Δερμιτζάκης: «Ντέρμπι διαφήμιση για το ποδόσφαιρο»

Special

Ο Παύλος Δερμιτζάκης μιλά στο Capitano.gr για τον αγώνα του Σαββάτου (24/3) ανάμεσα σε ΟΦΗ και Εργοτέλη, την προσπάθεια που κάνουν για την επίτευξη των στόχων τους, καταθέτοντας παράλληλα τις αναμνήσεις του από τη θητεία του στις δύο ομάδες.

Άνθρωπος του ποδοσφαίρου, βαθύς γνώστης του αντικειμένου, έχοντας ζήσει από κοντά και τις δύο ομάδες, ο Παύλος Δερμιτζάκης είναι από τους πλέον κατάλληλους για να μιλήσουν για τον αγώνα ανάμεσα στις δύο ομάδες. Ο έμπειρος και ικανός προπονητής καταθέτει στο  Capitano.gr τις απόψεις του για τους δύο «μονομάχους», ενώ παράλληλα αναφέρεται στην παρουσία του τόσο στον ΟΦΗ, όσο και τον Εργοτέλη.

Αρχικά για τη βαρύτητα της αναμέτρησης, ο Π. Δερμιτζάκης τονίζει: «Είναι ένα ντέρμπι ανάμεσα σε ομάδες της ίδιας πόλης και διαφήμιση για το ποδόσφαιρο. Είναι ένας αγώνας που βλέπαμε στη Super League και εύχομαι να το δούμε και πάλι σε αυτή την κατηγορία στο μέλλον. Εύχομαι να γίνει ένα καλό παιχνίδι, αντάξιο των δύο ομάδων και ο κόσμος να δει καλό ποδόσφαιρο και να ευχαριστηθεί.

Από τη μια ο ΟΦΗ παρά τα προβλήματα που είχε, έχει τώρα τη διοικούσα η οποία τα διαχειρίζεται πολύ καλά, κυρίως τα οικονομικά. Με τη βοήθεια του τεχνικού επιτελείου και των παικτών, όλοι στην ομάδα έχουν καταφέρει και να μην φαίνεται το πρόβλημα, αλλά καταφέρνουν να διαχειριστούν και το πολύ δύσκολο πρωτάθλημα όπως είναι αυτό της Football League και να είναι πρώτος. 

Ο Εργοτέλης από την πλευρά του τώρα με την παρουσία του Σάμι έχει φέρει την ομάδα σε μια πολύ καλή οικονομική κατάσταση, έχει νεανικό ρόστερ το οποίο προσπαθεί να παίξει καλό ποδόσφαιρο, αλλά δεν έχει βάλει στο παιχνίδι του τη σκοπιμότητα και την ισορροπία, κάτι που αν είχε, θα μπορούσε να ήταν πιο άνετος στη βαθμολογία».

Μιλώντας καθαρά αγωνιστικά για το πως έχει δει τις ομάδες ως τώρα, αναφέρει: «Και οι δύο είναι επιθετικογενείς ομάδες. Ο ΟΦΗ προσπαθεί να παίξει και αναπτύσσεται και από τον άξονα, αλλά και από τα άκρα, με παίκτες που πατάνε περιοχή και φαίνεται και από τα γκολ που βάζει, αλλά και το σερί νικών. Υπάρχει επίσης ισορροπία στο παιχνίδι του σε όλες τις γραμμές. 

Ο Εργοτέλης δεν έχει τους παίκτες με τη μεγάλη εμπειρία, προσπαθεί και αυτός να παίξει καλό ποδόσφαιρο, αλλά δεν έχει την ισορροπία που είναι από τις βασικές τεχνικές αρχές. Σε κανένα σημείο δεν έχει μέσα στο παιχνίδι του τη σκοπιμότητα κάτι που το βάζεις όποτε χρειάζεται, χωρίς όμως να αλλοιώνεις τις αρχές σου. Είναι επίσης ομάδα που δημιουργεί φάσεις. Αλλά έχει πρόβλημα όπως προείπα ισορροπία. Το βασικό του πρόβλημα είναι η μετάβαση από την επίθεση στην άμυνα και εκεί οι αντίπαλοι του δημιουργούν προβλήματα».

ΔΕΡΜΙΤΖΑΚΗΣ ΠΑΥΛΟΣ ΟΦΗ

Για το τι θα είναι αυτό που θα κρίνει τον αγώνα, ο καβαλιώτης προπονητής υπογραμμίζει: «Θα κριθεί όπως συμβαίνει σε τέτοιους αγώνες στο ποιος από τους δύο θα το θέλει περισσότερο. Και οι δύο ομάδες έχουν στόχο. Ο ΟΦΗ λόγω του ονόματος και του ρόστερ έχει στόχο την άνοδο. Ο Εργοτέλης μολονότι δεν είχε εξαρχής συγκεκριμένο στόχο, παρόλα αυτά πιστεύω πως στόχος του είναι να παραμείνει στην κατηγορία. 

Και οι δύο θα κυνηγήσουν το αποτέλεσμα γιατί το θέλουν. Ο μεν ΟΦΗ για την παραμονή του στην κορυφή και ο Εργοτέλης να παραμείνει πάνω από τη ζώνη του υποβιβασμού. Ο ΟΦΗ έχει το πλεονέκτημα της έδρας και του σερί νικών που του έχουν φέρει την καλύτερη δυνατή ψυχολογία, είναι όμως ένα τοπικό ντέρμπι με ότι συνεπάγεται αυτό».

Ερωτηθείς για το αν καταφέρουν οι δύο ομάδες να πετύχουν τους στόχους τους, ο Π. Δερμιτζάκης απαντά: «Πιστεύω, αλλά και εύχομαι να τα καταφέρουν. Και ο ΟΦΗ να ανέβει κατηγορία, γιατί έχει καλή ομάδα, παρά τα προβλήματα που είχε, τα οποία τη συσπείρωσαν περισσότερο. Για αυτό συνέβαλαν όλοι όσοι είναι στην ομάδα, οι παίκτες, οι προπονητές, η διοικούσα, αλλά και ο κόσμος. Ο ΟΦΗ είναι ομάδα για τη Super League και εκεί πρέπει να βρίσκεται.

Και ο Εργοτέλης από τη δική του πλευρά έχει τις δυνατότητες να κρατηθεί άνετα στην κατηγορία και στο μέλλον να βάλει στόχο για να βρεθεί ακόμα πιο ψηλά και αυτός».

ΔΕΡΜΙΤΖΑΚΗΣ ΠΑΥΛΟΣ ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ

Τέλος μιλώντας για το τι είναι αυτό που του έχει μείνει από τη θητεία του σε κάθε μια από τις δύο ομάδες, λέει: «Για κάθε προπονητή που έχει περάσει και από τις δύο αυτές ομάδες, είναι κάτι σημαντικό και το ιδιαίτερο. Ο Εργοτέλης είναι ομάδα που έπαιξα ποδόσφαιρο, ξεκίνησα την προπονητική μου καριέρα και δούλεψα δυο φορές. Στον ΟΦΗ έζησα το μεγαλείο της ομάδας, κάτι που δεν είχα ζήσει ως παίκτης του.

Κάθε μια από τις δύο ομάδες έχει τη δική της κουλτούρα, την ιστορία και τη φιλοσοφία της, αλλά και τις δικές της ιδιομορφίες στην καθημερινότητά της. Εγώ είμαι τυχερός που είχα τη χαρά και την τιμή να βρεθώ στον πάγκο των δύο αυτών ομάδων».

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.