Δεν θα μας βγάλετε τρελούς

Απόψεις

Για κάθε Φωτιά και Τζήλο χρειάζεται αντίδραση. Ο ΟΦΗ πρέπει να δράσει, όχι στη λογική των άναρθρων κραυγών.

Να πάρει φορ ο ΟΦΗ. Τον χρειάζεται. Δεν διαφωνεί κανείς. Αλλά και τον Εμπαπέ να φέρει θα υπάρξει ένας Φωτιάς ή ένας Τζήλος και θα φροντίζουν να του «κλέβουν» τη νίκη.

Το Σάββατο ήταν η σειρά του Τζήλου. Και του VAR. Να μη βγάζουμε από την εξίσωση το VAR που τόσα λέμε και γράφουμε για το πώς άλλαξε το ποδόσφαιρο και μείωσε τα διαιτητικά λάθη. Μα διαιτητικό λάθος δεν ήταν αυτό του Πίρσμαν στον Τσιλιανίδη; Δεν το είδε ο Τζήλος, δεν το είδε το VAR, δεν το είδε ο βοηθός. Μόνο εμείς δηλαδή το είδαμε;

Ο Τσιλιανίδης παίρνει θέση μέσα στην περιοχή, δεν πρόκειται για διεκδίκηση, έχει ξεκάθαρα το πλεονέκτημα έναντι του παίκτη του ΠΑΣ, είναι μπροστά του. Κι αυτός για να ανακόψει την πορεία του ποδοσφαιριστή του ΟΦΗ σηκώνει τον αγκώνα και τον χτυπάει. Ξεκάθαρα, δια γυμνού οφθαλμού. Δεν είναι πάνω στη διεκδίκηση της θέσης, δεν είναι μία από τις φάσεις, που λέμε, που γίνονται δεκάδες στην περιοχή. Είναι παράβαση. Σηκώνει το χέρι, χτυπάει τον Τσιλιανίδη, end of discussion που λένε και στο χωριό μου.


Το VAR τι στην ευχή κάνει, δηλαδή; Ούτε καν να φωνάξει τον Τζήλο να δει κι αυτός τη φάση και να βγάλει τα κάστανα από τη φωτιά. Επιθετικό φάουλ στην εξέλιξη της φάσης, καμία παράβαση πάνω στον Τσιλιανίδη και μείναμε όλοι με την απορία. Απορία που λύθηκε στα ριπλέι, απ' όλες τις οπτικές γωνίες, που είδαμε. Είναι παράβαση. Το είδαμε όλοι, εκτός από αυτούς που έπρεπε.

Και η συζήτηση παραμένει ανοιχτή: η ελληνική διαιτησία πάσχει. Πάσχει από απαίδευτους που παίζουν με τον ιδρώτα των ποδοσφαιριστών. Οι Έλληνες διαιτητές συνεχίζουν να ταλαιπωρούν το σπορ, τώρα έχουμε και το VAR να ασχολούμαστε.

Ας δούμε και τι θα πει ο Κλάτενμπεργκ στην ανάλυση των φάσεων τις επόμενες μέρες. Όχι ότι θα γίνει κάτι ό,τι και να πει. Δεν αποκλείεται ο Άγγλος αρχιδιαιτητής να... σφυρίξει αδιάφορα και να μας βγάλει όλους τρελούς. Δεν θα είναι η πρώτη φορά. Αυτό για να σταματήσουμε να τον θεοποιούμε. Ό,τι και να πει, τα μάτια μας λένε την αλήθεια. Είδαμε παράβαση, κάθε νοήμων μπορεί να αντιληφθεί το πέναλτι. Αλλά πού να βρούμε λογική σε ένα ελληνικό ποδόσφαιρο που πάει να μας τρελάνει.

Στον ΟΦΗ, πάντως, πρέπει να δράσουν. Όχι στη λογική των άλλων με άναρθρες κραυγές και ανακοινώσεις. Όχι με λαϊκίστικους τρόπους. Πρέπει να δράσουν δυναμικά, η φωνή τους να πιάσει τόπο. Ας ξεκινήσει από κάπου η αλλαγή. Ας ξεκινήσει από τον ΟΦΗ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

ΟΦΗ-ΠΑΣ Γιάννινα 1-1

Τα highlights του αγώνα

Η αντίδραση του Μπούση

Όλο το ρεπορτάζ

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.