ΤΟ LIVE ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.