Δεν τον άφησαν!

17:08 | 10/02/2019

Ο ΟΦΗ βρήκε εχθρική διαιτησία στο ΟΑΚΑ και ηττήθηκε 1-0 από την ΑΕΚ με το γκολ του Λιβάγια.

Η ομάδα του Ηρακλείου πραγματοποίησε μια αρκετά καλή εμφάνιση, αλλά δεν κατάφερε να πάρει ένα θετικό αποτέλεσμα. Σημαντικό ρόλο, βέβαια, έπαιξε και η διαιτησία, καθώς ο Βρέσκας είχε πολλές αποφάσεις εις βάρος της, ενώ στις αρχές της συνάντησης της αρνήθηκε καθαρό πέναλτι. Αυτό που μετράει, ωστόσο, είναι ότι παρέμεινε στα χαμηλά και η αποστολή της για τη σωτηρία δυσκόλεψε κι άλλο.

Ο Στρέζος υπερασπίστηκε την εστία των «ασπρόμαυρων» και στην άμυνα από δεξιά προς τα αριστερά έπαιξαν οι Δεληγιαννίδης, Παπάζογλου, Μιχόγεβιτς, Κοροβέσης. Οι Νάστος και Κυριακίδης ήταν τα δύο αμυντικά χαφ, με τον Ναμπί ν’ αναλαμβάνει τον οργανωτικό ρόλο. Στις πτέρυγες της επίθεσης αγωνίστηκαν οι Βαζ, Νέιρα και στην κορυφή ο Γιακουμάκης.

Ο Βρέσκας… έκλεισε τα μάτια

Ο Όμιλος ξεκίνησε με… θάρρος στο ΟΑΚΑ. Κατάφερε να κρατήσει την μπάλα και έβγαλε αρκετές καλές συνεργασίες, με τους Νέιρα, Ναμπί και Βαζ να είναι ιδιαίτερα κεφάτοι. Στο 2’, μάλιστα, ο Βρέσκας αρνήθηκε κλασική περίπτωση πέναλτι σε ανατροπή του Δεληγιαννίδη από τον Χουλτ.

Δύο λεπτά αργότερα, πάντως, η Ένωση είχε μια σημαντική στιγμή με τον Κλωναρίδη. Όλες οι γραμμές του ΟΦΗ λειτουργούσαν εξαιρετικά και το σύνολο του Βέρα είχε μια καλή φάση στο 18’ με τον Βαζ. Μετά το εικοσάλεπτο, βέβαια, οι γηπεδούχοι ανέλαβαν την πρωτοβουλία, ωστόσο οι «ασπρόμαυροι» δεν τους επέτρεπαν να γίνουν απειλητικοί. Όλα αυτά, βέβαια, μέχρι το 37’, όταν ο Αλμπάνης «ξεκλείδωσε» την άμυνα του ΟΦΗ και «σέρβιρε» έτοιμο γκολ στον Λιβάγια, που δεν είχε πρόβλημα να κάνει το 1-0.

Ανούσια κυριαρχία…

Και στις αρχές της επανάληψης ο ΟΦΗ είχε αρκετά θετική παρουσία και θέλησε να γίνει πιο επιθετικός, ενώ απείλησε στο 51’ με δυνατό σουτ του Κυριακίδη. Βγήκε στο προσκήνιο, είχε προϋποθέσεις, αλλά υστερούσε στο δημιουργικό κομμάτι. Είχε, βέβαια, τον πλήρη έλεγχο και είχε περιορίσει σε παθητικό ρόλο τους «κιτρινόμαυρους». Ο Βέρα φρέσκαρε την επιθετική του γραμμή με Βουό και Φερέιρα, ωστόσο και πάλι η εικόνα παρέμεινε η ίδια. Οι «ασπρόμαυροι» είχαν θέληση, όχι, όμως, και φάσεις. Ο Βρέσκας, πάντως, συνέχισε το… έργο του και στο δεύτερο ημίχρονο και δεν επέτρεπε στον ΟΦΗ σε αρκετές περιπτώσεις να πλησιάσει τα καρέ της ΑΕΚ.

ΑΕΚ (Μανόλο Χιμένεθ): Μπάρκας, Μπακάκης, Οικονόμου, Γκάλο, Τσόσιτς, Χουλτ (13’ λ.τρ. Αλμπάνης), Σιμόες, Κλωναρίδης (63’ Κρίστισιτς), Μάνταλος, Λιβάγια, Μπογέ (83’ Γιαννιώτας).

ΟΦΗ (Χάιμε Βέρα): Στρέζος, Δεληγιαννίδης, Παπάζογλου, Μιχόγεβιτς, Κοροβέσης, Νάστος (74’ Σακόρ), Κυριακίδης, Ναμπί, Βαζ, Νέιρα (59’ Φερέιρα), Γιακουμάκης (74’ Βουό).

Θυμηθείτε το live του ματς.


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Δείτε σε video το πέναλτι που ζητά ο ΟΦΗ

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.