Δέλλας: «Σημαντικό να μην έχουμε απώλειες στην έδρα μας»

16:44 | 17/04/2024

Τι είπε ο Τραϊανός Δέλλας για την εικόνα στις Σέρρες, αυτά που πρέπει να διορθωθούν και το σαββατιάτικο παιχνίδι με τον Βόλο.

Ο Τραϊανός Δέλλας μίλησε το πρωί της Τετάρτης στο ΒΑΚ, στο περιθώριο της προπόνησης, για όλα τα τρέχοντα ζητήματα του ΟΦΗ και σχολίασε την εικόνα της ομάδας του κόντρα στον Πανσερραϊκό.

Αναλυτικά όσα είπε ο Τραϊανός Δέλλας:

– Ποιος είναι ο στόχος τώρα που βρισκόμαστε στην τελική ευθεία και η ομάδα βρίσκεται κοντά στη βαθμολογία με τις πρώτες θέσεις των πλέι άουτ.

«Η βαθμολογία είναι ένα κομμάτι που ενδιαφέρει όλες τις ομάδες, αλλά για μένα είναι και το τι κάνουμε στα παιχνίδια. Τουλάχιστον στα πλέι άουτ, θεωρώ ότι η εικόνα μας είναι σταθερά σε ένα επίπεδο, προς το καλό. Υπάρχουν πολλά περιθώρια βελτίωσης, στο κομμάτι που αφορά στον έλεγχο του παιχνιδιού, στη δημιουργία φάσεων και γκολ. Σίγουρα, σε κάθε παιχνίδι υπάρχουν πολλά πράγματα που πρέπει να σε προβληματίσουν και μας προβληματίζουν. Πράγματα που δεν εμφανίστηκαν στα προηγούμενα τρία παιχνίδια, εμφανίστηκαν σε αυτό το ματς. Και μιλάω για το αμυντικό transition που δεχθήκαμε στο πρώτο γκολ, αλλά έτσι είναι, σε κάθε παιχνίδι θα βλέπουμε πράγματα και θα προσπαθούμε να τα βελτιώνουμε. Πάντα βέβαια, κρατώντας εμείς το δικό μας παιχνίδι».

– Για το γεγονός ότι ο ΟΦΗ έβγαλε το δικό του παιχνίδι και στις Σέρρες, σε μεγάλα διαστήματα:

«Η αίσθηση που είχα από τον πάγκο, είναι ότι το ελέγχαμε το παιχνίδι. Δεν είχαμε θέματα ούτε στο pressing του αντίπαλου, να βγάλουμε την μπάλα από πίσω. Ούτε όταν φθάναμε στο μεσαίο τρίτο, στο να κρατήσουμε (την μπάλα) και να δημιουργήσουμε τις προϋποθέσεις και φθάσαμε αρκετές φορές στο επιθετικό τρίτο. Οι ενέργειες έγιναν, εκεί ίσως θέλουμε περισσότερη αποφασιστικότητα, περισσότερο καθαρό μυαλό στην τελική πάσα και εκτέλεση. Και αυτό αποτυπώνεται από το γεγονός ότι η ομάδα πατάει περιοχή, φθάνει εκεί. Δυστυχώς, όλα αυτά δε μετουσιώνονται σε γκολ. Και αυτό που με τσαντίζει, είναι ότι δεν μπορείς να βάζεις δύο γκολ σε παιχνίδια εκτός έδρας και να μην παίρνεις τρεις βαθμούς. Έγινε και στα Γιάννενα, αλλά είναι πώς το βλέπει κανείς, βρεθήκαμε δύο φορές πίσω στο σκορ και επανήλθαμε. Η εικόνα που είχα, είναι ότι παλιά δε συνέβαινε αυτό. Εντάξει, πάντα υπάρχουν θετικά και αρνητικά, από παιχνίδι σε παιχνίδι, αλλά είναι όπως σας είπα, θα πρέπει να κρατήσουμε τι πρέπει να κάνουμε εμείς και να βελτιώσουμε την αντίδρασή μας, σε αυτά που προσπαθεί να μας κάνει ο αντίπαλος».

– Αν υπάρχει εξήγηση για τη φάση του πρώτου γκολ, που το έχει δεχθεί πολλές φορές ο ΟΦΗ, αν και πρώτη φορά επί Δέλλα:

«Αν θυμάστε καλά, η φάση ξεκινάει από δική μας επιθετική ενέργεια. Μια λάθος επιλογή και μια λάθος πάσα και εκεί έκλεψαν την μπάλα και έπαιξαν γρήγορα. Σίγουρα η αντίδρασή μας δεν ήταν η ανάλογη. Το αναλύσαμε και σήμερα, το δείξαμε σε βίντεο στα παιδιά. Θα έπρεπε να λειτουργήσουμε τελείως διαφορετικά. Αλλά εντάξει το ποδόσφαιρο είναι παιχνίδι λαθών, όποιος κάνει τα λιγότερα, κερδίζει. Πρέπει να το δούμε γενικά, μην πιάσουμε μεμονωμένα, γιατί και ο αντίπαλος παίζει και θα σου κάνει κάτι, δεν μπορεί. Επομένως, εγώ είμαι πάντα αυτής της άποψης, ας κρατήσουμε τι μπορούμε εμείς να κάνουμε καλύτερα, στο δικό μας κομμάτι σαν ομάδα και να βελτιώνουμε παιχνίδι με παιχνίδι, γιατί και αντίπαλος διαφέρει και τα χαρακτηριστικά του αντιπάλου διαφέρουν. Αν είδατε, στο δεύτερο ημίχρονο ο Πανσερραϊκός περίμενε όλος πίσω από το κέντρο, και αυτό είναι πολύ δύσκολο να το σπάσεις. Θέλει υπομονή, θέλει σωστές πάσες, σωστές μεταβιβάσεις, σωστές κινήσεις, οι τοποθετήσεις στο γήπεδο είναι πολύ σημαντικές, σε περίπτωση που χάσεις την μπάλα. Κι να δείτε εδώ στην προπόνηση, δίνουμε μεγάλο βάρος, όταν χάνεται η μπάλα το πού είμαστε, ποιοι θα συμμετέχουν στη φάση, τι πρέπει να κάνουν οι υπόλοιποι. Αυτό θέλει πάρα πολλή δουλειά και πάρα πολύ χρόνο, για να το αφομοιώσουν πλήρως όλοι οι παίκτες. Αλλά σε γενικές γραμμές, το βλέπουμε μέσα στο παιχνίδι».

– Αν θεωρεί ότι το καλύτερο παιχνίδι του ΟΦΗ στα πλέι άουτ ήταν με τον Ατρόμητο:

«Από πλευράς δημιουργικότητας, ναι. Από πλευράς αποτελεσματικότητας, όχι. Ήταν κοντά στη λειτουργία που θέλουμε. Αυτό το παιχνίδι ήταν εντός έδρας, εγώ κοιτάζω και πώς λειτουργούμε εκτός έδρας. Στα εκτός έδρας παιχνίδια, αν δεν μπορείς να κερδίσεις, αλλά δεν το χάνεις, είναι βαθμοί που δεν τους κερδίζεις εσύ, αλλά τους χάνει και ο αντίπαλος. Επομένως, εάν η εικόνα μας εντός έδρας είναι αυτή, όπως πχ με τον Ατρόμητο, με τον ΠΑΣ Γιάννινα, με τον Πανσερραϊκό εντός έδρας, με τον Παναθηναϊκό, τα παιχνίδια που παίξαμε στην έδρα μας και η εικόνα μας ήταν πολύ καλή. Αν μπορέσουμε να το διατηρήσουμε αυτό τουλάχιστον στην έδρα μας, γιατί είναι πολύ σημαντικό αυτό στην έδρα σου να μην έχεις απώλειες, τουλάχιστον με ομάδες στο ίδιο βεληνεκές, και ό,τι μπορέσεις να πάρεις στα εκτός έδρας παιχνίδια, είτε αυτό είναι νίκη, είτε έστω έναν βαθμό. Αλλά πάντα μένοντας σε ένα στυλ παιχνιδιού και σε ένα πλάνο που πρέπει να έχεις. Σίγουρα δεν είναι από τα πιο εύκολα πράγματα αυτό, αλλά αυτό είναι το σκεπτικό μας. Και παίζοντας αυτά τα δύο παιχνίδια εκτός έδρας, με Κηφισιά και Σέρρες, νομίζω ότι δεν άλλαξε πάρα πολύ η μορφή μας, στο πώς θέλουμε να παίζουμε, στο πώς θέλουμε να κάνουμε build up από πίσω, στο πώς θέλουμε να έχουν την κατοχή μπάλας, όταν ο αντίπαλος περιμένει».

– Αν ήταν μάθημα το δεύτερο ημίχρονο, με τον αντίπαλο να περιμένει, κάτι που θα το αντιμετωπίσει κι άλλες φορές:

«Σίγουρα, όπως και μάθημα ήταν το παιχνίδι με τον ΠΑΣ Γιάννινα, όταν έμειναν με δέκα. Τι έπρεπε να κάνουμε εκεί, όταν ο αντίπαλος περιμένει πίσω. Όπως είπα, θέλει πολύ υπομονή, να έχουμε την μπάλα στα πόδια μας, να την κυκλοφορούμε σωστά, να μεταφέρουμε τον αντίπαλο, γιατί αν δε μεταφέρεις την μπάλα, ο αντίπαλος δε μεταφέρεται, να τον μεταφέρουμε αριστερά – δεξιά, ώστε να βρούμε τους διαδρόμους, που προφανώς θα αφήσει και λόγω κούρασης και λόγω κακής συγκέντρωσης. Και εκεί θα πρέπει να γίνονται οι σωστές κινήσεις, να υπάρχουν δεύτερες πάσες, όταν υπάρχει χώρος στην πλάτη να μπορείς να τρέξεις. Ή όταν βγει η μπάλα στο πλάι, όπως βγήκαμε και με τον Πανσερραϊκό τρεις-τέσσερις φορές από αριστερά, να γίνονται σωστές μεταβιβάσεις μέσα στην περιοχή, αλλά το πιο σημαντικό είναι να είναι οι παίκτες εκεί. Αν θυμάστε, ο Τοράρινσον πέρασε δύο σέντρες και εκεί δεν ήταν κανείς, έπρεπε να λειτουργήσουμε διαφορετικά, να μυρίζουμε περισσότερο το γκολ».

– Για το επερχόμενο ματς με τον Βόλο:

«Ο Βόλος με τον ερχομό του Χρήστου Κόντη έχει αλλάξει πρόσωπο. Είναι η ομάδα με τους περισσότερους βαθμούς στα πλέι άουτ, έχει πάρει 10. Είναι ομάδα που μπορεί να δημιουργεί λίγες φάσεις, αλλά είναι πολύ αποτελεσματική, κάνει γκολ τις φάσεις που κάνει».

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.