Δύσκολο πράγμα ο «εξευρωπαϊσμός»

Απόψεις

Η υλοποίηση από τη μια, αλλά και η αποδοχή του project του ΟΦΗ από την άλλη, έχουν «κολλήσει» για τα καλά.

Ο Όμιλος δυστυχώς προχωράει στο… άγνωστο με βάρκα την ελπίδα. Η κατάσταση του στην παρούσα φάση θα έμοιαζε μ’ ένα σενάριο «διαστροφής» και χαιρεκακίας κατά του οργανισμού ολόκληρου πριν από μερικούς μήνες.

Και όμως στο φινάλε της κανονικής περιόδου ο ηρακλειώτικος σύλλογος βρίσκεται στον πάτο της βαθμολογίας και η υπόθεση παραμονή δεν θα είναι και τόσο απλή.

Τούτες τις κρίσιμες στιγμές, που οι συνειρμοί οδηγούν κάποιον σε «αρρωστημένες» καταστάσεις του παρελθόντος, πόσοι είναι εκείνοι που θα έχουν… σιχτιρίσει αυτό το project, το οποίο ουσιαστικά τέθηκε σε ισχύ την περασμένη σεζόν.

Το πλάνο… πλανάται πέρα-δώθε σαν φάντασμα και όποιος δεν το βλέπει μάλλον που… πλανάται πλάνην οικτράν.

Η φάση γενικότερα θυμίζει γύρω-γύρω όλοι και στη μέση το… project. Μόνο που ο κίνδυνος να τελειώσει καταστροφικά η χρονιά είναι πια ορατός.

Και σ’ αυτή τη συγκεχυμένη κατάσταση λάθη έχουν γίνει απ’ όλες τις πλευρές. Οι ιθύνοντες του ΟΦΗ από την πρώτη στιγμή, όταν αποκάλυψαν τα σχέδια τους, δε μίλησαν ούτε για Ευρώπες, ούτε για τίτλους…

Βασίζονται στη δική τους λογική, σε συγκεκριμένη οικονομική πολιτική και προσπαθούν να εφαρμόσουν ευρωπαϊκά πρότυπα, στον τρόπο με τον οποίο θα λειτουργήσει αγωνιστικά η ομάδα.

Όλα αυτά είναι σίγουρα καλά, ωστόσο, στην πράξη οι φετινές αστοχίες είναι σημαντικές. Η εικόνα είναι απογοητευτική και γι’ αυτό φυσικά δεν ευθύνεται μονάχα ο Σίμος, που την «πλήρωσε».

Εκείνο που πρέπει να προβληματίσει περισσότερο είναι η τεράστια απόκλιση από το «χθες» στο «σήμερα». Από την έξοδο στο Europa League, στη «μάχη» της σωτηρίας.

Το project θέλει αναμφισβήτητα χρόνο και… γερό στομάχι, δεν είναι παίξε-γέλασε. Από την άλλη πλευρά, πάντως, είναι θέμα προβληματισμού και ανησυχίας πως στο άψε-σβήσε ο ΟΦΗ βρέθηκε από το ζενίθ στο ναδίρ.

Ο «εξευρωπαϊσμός» του Ομίλου δεν είναι εύκολο να βρει πρόσφορο έδαφος στην Ελλάδα, καθώς ο μέσος οπαδός δε δέχεται τον διασυρμό… Όπως αυτόν της ομάδας του Ηρακλείου το τελευταίο δίμηνο. Τα παράπονα και οι φωνές είναι αντιδράσεις απόλυτα δικαιολογημένες.

Η ισοπέδωση, ωστόσο, και η καταστροφολογία δε ταιριάζουν στην καινούργια τάξη πραγμάτων των «ασπρόμαυρων».

Ο κόσμος του ΟΦΗ πέρασε πολλά, ταλαιπωρήθηκε, κουράστηκε μ' αυτούς που είχε μπλέξει και δε θέλει να γυρίσει εκεί πίσω. Σεβαστή, μα πάνω απ’ όλα λογική η επιθυμία του.

Είναι, όμως, άσχημο ν’ απαξιώνονται οι πάντες και ιδιαίτερα τώρα που όλα πάνε «στραβά». Γιατί πολύ απλά ο ΟΦΗ μ’ αυτούς τους ανθρώπους, που κινούν τα νήματα, απέκτησε τη χαμένη του αξιοπιστία και «καθαρότητα».

Έγινε ξανά ένας ζωντανός οργανισμός, που βγάζει υγεία και δεν πρόσκειται σε «ερυθρόλευκα» ή «ασπρόμαυρα» μπλοκ.

Ο Όμιλος είναι ανεξάρτητος, αυτόνομος, δεν έχει σχέση με «σκοτεινά» κυκλώματα και πάνω απ’ όλα εκφράζει τη διαφορετικότητα στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Και γι’ αυτούς τους λόγους του ο κόσμος του πρέπει να κορδώνεται από υπερηφάνεια.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Με Σαμαρά η προπόνηση και βλέπουμε

Το μήνυμα του Μπούση: «Να παλέψουμε ενωμένοι»

Τα άκουσαν Γιάννης και Γιώργος Σαμαράς

Η επόμενη μέρα στον ΟΦΗ

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.