Δεν έπιασαν τα «τρικ»

Απόψεις

Το σύστημα που δε δούλεψε και ο Νέιρα, που «χάνεται» στο δεξί «φτερό» της επίθεσης.

Ο ΟΦΗ δοκίμασε κάποια διαφορετικά πράγματα στο παιχνίδι με τον Άρη και απλά δεν του βγήκαν. Κι άξιζε να «θυσιάσει» την 5η θέση για να γίνουν οι πειραματισμοί του Γιώργου Σίμου; Θα μπορούσε να είναι μια εύλογη ερώτηση…

Ο Όμιλος φυσικά και δε «θυσίασε» αυτό το στόχο, ούτε μπήκε στο γήπεδο με μοναδικό σκοπό να δοκιμάσει καινούργιο αγωνιστικό πλάνο.

Οι ιδιαίτερες συνθήκες, ωστόσο, που δημιουργεί ο κορωνοϊός έχουν «τσαλακώσει» τον προγραμματισμό του ηρακλειώτικου συλλόγου. Η νέα σεζόν ξεκινάει σχεδόν αμέσως και από τη στιγμή που δεν υπάρχει πολύς χρόνος μέχρι την έναρξη της προετοιμασίας, ο 42χρονος τεχνικός είναι υποχρεωμένος να βλέπει μέσα απ’ αυτά τα ματς των πλέι οφ στοιχεία για την επόμενη μέρα.

Και πολύ καλά το κάνει βεβαίως-βεβαίως. Η φετινή χρονιά, εξάλλου, είναι επιτυχημένη, χωρίς αυτό ν’ αποτελεί δικαιολογία που οι «ασπρόμαυροι» δεν έχουν ακόμη «τρίποντο» στο μίνι πρωτάθλημα του τίτλου.

Ο ΟΦΗ αγωνίστηκε, έτσι, με ένα αμυντικό χαφ (Μεγιάδο) και δύο παίκτες μπροστά του (Στάικος-Ναμπί), κάτι που δεν είχε επιλέξει μέχρι χθες για το συγκρότημα του ο Σίμος. Η απόφαση του δεν ήταν δα και τόσο… extreme, ωστόσο το αποτέλεσμα είναι αλήθεια ότι δεν ήταν ικανοποιητικό.

Στη γενικότερη μετριότητα, πάντως, του πρώτου μέρους σημαντικό ρόλο έπαιξε η τοποθέτηση του Νέιρα στα εξτρέμ. Εντάξει, ο Αργεντινός έκλεινε μέσα, όμως φάνηκε, όπως και στο πρώτο ματς των πλέι οφ στο «Βικελίδης», ότι ο 30χρονος αρτίστας δεν αποδίδει σ’ αυτή τη θέση βάσει των τεράστιων δυνατοτήτων του.

Όταν πέρασε στον άξονα ήταν φανερά καλύτερος, αν και έμοιαζε αρκετά νευρικός και δεν είχε την απόδοση προηγούμενων αναμετρήσεων.

Στις πλευρές, βέβαια, τον έφεραν οι πολλές απουσίες και ο Σίμος προφανώς πόνταρε στην ποιότητα του, αφού ο Σεμέντο ήταν ανέτοιμος και ο Νοικοκυράκης δεν έχει ακόμη τις απαιτούμενες εμπειρίες.

Όπως και να’ χει, όμως, ο λατινοαμερικανός φαίνεται «απενεργοποιημένος» στις πτέρυγες της επίθεσης.

Ορισμένες φορές οι ήττες είναι πιο σημαντικές και πιο διδακτικές από τις νίκες, οπότε ο ΟΦΗ είναι δεδομένο ότι… έμαθε από το παιχνίδι κόντρα στον Άρη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Γκολ και φάσεις από το «Γεντί Κουλέ»

Σίμος: «Κρατάμε τα θετικά των Playoffs, του χρόνου καλύτεροι»

Χαμένο πέναλτι, δοκάρι και... 6η θέση!

Ένινγκ: «Αφιερωμένη η νίκη με τον ΟΦΗ στους οπαδούς μας»


Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.