Η επόμενη μέρα στον ΟΦΗ

ΟΦΗ

Τα έως τώρα δεδομένα για τη διάδοχη κατάσταση στον πάγκο του ΟΦΗ

Μέρα προπονητή αναμένεται να είναι η Δευτέρα για τον ΟΦΗ, αφού όλα δείχνουν ότι θα έχουμε εξελίξεις αναφορικά με τον αντικαταστάτη του Γιώργου Σίμου.

Ο Γιάννης Σαμαράς θα προπονήσει την ομάδα, μετά το κυριακάτικο ρεπό, αλλά το ποιος θα αναλάβει την τεχνική ηγεσία και θα κάτσει στο ματς με τον Άρη παραμένει άγνωστο. Προφανώς η λύση που θα προκριθεί θα είναι για το τέλος της σεζόν, δηλαδή μέχρι και τα πλέι άουτ, ωστόσο το τι θα γίνει μετά παραμένει άγνωστο.

Όπως έγραψε το Capitano.gr το Σάββατο, το δίδυμο Γιάννη Σαμαρά-Νιόπλια ήταν το πρώτο που «έπεσε» στο τραπέζι. Και μοιάζει ως λογική λύση σε αυτή τη δύσκολη στιγμή για τον Όμιλο, αφού αν μη τι άλλο πρόκειται για δύο ανθρώπους που γνωρίζουν τον ΟΦΗ, είναι μέσα στον ΟΦΗ και οι συνθήκες τους «καλούν» για να βγάλουν την ομάδα από το αγωνιστικό βάλτο.

Βέβαια, στην περίπτωση του Νιόπλια όλα θα εξαρτηθούν από τη διάθεση του ίδιου του έμπειρου προπονητή. Αν θα θελήσει δηλαδή να αλλάξει ρόλο και αυτή τη φορά από συντονιστής ποδοσφαίρου, να κάθεται στον πάγκο σαν πρώτος προπονητής. Ο Νιόπλιας είναι προπονητής, είναι έμπειρος, είναι μέσα στον ΟΦΗ, έχει όλο το «πακέτο» και τουλάχιστον με τα τωρινά δεδομένα φαντάζει ως η περίπτωση που συγκεντρώνει πιθανότητες (και ιδανική για τις υπάρχουσες συνθήκες).

Από 'κει και πέρα τα σενάρια δίνουν και παίρνουν ως είθισται σε αυτές τις περιπτώσεις και δεν πρόκειται να μπούμε σε ονοματολογία. Βάσει του πώς λειτουργούν οι επικεφαλής το λογικό είναι να καταλήξουν σε έναν προπονητή που θα αναλάβει την ομάδα την τρέχουσα σεζόν, αλλά και στο μέλλον. Ακόμα κι αν υπάρχει ο αστερίσκος του υποβιβασμού. Λογική, όμως, φαντάζει και η λύση που προαναφέραμε και τουλάχιστον έχει «πέσει» στο τραπέζι. Είτε Γιάννης Σαμαράς-Νιόπλιας μαζί είτε Νιόπλιας μόνος του.

Την Κυριακή δεν είχαμε κάποια εξέλιξη επί του θέματος παρά μόνο το ότι ο Γιάννης Σαμαράς θα προπονήσει την ομάδα τη Δευτέρα. Εδώ ακριβώς πρέπει να βάλουμε και στο «κάδρο» τις δηλώσεις του Μιχάλη Μπούση, ο οποίος τόνισε ότι τη συγκεκριμένη μέρα θα έχουμε εξελίξεις στον ΟΦΗ για τον αντικαταστάτη του Σίμου.

Όλα αυτά δείχνουν ότι οι επόμενες ώρες θα είναι κρίσιμες και υπό φυσιολογικές συνθήκες θα έχουν ανακοινώσεις σχετικά με τις αποφάσεις των επικεφαλής. Το σίγουρο είναι ότι το θέμα του προπονητή είναι ένα κρίσιμο κομμάτι σε μία κρίσιμη περίοδο. Ο Όμιλος έχει μπροστά του ένα ματς -και δύσκολο- πριν την ολοκλήρωση της κανονικής περιόδου του πρωταθλήματος και παράλληλα έχει να προετοιμαστεί και για τα πλέι άουτ, τα οποία, έτσι όπως έγινε η κατάσταση, αφήνουν όλα τα ενδεχόμενα ανοιχτά.

Το ερώτημα, λοιπόν, που προκύπτει είναι εύλογο: θα πάει ο ΟΦΗ σε μία λύση εκ των έσω και το καλοκαίρι θα τα βάλουν ξανά κάτω να δουν πώς θα προχωρήσουν ή θα πάει σε μία λύση όχι μόνο για το τώρα, αλλά και για το αύριο; Υπομονή λίγες ώρες...

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Με Σαμαρά η προπόνηση και βλέπουμε

Το μήνυμα του Μπούση: «Να παλέψουμε ενωμένοι»

Τα άκουσαν Γιάννης και Γιώργος Σαμαράς


Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.