Δεν είχαμε δει ξανά αυτόν τον ΟΦΗ

Απόψεις

Η ειδοποιός διαφορά σε σχέση με άλλα παιχνίδια του ΟΦΗ και ο... οδηγός ενόψει ΑΕΚ.

Ατρόμητος, Βόλος, ΠΑΣ Γιάννινα. Τρία ματς στα οποία ο ΟΦΗ ήταν καλύτερος ή έστω, όχι κατώτερος του αντιπάλου. Τι πήρε από αυτά; Μόλις 2 βαθμούς.

Ιωνικός-ΟΦΗ: ο ΟΦΗ δεν «πάτησε» τους γηπεδούχους, η εμφάνιση δεν ήταν ανάλογη με Παναιτωλικό και Λαμία, αλλά πήρε το τρίποντο.

Η σύγκριση είναι εύλογη. Ειδικά όταν είναι ακόμα φρέσκο το παιχνίδι με τον Άρη και η βαριά ήττα. Ηταν για 0-3 ο ΟΦΗ; Δεν αναφερόμαστε στη συνολική εικόνα της αναμέτρησης, αλλά στο αν το αποτέλεσμα ήταν δίκαιο. Το είπε και ο ίδιος ο Βάλντας Νταμπράουσκας ότι το 0-3 αδικεί τον ΟΦΗ. Ο ιστορικός του μέλλοντος, όμως, τι θα θυμάται; Την αδικία ή τη νίκη του Άρη; Το ότι ο ΟΦΗ δεν ήταν καλύτερος του Ιωνικού ή το ότι ο ΟΦΗ έφυγε με το διπλό από τη Νεάπολη;

Ο Νταμπράουσκας θέλει τον ΟΦΗ να δημιουργεί, να έχει την κατοχή, να είναι το αφεντικό του αγώνα. Και καλά κάνει. Κόντρα στον Ιωνικό, όμως, δεν ήταν παρά μόνο μετά το 0-1 όταν το παιχνίδι άλλαξε, οι γηπεδούχοι ανοίχτηκαν και ο Όμιλος θα μπορούσε να πετύχει κι άλλα γκολ. Σαν ματς, όμως, σαν εικόνα αγώνα ο ΟΦΗ ουδέποτε είχε τα στοιχεία που θέλει ο προπονητής του.

Ηταν μία αναμέτρηση ειδικών συνθηκών και απαιτήσεων, σε έναν κακό αγωνιστικό χώρο και με έναν διαιτητή που έβλεπε (και σφύριζε) ό,τι ήθελε. Το παραδέχθηκε και ο Νταμπράουσκας πως αυτό που τόνισε στο ημίχρονο στους παίκτες του είναι πως σημασία έχει η νίκη και όχι το ωραίο ποδόσφαιρο.

Την Κυριακή, λοιπόν, είδαμε έναν ΟΦΗ που δεν είχαμε ξαναδεί εφέτος. Έναν ΟΦΗ που πήρε το παιχνίδι σαν «killer», έκανε μία επαγγελματική νίκη. Ούτε φρου-φρου κι αρώματα, δύο γκολ και τέλος. Ό,τι θα έπρεπε (και θα μπορούσε) να κάνει σε άλλα ματς που έμεινε μόνο με το καλό ποδόσφαιρο, αλλά το σακούλι έμεινε άδειο ή μισογεμάτο.

Και τέτοιες νίκες χρειάζεται ο ΟΦΗ. Ακόμα κι αν το ματς στραβώνει, να παίρνεις αποτέλεσμα. Ακόμα κι αν τα προγνωστικά που έχουν γεννηθεί μέσα από το χορτάρι είναι εναντίον σου. Αυτόν τον ΟΦΗ, τον αποτελεσματικό, δεν τον είχαμε ξαναδεί στο τρέχον πρωτάθλημα, σίγουρα δεν τον είχαμε ξαναδεί επί Νταμπράουσκας.

Κι αυτό το παιχνίδι με τον Ιωνικό ίσως να αποτελέσει και οδηγό ενόψει ΑΕΚ. Δεδομένα δύσκολη αποστολή την Κυριακή, ο ΟΦΗ πηγαίνει για το καλύτερο δυνατό και το καλύτερο δυνατό είναι μία μεγάλη νίκη. Αυτή ίσως έρθει με τον τρόπο που ήρθε το διπλό στη Νίκαια. Δεν θα... χαλάσει κανέναν, το αποτέλεσμα μετράει. Και σίγουρα ο ΟΦΗ έχει να μάθει από παιχνίδια σαν κι αυτό στη Νίκαια, αλλά και σαν το προσεχές με τους «κιτρινόμαυρους». Υπάρχουν βραδιές που ακόμα και αν δεν είσαι καλός, παίρνεις το αποτέλεσμα. Κι αυτό νίκη είναι, χόρτασε ο ΟΦΗ από αγώνες που ήταν καλύτερος κι έφυγε με άδεια τα χέρια.

ΥΓ: H ζωή σου ορίζεται από έναν «κλειδούχο» που... μπερδεύτηκε και από μία πολιτεία που ουδέποτε πήρε στα σοβαρά τους πολίτες. Από μία χώρα ονειρική για διακοπές και εφιαλτική στην καθημερινότητά της. «Πάμε κι όπου βγει». Τέσσερις λέξεις, αμέτρητοι λυγμοί. Δεν ήταν ποτέ ξανά τόσο βαριά η σιωπή.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

ΟΦΗ-ΑΕΚ: Για 48 ώρες διαθέσιμα τα εισιτήρια μόνο για τον κόσμο του ΟΦΗ!

Toράλ «εξωτερικού»

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.