Δράσεις του ΟΦΗ για τον παιδικό καρκίνο

17:08 | 15/09/2021

Σημαντική κίνηση από τον Όμιλο.

Ο ΟΦΗ δείχνει για άλλη μία φορά το κοινωνικό του πρόσωπο και παίρνει αξιέπαινες πρωτοβουλίες. Ο Σεπτέμβριος είναι μήνας αφιερωμένος στην μάχη εναντίον του καρκίνου της παιδικής ηλικίας.

Η ηρακλειώτικη ΠΑΕ, έτσι, διοργανώνει μία σειρά από δράσεις, αρχής γενομένης από τον εντός έδρας αγώνα με την ΑΕΚ (19/09), οι οποίες θα συνεχιστούν την ημέρα του αγώνα με τον Αστέρα Τρίπολης (22/09), για την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του κοινού.

Η σχετική ενημέρωση: «Ο Σεπτέμβριος είναι μήνας αφιερωμένος στην μάχη εναντίον του καρκίνου της παιδικής ηλικίας και η ΠΑΕ ΟΦΗ 1925, σε συνεργασία με την «Παρέα της αγάπης», συμμετέχει ενεργά, με μια σειρά από δράσεις, που στοχεύουν στην ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του κοινού γύρω από τον παιδικό και εφηβικό καρκίνο.

Σύμφωνα με στοιχεία από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, ο καρκίνος αποτελεί την κύρια αιτία θανάτου στα παιδιά, με περισσότερες από 300.000 νέες περιπτώσεις να διαγιγνώσκονται κάθε χρόνο παγκοσμίως. Στην Ελλάδα ο αριθμός ανέρχεται στα περίπου 300 παιδιά ετησίως.

Η ομάδα μας δείχνοντας για μια ακόμα φορά το κοινωνικό της πρόσωπο, διοργανώνει μια σειρά από δράσεις, αρχής γενομένης από τον εντός έδρας αγώνα με την ΑΕΚ (19/9), οι οποίες θα συνεχιστούν την ημέρα του αγώνα με τον Αστέρα Τρίπολης (22/9).

Συγκεκριμένα, στην αναμέτρηση με τους «κιτρινόμαυρους», το «Θ. Βαρδινογιάννης» θα «ντυθεί» με το χρυσό κορδελάκι, το οποίο χρησιμοποιείται ως διεθνές σύμβολο της μάχης κατά του καρκίνου της παιδικής ηλικίας, ενώ παράλληλα θα υπάρχει και σχετική ενημέρωση για την ευαισθητοποίηση των φιλάθλων.

Οι δράσεις θα κορυφωθούν την Τετάρτη 22/9, ανήμερα του αγώνα με τον Αστέρα Τρίπολης. Η ΠΑΕ ΟΦΗ 1925 και η «Παρέα της αγάπης», με αρωγό το Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Ηρακλείου, διοργανώνουν εθελοντική αιμοδοσία σε στεγασμένο χώρο της Θύρας 8Β του γηπέδου «Θ. Βαρδινογιάννης», από τις 13:30 ως τις 16:00, στηρίζοντας τα παιδιά και τους εφήβους με καρκίνο.

Πριν την έναρξη του αγώνα, οι ποδοσφαιριστές των δυο ομάδων και οι διαιτητές θα εισέλθουν στον αγωνιστικό χώρο φορώντας T-shirt με το χρυσό κορδελάκι και το μήνυμα «Οι δικοί μας ήρωες», ενώ το σύμβολο κατά του παιδικού καρκίνου, θα φορά όλο το προσωπικό της ομάδας που θα εργάζεται στο γήπεδο.

Ελάτε στο γήπεδο, ενημερωθείτε γύρω από το συγκεκριμένο θέμα, χαρίστε 10 λεπτά από τον χρόνο σας για να δώσετε αίμα στα παιδιά και στηρίξτε την ομάδα μας στον αγώνα με τον Αστέρα Τρίπολης».

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.