«Δεν θα φιλήσεις εσύ το χέρι μου, αλλά εγώ το δικό σου»

SMS
15:50 | 14/06/2022

Η συγκινητική κίνηση του Σεβασμιωτάτου Αρχιεπισκόπου Κρήτης κ.κ. Ευγένιου, μέσα από την ανάρτηση της Κατερίνας Βάνδουλα, στο περιθώριο των εγκαινίων του ''Karteros Beach Sports Center''

Το βράδυ της Δευτέρας, πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια των εγκαταστάσεων του υπερσύγχρονου και μεγαλύτερου στην χώρα μας Αθλητικού Κέντρου Παράκτιων Αθλημάτων στον Καρτερό. Το Capitano.gr αποτύπωσε μέσα από φωτογραφικό υλικό και όχι μόνο τα εγκαίνια και της λαμπερές παρουσίες. Ανάμεσα στους επίσημους, και ο Αρχιεπίσκοπος της Κρήτης κ.κ.Ευγένιος. Ο ίδιος ευλόγησε τις εγκαταστάσεις παρουσία του Υφυπουργού Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη, που είχε την ιδέα αυτού του μεγαλόπνοου σχεδίου, ενόψει των 3ων Μεσογειακών Παράκτιων Αγώνων «Ηράκλειο 2023».

Στο περιθώριο των εκδηλώσεων, η ανάρτηση της Κατερίνας Βάνδουλα, υπεύθυνης δημοσίων σχέσεων του Α.Σ. «ΠΑΛ.ΕΥ.Ε.». Σε αυτήν, όπως θα δείτε παρακάτω, η κ Βάνδουλα αναφέρεται στην στοιχομυθία της με Αρχιεπίσκοπο της Κρήτης κ.κ.Ευγένιος και την κίνηση που της έκανε εντύπωση, σε μια

Αναλυτικά η ανάρτηση της

ΤΟ ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΚΟΤΕΡΟ ΤΩΝ ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΚΩΝ

Χθες το βράδυ πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια των εγκαταστάσεων του υπερσύγχρονου και μεγαλύτερου στην χώρα μας Αθλητικού Κέντρου Παράκτιων Αθλημάτων στον Καρτερό, με μία ομολογουμένως εντυπωσιακή τελετή την οποία επιμελήθηκε η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού και προσωπικά ο Υφυπουργός Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης -τον οποίο επί της ευκαιρίας θα ήθελα να ευχαριστήσω κι εδώ δημόσια για τις προσωπικές προσκλήσεις που έστειλε και σε μένα και στον Παράσχο- οι Δήμοι Ηρακλείου, Χερσονήσου και Μαλεβιζίου με τους συνεργάτες τους και τους εθελοντές τους.

Συνάντησα λοιπόν πολλούς φίλους και γνωστούς από τον χώρο του αθλητισμού, της τοπικής αυτοδιοίκησης α’ και β’ βαθμού, τον επιχειρηματικό κόσμο του νησιού μας, της δημοσιογραφίας και πολλούς άλλους αγαπημένους που λόγω των γεγονότων των τελευταίων ετών είχα καιρό να τους δω.

Το εντυπωσιακότερο όμως όλων των εντυπωσιακών στιγμών της βραδιάς, σύμφωνα πάντα με την δική μου ταπεινή γνώμη, ήταν ο Αρχιεπίσκοπος Κρήτης κ.κ.Ευγένιος. Και δεν αναφέρομαι μόνο στην ολιγόλεπτη, αλλά τόσο περιεκτική, γεμάτη έξυπνο κι εύστοχο χιούμορ ομιλία του, αλλά και σ’ ένα ακόμα γεγονός που αποφάσισα να το μοιραστώ, γιατί νομίζω αξίζει μιας και δίνει κάποια επιπλέον στοιχεία για τον χαρακτήρα του συγκεκριμένου ανθρώπου.

Όταν τελείωσε λοιπόν ο αγιασμός, οι ομιλίες των αρμόδιων, τα βεγγαλικά κ.λ.π., περιμέναμε εγώ κι ο Παράσχος να αποχωρήσει ο πολύς κόσμος κι έπειτα κατευθυνθήκαμε προς τον χώρο της δεξίωσης και του πάρκινγκ.

Στα μισά λοιπόν της διαδρομής συναντηθήκαμε με τον Αρχιεπίσκοπο. Μου χαμογέλασε κι εντελώς αυθόρμητα ζήτησα του Παράσχου να τον πλησιάσουμε για να του μιλήσω.
Ήθελα να του πω ότι η αμεσότητα και γενικά η στάση κι η συμπεριφορά του είναι τέτοια που κερδίζει αυτόματα τον κόσμο, ακόμα κι ανθρώπους σαν κι εμένα που αν και με μεγάλη πίστη στον Θεό μας, δεν συμμετέχω στα της Εκκλησίας πέρα των γάμων, των βαφτίσεων και των κηδειών.

Δεν πρόλαβα όμως, γιατί με το που τον πλησιάσαμε, ενστικτωδώς και λέω ενστικτωδώς γιατί για να είμαι ειλικρινής δεν το συνηθίζω, έσκυψα να φιλήσω το χέρι του κι εκείνος όχι απλά δεν με άφησε τραβώντας το, αλλά μου είπε κι έκανε το εντυπωσιακότερο των εντυπωσιακών, παρουσία όλων των υπόλοιπων ιεραρχών της Εκκλησίας μας που τον συνόδευαν και του Παράσχου φυσικά.

«Δεν θα φιλήσεις εσύ το χέρι μου, αλλά εγώ το δικό σου».

Έσκυψε, πήρε το χέρι μου, το φίλησε και ήρεμος και χαμογελαστός συνέχισε να μας μιλάει και να μας ρωτάει για την ζωή μας. Μέχρι που και καφέ μας είπε πως περιμένει να τον κεράσουμε στο σπίτι μας για να μας γνωρίσει καλύτερα.

Τι να πω … Εντυπωσιακός! Ένας άνθρωπος πανέξυπνος, ετοιμόλογος, με απίστευτο χιούμορ, με μία ματιά που σε διαπερνάει και συγχρόνως με μία ταπεινότητα που σε καθηλώνει!

Είναι ο Αρχιεπίσκοπός μας! Ο Αρχιεπίσκοπος της Κρήτης κ.κ.Ευγένιος!

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.