Δεν είναι η ήττα, είναι η ξενέρα

Απόψεις

Δεν ήρθε η καταστροφή ούτε αλλάζει κάτι, αλλά η ήττα στη Λαμία πόνεσε.

Στο πρώτο μέρος θα μπορούσε να είχε πάρει το προβάδισμα και να βάλει τις βάσεις για τη νίκη. Ο ΟΦΗ ήταν καλύτερος, θύμισε την ομάδα της τρέχουσας σεζόν που θαυμάζει όλη η Ελλάδα, αυτή τη στιγμή δεν θα μιλούσαμε για ξενέρες και πισωγυρίσματα. Θα μιλούσαμε για ένα θριαμβευτικό διπλό.

Και μετά ήρθε το δεύτερο ημίχρονο και όλα ανατράπηκαν. Ακόμα κι αν βάλουμε στην κουβέντα τη διαιτησία και τα λάθη της, ό,τι παρουσίασε ο ΟΦΗ στο δεύτερο σαρανταπεντάλεπτο αναιρεί τα πάντα. Κακή εμφάνιση, απογοητευτική εικόνα και στην τελική μία άσχημη επίγευση. Κακό αποτέλεσμα, αλλά περισσότερο μία εμφάνιση που πλήγωσε τον κόσμο.

Ήρθε η καταστροφή ή θα αλλάξει κάτι σε ό,τι έχει «χτιστεί» έως τώρα; Προφανώς και όχι. Τίποτα δεν θα πεταχτεί στα σκουπίδια και τίποτα δεν θα διαφοροποιηθεί γιατί υπάρχει η σιγουριά ότι όλοι θα δουλέψουν για να μην επαναληφθεί μία τέτοια εικόνα, ένα τέτοιο πισωγύρισμα.

Είναι αυτό το «γαμώτο» για ό,τι είδαν οι φίλαθλοι στη Λαμία. Δεν πόνεσε τόσο το αποτέλεσμα όσο η εμφάνιση. Ούτε τελικές ούτε φάσεις ούτε τα στοιχεία εκείνα στο β' μέρος που αποτελούν «σήμα-κατατεθέν» της εφετινής ομάδας.

Το καλό είναι ότι σε αυτόν τον ΟΦΗ δεν χωράνε γκρίνιες και μεμψιμοιρίες. Ναι στην ανάλυση, ναι στην κριτική, όχι στην απαξίωση. Αυτογνωσία χρειάζεται και ευτυχώς υπάρχει μπόλικη από δαύτη στην ομάδα. Οι παίκτες αδίκησαν τους εαυτούς τους, οι δυνατότητές τους δεν είναι αυτές που είδαμε το μεσημέρι της Κυριακής.

Ο Όμιλος καλείται να προχωρήσει μπροστά για να διορθώσει την ανορθογραφία του αγώνα της Λαμίας και θα το κάνει. Ο Γιώργος Σίμος αντιμετώπισε το πρόβλημα που έφερε την ήττα όπως του αρμόζει. Υπερασπίστηκε τους ποδοσφαιριστές και έδωσε το έναυσμα για τη συνέχεια. Ο κόσμος δικαίως στενοχωρήθηκε, μην ξεχνάτε ότι ο πήχης των προσδοκιών έχει ανέβει και όχι αδίκως με βάση την πορεία, αλλά κι άλλες φορές εφέτος έχει βρεθεί σε παρόμοια θέση και η κατάσταση άλλαξε. Μην ξεχνάτε τις δύο νίκες επί της ΑΕΚ και επί της Καβάλας που έβαλαν τέλος σε αρνητικό σερί.

Ξενέρα, λοιπόν, αλλά και αύριο. Τούτη η ομάδα έχει αύριο γιατί έχει σήμερα. Σε ένα υγιές περιβάλλον θα έρθουν και οι άσχημες μέρες, το θέμα είναι πώς αυτές θα ξεπεραστούν. Γιατί ο ΟΦΗ έχει ομάδα για να κερδίζει και τη διαιτησία όποτε χρειάζεται.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Λαμία-ΟΦΗ 2-1

Δείτε τα highlights του αγώνα

Από Δευτέρα τα νέα για Ναμπί

Ο Σίμος υπερασπίστηκε τους παίκτες του

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.