«Μένουμε...Γεντί Κουλέ»: Τα στατιστικά της χρονιάς

12:55 | 04/04/2020

Ο ΟΦΗ στηρίχτηκε στην έδρα του για να επιστρέψει στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις.

Η τρέχουσα σεζόν κανείς δε γνωρίζει αν και με ποιον τρόπο θα ολοκληρωθεί. Ο κορωνοϊός έχει υποχρεώσει τους πάντες να… κατεβάσουν ρολά και δράση δεν υπάρχει σίγουρα μέχρι και τις 11 Απριλίου ούτε και στην Super League 1.

Η κανονική περίοδος, πάντως, ολοκληρώθηκε και ο Όμιλος διέγραψε μια αρκετά καλή πορεία. Οι «ασπρόμαυροι» παρουσίασαν σοβαρό πρόσωπο σχεδόν σε όλη τη διάρκεια της και κατάφεραν να μπουν στα πλέι οφ, αφού τερμάτισαν 5οι.

Έχουν, μάλιστα, κλείσει θέση για το Europa League της νέας χρονιάς και βγαίνουν ξανά εκτός συνόρων, έπειτα από 13 έτη. Το σύνολο του Γιώργου Σίμου δούλεψε σκληρά από το ξεκίνημα της προετοιμασίας και σίγουρα η προσπάθεια που έγινε, ανταμείφθηκε με ιδανικό τρόπο.

Έτσι κι αλλιώς το «Γεντί Κουλέ» ήταν ανέκαθεν ένα από τα σπουδαιότερα «όπλα» του ηρακλειώτικου συλλόγου, αλλά αυτό αποδεικνύεται περίτρανα και φέτος.

Οι αριθμοί, δηλαδή, φανερώνουν πως ο ΟΦΗ ήταν σαφώς ανώτερος στο «σπίτι» του, σε σχέση με τις αναμετρήσεις μακριά από την Κρήτη.

Η συγκεκριμένη διαπίστωση δεν θεωρείται, φυσικά, μη αναμενόμενη, ούτε δημιουργεί ερωτηματικό, ωστόσο η απόκλιση ανάμεσα στα εντός και στα εκτός έδρας ματς δεν ήταν μικρή.

Το αγωνιστικό «πρόσωπο» της ομάδας του Ηρακλείου μπροστά στο κοινό της ήταν τις περισσότερες φορές πολύ καλύτερο με αυτό που παρουσίαζε, όταν δεν έπαιζε στο «Θ. Βαρδινογιάννης».

Στο πρωτάθλημα έως τώρα ο ΟΦΗ έχει 10 νίκες, 4 ισοπαλίες και 12 ήττες και έχει συγκεντρώσει 34 βαθμούς.

Στο «Γεντί Κουλέ» κατέκτησε τους 26 εξ’ αυτών με 8 νίκες, 2 ισοπαλίες και 3 ήττες. Εκτός έδρας η ομάδα του Σίμου είχε συγκομιδή μόλις 8 βαθμούς με 2 επιτυχίες, 2 ισοπαλίες και 9 χαμένα παιχνίδια.

Οι «ασπρόμαυροι» είχαν 35 γκολ υπέρ και 35 γκολ κατά και η διαφορά και εδώ ήταν τεράστια. Ως γηπεδούχοι πέτυχαν 22 τέρματα και δέχτηκαν 9 και ως φιλοξενούμενοι η αντιστοιχία ήταν 13-26.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Ναμπί-Μπράουν: Όλα όσα απάντησαν στον κόσμο

«Γεντί Κουλέ»: Το καμάρι της περιφέρειας

Η επίσημη αντίδραση της NOVA στα σενάρια αναδιάρθρωσης


Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.