Δεν τα κατάφεραν οι κρητικοί ρίπτες: Εκτός τελικού Φραντζεσκάκης, Αναστασάκης

08:17 | 02/08/2021

Στην πρώτη συμμετοχή του σε Ολυμπιακούς Αγώνες, ο Φραντζεσκάκης δεν μπόρεσε να να προκριθεί στον τελικό της σφυροβολίας με βολή στα 72 μέτρα - 73,52 η καλύτερη του Μιχάλη Αναστασάκη

Ο 21χρονος Έλληνας πρωταθλητής, που μετείχε στο α΄ προκριματικό γκρουπ, είχε καλύτερη ρίψη στα 72 μέτρα και 19 εκατοστά με την πρώτη προσπάθεια και κατετάγη 13ος στο α' και συνολικά 25ος.Το μίνιμουμ όριο πρόκρισης έχει οριστεί στα 77,50 μέτρα κι αν δεν καταφέρει να το φτάσει κανένας, τότε στον τελικό προκρίνονται οι 12 καλύτερες βολές.

Από τον όμιλο του Φραντζεσκάκη το όριο υπερέβησαν μόνοι οι Κεντέν Μπιγκό (Γαλλία, 78,73μ.) και Μιχάιλο Κόχαν (Ουκρανία, 78,36μ.).

Στις δηλώσεις του στην κάμερα της δημόσιας τηλεόρασης, μετά την ολοκλήρωση της προσπάθειάς του, ο Χανιώτης ρίπτης υπογράμμισε ότι έκανε το ταξίδι στο Τόκιο με στόχο «να πάω τελικό, όχι για να στενοχωριέμαι... Νομίζω ότι τα μέτρα στα οποία θα "κλείσει" ο τελικός είναι στις δυνατότητές μου, αλλά δεν βγήκε».

Εκτός και ο Αναστασάκης

Ο Μιχάλης Αναστασάκης με 73,52μ. έμεινε στην 22η θέση της σφυροβολίας. Ο κρητικός πρωταθλητής των ρίψεων αγωνίστηκε στο β’ γκρουπ και ξεκίνησε με βολή στα 73,52μ. τις προσπάθειές του. Στα 73,22μ. μετρήθηκε η δεύτερη βολή του, ενώ έβγαλε άκυρη την τρίτη καθώς ήταν πολύ χαμηλή.

Δείτε τις βολές τους:

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.