Χωρίς Τουτζάρη - Σάμι η επόμενη ημέρα στον Εργοτέλη;

Betsson Super League 2

Τα οικονομικά προβλήματα της ΠΑΕ, το συμβόλαιο του Τουτζάρη και η επόμενη ημέρα

Η πραγματικότητα είναι ότι η πανδημία έχει επηρεάσει την ζωή των περισσοτέρων. Σε οικονομικό επίπεδο, επίσης, οι διαφορές σε αρκετούς κλάδους/επαγγέλματα είναι εμφανής ενώ αν θέλουμε να επικεντρωθούμε στο αθλητικό κομμάτι, οι περιορισμοί στο εμπορικό κομμάτι αλλά και σε αυτό της χωρητικότητας στα γήπεδα, προκάλεσε ασφυξία σε πολλές ομάδες στον κόσμο. Και προκαλεί ακόμα.

Ένα τρανό παράδειγμα για τα παραπάνω είναι η κατηγορία της Superleague 2. Η αναδιάρθρωση περισσότερο διόγκωσε τα προβλήματα παρά τα εξομάλυνε, ενώ οι περισσότερες ομάδες που δεν στηρίζονται στα εισιτήρια περιμένουν ακόμα τα χρήματα που τους έχουν τάξει από το στοίχημα. Μια από αυτές είναι και ο Εργοτέλης.

Την τελευταία τετραετία, επί εποχής Μάγκεντ Σάμι η ΠΑΕ έχει περάσει από διάφορα στάδια. Σταθερή στο πλάνο της ως προς την ανάδειξη νέων παικτών από την επιτυχημένη ''κυψέλη'' του συλλόγου, χωρίς στόχο πρωταθλητισμού κι όμως έφτασε στο παρά ένα πέρυσι από την Superleague και αν δεν ήταν ο ρέφερι Φωτιάς, νομίζω εκεί θα αγωνίζονταν φέτος, εξαργυρώνοντας την υπέρβαση.

Μια ομάδα που δεν κάνει μεταγραφικές ''τρέλες'', έχει χάσει πολύτιμα ταλέντα χωρίς να πάρει χρήματα, μια κλειστή ΠΑΕ χωρίς επικοινωνιακό χάρισμα ενώ της χρεώνεται και η θλιβερή εικόνα στις εξέδρες του Παγκρητίου τα τελευταία χρόνια (και πριν από covid). Αγωνιστικά, ο Εργοτέλης είναι μια ομάδα που χαίρεται να παίζει ένας Έλληνας ποδοσφαιριστής που ψάχνει να κάνει το βήμα παραπάνω, τα αποδυτήρια είναι πάντα σε πολύ καλό επίπεδό και παρά τα εξωαγωνιστικά προβλήματα υπάρχει πρόοδος στο χορτάρι σε αρκετούς.

Αυτά τα προβλήματα τα αναφέρει και ο κόουτς Μπαδήμας συχνά, τα ζουν οι παίκτες, τα γνωρίζουν και εκείνοι που βρίσκονται πέριξ του συλλόγου. Ο Εργοτέλης ταλαιπωρήθηκε από τον covid 19 και όχι μόνο. Υποστελέχωση, έλλειψη οράματος σε ένα ασαφές περιβάλλον (Superleague 2) και οικονομική στενότητα.

Ο Μάγκεντ Σάμι αρνείται ή δεν μπορεί να κλείσει κάποιες ''τρύπες'' που έχουν δημιουργηθεί, η περιρρέουσα ατμόσφαιρα δεν είναι υπέρ του ενώ νέοι συμπαίκτες δεν είναι εύκολο να βρεθούν. Βάζω στην εξίσωση φυσικά και τον Γενικό Διευθυντή της ΠΑΕ Γιώργο Τουτζάρη, ο άνθρωπος του Αιγύπτιου στο Ηράκλειο. Έχει τον πρώτο λόγο σε όλα, τρέχει για τα πάντα όμως το συμβόλαιο του σε λίγους μήνες ολοκληρώνεται και δεν είμαι σίγουρος αν θα παραμείνει στην διοικητική ηγεσία του συλλόγου.

Το σίγουρο είναι ότι μετά από 5 χρόνια από την ανάληψη των αποφάσεων της ΠΑΕ Εργοτέλης από τους Σάμι - Τουτζάρη, το καλοκαίρι που έρχεται αναμένεται το πλέον κομβικό και η ζωή της ομάδας τους Ηρακλείου, την στιγμή που γράφονται αυτές οι γραμμές, χωρίς τους δύο άνδρες (ή έναν από τους δύο), μάλλον συγκεντρώνει τις περισσότερες πιθανότητες.

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.