Παιχνίδι προσωπικοτήτων

ΟΦΗ

Η πρωταθληματική πορεία του εφετινού ΟΦΗ και η αλήθεια των στατιστικών.

Επειδή γίνεται πολύς λόγος για τη δυσκολία της σαββατιάτικης αναμέτρησης του ΟΦΗ με τον ΠΑΟΚ και την εικόνα των δύο ομάδων εφέτος και τις διαφορές των δύο ομάδων, ας δούμε λίγο την αλήθεια των αριθμών.

Είναι μεγάλη η διαφορά των δύο ομάδων; Ή ο ΟΦΗ έχει γίνει πρωταθληματικός και κοντράρει στα ίσια (όπως το έχει δείξει άλλωστε) όλους τους αντιπάλους του;

Ας δούμε, αρχικά, τη βαθμολογία. Ο ΠΑΟΚ είναι στη δεύτερη θέση, 5 βαθμούς μπροστά από τον ΟΦΗ και χωρίς ήττα. Αντίθετα, ο Ομιλος μετράει 2, ενώ έχει και μία ισοπαλία. Επί της ουσίας, δηλαδή, στην κρητική ομάδα έχουν κοστίσει βαθμολογικά οι δύο ήττες σε Βόλο και Λάρισα. Επειδή δεν... ανακαλύψαμε την Αμερική, ας πάμε σε πιο επιμέρους στατικά.

Ο ΟΦΗ έχει 19 γκολ έως τώρα και συνολικά 128 τελικές στο πρωτάθλημα. Στην αντίπερα όχθη ο ΠΑΟΚ έχει 20 και 112. Σε απλά μαθηματικά, η ομάδα του Σίμου είναι πιο παραγωγική από τον Δικέφαλο του Βορρά. Επίσης, ο ΟΦΗ έχει 1 γκολ σε κάθε 6.7 τελική και ο ΠΑΟΚ 1 γκολ σε 5.6, που σημαίνει ότι ο πρωταθλητής είναι λίγο πιο εύστοχος. Στους μέσους όρους ανά αγώνα, ο ΟΦΗ έχει 2.1 γκολ και 14.2 τελικές, ενώ ο αντίπαλός του το Σάββατο 2.2 γκολ και 12.4. 

Ένα αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι αμφότερες οι ομάδες έχουν δεχθεί τον ίδιο αριθμό τερμάτων (11) σε 9 αγώνες. Για τον ΠΑΟΚ, είναι ένα μεγάλο νούμερο, αν αναλογιστεί κανείς ότι ο βασικός του αντίπαλος, Ολυμπιακός, έχει μόλις 3 τέρματα παθητικό. 

Στη συνολική εικόνα των στατιστικών, το βράδυ του Σαββάτου στο «Θ.Βαρδινογιάννης» παίζουν δύο ισάξιες ομάδες. Δεν βάζουμε δίπλα-δίπλα τα ρόστερ και δεν συγκρίνουμε έναν πρωταθλητή με μία ομάδα που εφέτος έκανε το δυναμικό της restart, αλλά από άποψη αριθμών και εικόνας μέσα στο γήπεδο, ο ΟΦΗ είναι αυτό που λέει ο τίτλος.

Θα είναι ένα παιχνίδι προσωπικοτήτων, θα έχει game changer. Αμφότερες οι ομάδες έχουν τέτοιους. Το Σάββατο ήρθε η ώρα να αναμετρηθούν αυτοί.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Το... σήκωσε και αυτό ο Σεμέντο

Ορίστηκε η ρεβάνς του ΟΦΗ με την Καβάλα

«Γεντί Κουλέ» - ΟΑΚΑ: Δύο ντέρμπι δρόμος

Με αυτούς κατεβαίνει Ηράκλειο ο ΠΑΟΚ

Όλοι να έλειπαν, αλλά όχι αυτός!

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.