Ήττα στη Λαμία για τον διπρόσωπο ΟΦΗ

17:11 | 08/12/2019

Ο Όμιλος μ’ ένα κακό δεύτερο ημίχρονο έχασε 2-1 από την Λαμία.

Ο ΟΦΗ παρουσιάστηκε διπρόσωπος και δεν κατάφερε να πάρει ένα θετικό αποτέλεσμα, στο πλαίσιο της 13ης αγωνιστικής της Super League 1. Στο πρώτο μέρος το σύνολο του Σίμου ήταν πολύ ανώτερο, ωστόσο στην επανάληψη εμφανίστηκε αγνώριστο και ηττήθηκε.

Ο Σωτηρίου υπερασπίστηκε την εστία των φιλοξενούμενων και στην άμυνα από δεξιά προς τα αριστερά έπαιξαν οι Μπράουν, Μαρινάκης, Γιαννούλης και Κοροβέσης.

Οι Σακόρ και Νέιρα ήταν τα δύο αμυντικά χαφ και ο Ναμπί ανέλαβε τον οργανωτικό ρόλο. Στις πτέρυγες της επίθεσης χρησιμοποιήθηκαν οι Τσιλιανίδης και Σεμέντο και στην κορυφή ο Μάνος.

Ανώτερος, αλλά ισόπαλος… μέσω VAR

Η αναμέτρηση είχε εξαιρετικό ρυθμό, όμως μετά τα πρώτα λεπτά οι «ασπρόμαυροι» έγιναν πιο επιθετικοί και έψαχναν τους τρόπους να απειλήσουν.

Σε μια ανύποπτη φάση, πάντως, στο 10’, που αρχικά ο Μάνος υποδείχτηκε λανθασμένα οφ σάιντ, ανατράπηκε από τον Θεοδωρόπουλο.

Ο Γκορτσίλας πήγε στο VAR, είδε την παράβαση και έδωσε το πέναλτι, το οποίο «μετέτρεψε» σε γκολ ο Ναμπί στο 11’. Κατά την εκτέλεση του, βέβαια, ο Άγγλος μεσοεπιθετικός τραυματίστηκε και αποχώρησε.

Στη συνέχεια οι «κυανόλευκοι» θέλησαν να πιέσουν από ψηλά, ο Τουράμ δυσκόλευε σε αρκετές περιπτώσεις, ωστόσο ο ΟΦΗ δεν άφηνε χώρους στον αντίπαλο για να δημιουργήσει.

Στον αντίποδα, μάλιστα, οι «ασπρόμαυροι» έφτιαχναν φάσεις και έκαναν αισθητή την παρουσία τους στην αναμέτρηση, στο 20’ με τον Μάνο και στο 23’ με τον Νέιρα.

Η ομάδα της Φθιώτιδας ανέβασε… ταχύτητα, αλλά ο Όμιλος διατηρούσε χωρίς πρόβλημα το προβάδισμα και δεν απειλούταν.

Στη μετάβαση, εξάλλου, γινόταν πολύ επικίνδυνος και στο 35’ θα μπορούσε να φτάσει με τον Σεμέντο σ’ ένα δεύτερο τέρμα, όμως ο Θεοδωρόπουλος έδιωξε δύσκολα.

Και ενώ οι φιλοξενούμενοι έλεγχαν πλήρως τη συνάντηση, στο 43’ ο ρέφερι, σε μια φάση που αρχικά έδειξε «παίζετε», έδωσε πέναλτι, αφού πήγε στο VAR, σε μαρκάρισμα του Κοροβέση πάνω στον Βασιλόγιαννη.

Ήταν μια αυστηρή απόφαση, καθώς περισσότερο φάνηκε να το κερδίζει ο μεσοεπιθετικός της Λαμίας. Ο Τουράμ ήταν ψύχραιμος από την άσπρη βούλα και οι το σκορ του πρώτου μέρους ήταν το 1-1.

Ήταν αγνώριστος

Στην επανάληψη ο ΟΦΗ μπήκε κάπως «υπνωτισμένος». Το πρέσινγκ του συγκροτήματος του Μάντζιου είχε προκαλέσει προβλήματα στους φιλοξενούμενους, οι οποίοι δεν κατάφερναν να φτάσουν με αξιώσεις στην περιοχή των γηπεδούχων.

Στο 50' η Λαμία είχε μεγάλη στιγμή με τον Μπεχαράνο για να πάρει το προβάδισμα.

Και ενώ οι ηττημένοι απείλησαν στο 57’ με τον Μάνο, η εικόνα τους δεν άλλαξε για πολύ. Στο 60’, έτσι, ο Καραμάνος σέντραρε, ο Κοροβέσης απομάκρυνε, όμως ο Δημούτσος πήρε το «ριμπάουντ» και με ψύχραιμο σουτ έκανε το 2-1.

Μεσοαμυντικά τα προβλήματα ήταν πολλά, ενώ πλέον και στο μεσοεπιθετικό κομμάτι ο ΟΦΗ, σε αντίθεση με το πρώτο μέρος, παρουσίασε πολύ άσχημο «πρόσωπο».

Δεν έβγαλε, δηλαδή, καθόλου αντίδραση και η Λαμία είχε την υπεροχή και ο χρόνος φυσικά κυλούσε υπέρ της.

Ο Σίμος έριξε στη «μάχη» τον Φιγκεϊρέντο, έκανε το σχηματισμό του συνόλου του 3-5-2, ωστόσο τα πράγματα δεν βελτιώθηκαν. Στο 81’, εξάλλου, ο Τουράμ έχασε την ευκαιρία να «καθαρίσει» το παιχνίδι, πετυχαίνοντας ένα τρίτο τέρμα.

Στα τελευταία λεπτά ο ΟΦΗ είχε την κατοχή, αν και πάλι δεν κατάφερνε ν’ απειλήσει. Το 2-1, έτσι, παρέμεινε και ο ηρακλειώτικος σύλλογος γνώρισε την 5η σερί εκτός έδρας ήττα του.

Λαμία (Άκης Μάντζιος): Θεοδωρόπουλος, Βάντερσον, Πλιάτσικας, Αντέτζο, Δημούτσος, Ρόμανιτς (83’ Τζανετόπουλος), Μπεχαράνο, Τουράμ, Ντελ Πίνο (36’ Βασιλόγιαννης), Καραμάνος (94’ Σάλιακας), Σκόνδρας.

ΟΦΗ (Γιώργος Σίμος): Σωτηρίου, Μπράουν (66’ Κουτρουμπής), Μαρινάκης, Γιαννούλης, Κοροβέσης (79’ Φιγκεϊρέντο), Σακόρ, Νέιρα, Ναμπί (13’ λ.τρ. Στάικος), Τσιλιανίδης, Σεμέντο, Μάνος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Το live του ματς

Άτυχος ο Ναμπί: Θλάση κατά την διάρκεια των πανηγυρισμών!

Το οφσάιντ έγινε... πέναλτι με VAR και 1-0 ο ΟΦΗ!

Μέσω... VAR η ισοφάριση της Λαμίας


Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.