Δέλλας: «Προσπαθούμε να μάθουμε νέα θέση στον Θεοδοσουλάκη»

22:45 | 06/04/2024

Ο Τραϊανός Δέλλας αναφέρθηκε στη νίκη του ΟΦΗ επί του ΠΑΣ, την εικόνα της ομάδας του, αλλά και τη δοκιμή που έκανε με τον Θεοδοσουλάκη ως δεξί μπακ.

Αναλυτικά όσα είπε ο Τραϊανός Δέλλας στη συνέντευξη Τύπου:

«Αυτό το παιχνίδι ήταν πολύ σημαντικό και βαθμολογικά και ψυχολογικά, μετά από εκείνο με τον Ατρόμητο όπου δεν σκοράραμε παρότι δημιουργήσαμε ευκαιρίες. Ξέροντας πως ο ΠΑΣ είναι μια ομάδα που έρχεται να παίξει τα ρέστα του και το έκανε ακόμα πιο δύσκολο. Παρ’ όλα αυτά, το έκανε πιο πολύπλοκο το ότι ο αντίπαλος άλλαξε τον σχηματισμό του άρα εμείς έπρεπε να μεταφέρουμε γρήγορα μετά τις πληροφορίες. Μετά την αποβολή υπήρξε αδικαιολόγητη νευρικότητα και θα έπρεπε να κυκλοφορήσουμε πιο σωστά την μπάλα. Με ανησυχούσε στον πάγκο, σίγουρα στο δεύτερο γκολ μας απελευθέρωσε και στο δεύτερο ημίχρονο ήταν θέμα διαχείρισης και πως μπορούσαμε να χτυπήσουμε στην κατάλληλη στιγμή. Το θετικό της υπόθεσης, αν και με 10 παίκτες, δημιουργήσαμε πολλές ευκαιρίες και το αρνητικό είναι ότι δεν τις κάναμε γκολ. Όμως, η δουλειά δεν σταματάει. Υπάρχουν τα επόμενα παιχνίδια που είναι σημαντικά, έχουμε θέσει εσωτερικά έναν στόχο και θα προσπαθήσουμε να τον κυνηγήσουμε μέχρι το τέλος.

Για τη νέα χρονιά είναι πολύ μακρινό, όντως ο Γιάννης το τελευταίο διάστημα προσπαθούμε να του μάθουμε μια καινούργια θέση γιατί έχει τα χαρακτηριστικά που θέλω εγώ. Σίγουρα δεν είναι εύκολο όμως αν πάρει τον ρόλο της θέσης, έχει μπροστά του όλα τα χρόνια για να μάθει πολλά πράγματα. Αυτό συμβαίνει με όλα τα παιδιά ώστε να ξέρουν τι πρέπει να κάνουν στην κάθε περίπτωση.

Αυτή είναι η χαρά του προπονητή, πράγματα που δουλεύεις να εφαρμόζονται στο παιχνίδι. Αυτό αποτελεί credit για τους παίκτες γιατί τους ζητάμε συγκεκριμένα πράγματα και τα αφομοιώνουν. Τους ζητάμε συγκεκριμένα πράγματα ώστε να τους βγαίνουν πιο εύκολα στο παιχνίδι.

Σίγουρα θα πρέπει να είναι σε εγρήγορση όλα τα παιδιά και ν’ αποδείξουν ότι αξίζουν να βρίσκονται εδώ, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι σε κάθε παιχνίδι θα γίνονται επτά αλλαγές. Ο τρόπος δουλειάς μας είναι τέτοιος που θεωρώ πως όποιο παιχνίδι χρειαστεί να παίξει, δεν θα φαίνεται μεγάλη διαφορά. Από εκεί και πέρα, θα πρέπει να είναι όλοι ετοιμοπόλεμοι για να βοηθήσουν την ομάδα και να πάρουν αυτό που τους αξίζει.

Tα νέα παιδιά που θέλουμε να προωθήσουμε, θα πρέπει να το κάνουν σε ομάδα που θα πατάει καλά στο γήπεδο. Στην παρούσα φάση αυτό που με ενδιαφέρει είναι να βοηθάει η ομάδα για να δείξουν το ταλέντο τους και όχι τα παιδιά, την ομάδα. Όποιος μου δείξει ότι μπορεί να κάνει το βήμα παραπάνω, εγώ είμαι εδώ.

Σίγουρα, σε όποια παιχνίδια δεν δέχεται γκολ, έχει μεγαλύτερες πιθανότητες να κερδίσεις όπως στην Κηφισιά. Όταν βάζεις δύο γκολ και δεν κερδίζεις τότε τα πράγματα δυσκολεύουν. Δεν είναι μόνο η αμυντική λειτουργία, αλλά και η επιθετική. Από εκεί και πέρα, σήμερα και στο προηγούμενο παιχνίδι είχαμε μια ισορροπία αλλά ήταν πιο εύκολο λόγω της αποβολής όμως ξέρουμε πως να διαχειριζόμαστε και τις ειδικές συνθήκες που υπάρχουν».

Νωρίτερα, μιλώντας στην Cosmote, ο Δέλλας είπε: «Κάναμε ένα καλό παιχνίδι, βοήθησε ότι ο αντίπαλος έμεινε με 10 παίκτες. Δημιουργήσαμε πολλές ευκαιρίες για γκολ, το θέμα είναι από εδώ και πέρα θέλουμε μεγαλύτερη βελτίωση και σωστή διαχείριση. Πρέπει να είμαστε σοβαροί και πειθαρχημένοι, είναι ένα βάρος όταν είμαστε σε πίεση. Τα παιδιά έχουν ανταποκριθεί και θέλω να δω περισσότερα πράγματα στα επόμενα παιχνίδια».

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.