«Δυστυχώς επτωχεύσαμεν...»

Απόψεις

Ο Νίκος Νιόπλιας ως άλλος Χαρίλαος Τρικούπης, το "αυτογκόλ" του και oι ευθύνες όλων για το φιάσκο της Τρίπολης.

Ο Νίκος Νιόπλιας σαν άλλος Χαρίλαος Τρικούπης παραδέχθηκε, το απόγευμα της Κυριακής στην Τρίπολη, πως δεν μπόρεσε να βρει απαντήσεις στις "παγίδες", όπως τις αποκάλεσε, που "έστησε" ο Μεταξάς. Ο πρώην πρωθυπουργός δήλωνε ανοιχτά, το 1893, την αδυναμία να αποπληρωθεί το δημόσιο χρέος, ο Νιόπλιας δήλωσε ανοιχτά την "ήττα", την αγωνιστική "χρεοκοπία του ΟΦΗ και τη δική του αδυναμία να πάρει κάτι απέναντι σε μία ομάδα που δεν είχε νίκη έως τώρα στο πρωτάθλημα.

Αυτό, στο τελικό ταμείο, μετράει. Μετράει γιατί ο Αστέρας πήγε να παίξει με τον ΟΦΗ με χειρότερη ψυχολογία και συνθήκη από τον αντίπαλό του. Ο Όμιλος πήγε στην Τρίπολη μετά το παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ, τα χαμόγελα που σκόρπισε, τον ηρωισμό που έβγαλε στο χορτάρι, το μαχαίρι που έβαλε στα δόντια και την ένταση που δεν είχε βγάλει σε όλο το εφετινό πρωτάθλημα.

Προσθέστε δε πως ο ΟΦΗ πήγε να παίξει με τον Αστέρα χωρίς μεγάλες απουσίες. Δύο ήταν όλες κι όλες, Νέιρα και Τσιλιανίδης. Ο μεν πρώτος παραμένει ένας ποδοσφαιριστής - βαρόμετρο για τον ΟΦΗ για τον δε δεύτερο δυστυχώς παραμένει άγνωστη η επιστροφή του και ο ΟΦΗ έμαθε να ζει χωρίς αυτόν.

Μπιφουμά μέσα, Γκερέρο μέσα, Περέα μέσα, το ίδιο και ο Τοράλ, μέσα και ο Ντίκο, γεμάτες οι γραμμές του ΟΦΗ, περισσότερες και κανονικές λύσεις στον πάγκο, μία προσδοκία που γεννήθηκε από το 1-1 με τον ΠΑΟΚ, όλα αυτά συνέθεσαν τις συνθήκες για ένα διπλό επί του Αστέρα, άντε μία ισοπαλία στη χειρότερη περίπτωση. Αμ δε! Αντίθετα, είδαμε έναν ΟΦΗ που πήγε για περίπατο στην Τρίπολη και άφησε ψυχή, μυαλό και αυτοπεποίθηση στο "Ν.Καζαντζάκης".

Ήττα και για τον Νιόπλια στο τακτικό κομμάτι κυρίως γιατί ενώ παραδέχθηκε πως η ομάδα του -και δη ο ίδιος- έπεσαν στην παγίδα του Αστέρα, δεν έκανε κάτι για να βγει από τη "φάκα" και να έρθει η αντίδραση. Δικό του έργο το διπλό στον Βόλο και το "χ" με ΠΑΟΚ, δικό του έργο όμως και το χθεσινό φιάσκο.

Οι ευθύνες του προπονητή, βέβαια, σταματούν στην Τρίπολη και μένουν εκεί. Το γιατί ο ΟΦΗ έφτασε Οκτώβριο για να έχει μία κανονική ομάδα έχει αναλυθεί. Το γιατί ο ΟΦΗ δούλευε με άλλους παίκτες στην Ολλανδία (Ουές, φαν Ντάινεν για παράδειγμα) και πλέον έχει διαφορετικό ρόστερ λόγω των καθυστερημένων μεταγραφών, επίσης έχει αναλυθεί.

Ο Νιόπλιας "φώναζε" από τον Μάρτιο ότι ο ΟΦΗ πρέπει να ετοιμαστεί το συντομότερο για τη νέα σεζόν λόγω Μουντιάλ και λόγω του πρώτου γύρου - εξπρές. Ο ίδιος, βέβαια, περίμενε και τις μεταγραφές από το τουρνουά του Βόλου και την Επισκοπή μέχρι τον Ατρόμητο, αλλά τζίφος. Ο ίδιος, για να τα λέμε όλα, έλεγε πως ο ΟΦΗ θα είναι έτοιμος στο πρωτάθλημα, κάτι που δεν έγινε, ο ίδιος είναι τώρα που παρουσίασε έναν ανέτοιμο και απογοητευτικό ΟΦΗ στην Τρίπολη, αφού πρώτα μεσολάβησε διακοπή του πρωταθλήματος και μία ισοπαλία με ΠΑΟΚ που έδινε χρόνο και ηρεμία να δουλευτεί η ομάδα.

Όλοι φταίνε για το χθεσινό. Διοίκηση, παίκτες, προπονητής. Γιατί απλούστατα το χθεσινό είναι απόρροια του προβληματικού σχεδιασμού και της εξίσου προβληματικής σεζόν στα πρώτα της παιχνίδια. Δεν είναι η κακή εμφάνιση και ήττα από τον Αστέρα είναι το γιατί φτάσαμε σε αυτό το συνολικό αποτέλεσμα.

Ο ΟΦΗ έχει το υλικό για να διεκδικήσει παραπάνω από αυτά που του δίνουν οι μόλις 4 βαθμοί σε 6 αγωνιστικές (και το έχει δείξει, όπως μπορεί να το δείξει και με τον Ολυμπιακό). Η εικόνα μπορεί να αλλάξει (και πρέπει να αλλάξει), αλλά τα συνεχόμενα παιχνίδια του δύσκολου προγράμματος, η εσωστρέφεια, οι απογοητεύσεις και αυτό το "κρύο-ζέστη" (από το διπλό στον Βόλο, στην ήττα με τον Παναιτωλικό και από την ισοπαλία με τον ΠΑΟΚ, στην ήττα από τον Αστέρα) δυσκολεύουν τον δρόμο του προς την κανονικότητα. Ένα δρόμο που πρέπει να διανύσει χωρίς άλλες απώλειες κυρίως αυτές που δίνουν πάτημα για συζητήσεις επί συζητήσεων. Το "δυστυχώς επτωχεύσαμεν" του Νίκου Νιόπλια, μετά την Τρίπολη, είναι αυτογκόλ. Και δεν τα χρειάζεται στην κατάσταση που είναι ο ΟΦΗ τούτη τη στιγμή.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Μαύρα χάλια ο ΟΦΗ και ήττα με κάτω τα χέρια!

Νιόπλιας: «Δεν υπάρχουν δικαιολογίες»

Θα ακούει Τρίπολη... και θα τρέχει ο ΟΦΗ!

Ένα βήμα μπροστά... πολλά πίσω!


Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.