Έχασε σαν ΟΦΗ

21:35 | 19/10/2019

Ο ΟΦΗ έπαιξε στα ίσια τον Ολυμπιακό, είχε ευκαιρίες, «φωνάζει» δικαίως για πέναλτι, αλλά «λύγισε» με 2-1.

Ο ηρακλειώτικος σύλλογος έκανε το παιχνίδι του μέσα στο φαληρικό στάδιο, είχε τη δική του νοοτροπία και δεν άξιζε να γνωρίσει τη 2η ήττα του στη φετινή Super League 1.

Οι «ασπρόμαυροι», εξάλλου, μπορούν να αισθάνονται αδικημένοι από τη διαιτησία, αφού ο Παπαδόπουλος δεν υπέδειξε παράβαση σε μαρκάρισμα του Σεμέντο στον Φιγκεϊρέντο στο πρώτο ημίχρονο.

Ο Σωτηρίου υπερασπίστηκε την εστία των φιλοξενούμενων και στην άμυνα από δεξιά προς τα αριστερά έπαιξαν οι Μαρινάκης, Νάστος, Γιαννούλης και Κοροβέσης.

Οι Μεγιάδο και Νέιρα ήταν τα δύο αμυντικά χαφ, με τον Ναμπί ν' αναλαμβάνει τον οργανωτικό ρόλο. Στις πτέρυγες της επίθεσης αγωνίστηκαν οι Τσιλιανίδης και Σεμέντο και στην κορυφή ο Φιγκεϊρέντο.

Αρκετά καλός

Ο ΟΦΗ έδειξε εξ’ αρχής τη διάθεση να παίξει με το δικό του τρόπο. Κυκλοφόρησε την μπάλα και δημιούργησε προϋποθέσεις, αν και δεν έβγαζε φάσεις.

Ο Ολυμπιακός, από την πλευρά του, πίεσε από ψηλά και θέλησε να υποχρεώσει τους «ασπρόμαυρους» να κάνουν λάθη.

Μόλις στο 3’, μάλιστα, πλησίασε στο γκολ, αλλά ο Σωτηρίου απέκρουσε εντυπωσιακά το μονοκόμματο του Λοβέρα και η μπάλα σταμάτησε στο δοκάρι.

Στο 11’, όμως, από λάθος πάσα στην άμυνα, η μπάλα έφτασε στον Ποντένσε, που σέντραρε και ο Σουντανί με καλό άλμα και «καρφωτή» κεφαλιά σημείωσε το 1-0.

Μετά το 15’, βέβαια, οι «ασπρόμαυροι» βγήκαν στο προσκήνιο. Η κατοχή της μπάλας πέρασε στα πόδια τους και έβγαιναν με αξιώσεις απέναντι από τον Σα, αλλά δεν κατάφερναν ν’ απειλήσουν.

Στο 33’, πάντως, ο Φιγκεϊρέντο μπήκε στην περιοχή, φάνηκε ν’ ανατρέπεται από τον Σεμέδο, όμως ο Παπαδόπουλος και με χρήση VAR αποφάσισε ότι δεν υπήρχε πέναλτι, σε μια φάση, που ο Όμιλος αδικήθηκε.

Παρόλα αυτά, στο 1ο λεπτό των καθυστερήσεων η προσπάθεια του ΟΦΗ δικαιώθηκε. Ο Μαρινάκης σέντραρε συρτά και ο Ναμπί με υπέροχο φαλτσαριστό σουτ από το ημικύκλιο της μεγάλης περιοχής ισοφάρισε.  

Νωρίτερα, βέβαια, οι γηπεδούχοι είχαν απειλήσει με τον Σουντανί (40’) και τον Ποντένσε (43’).

Η κακιά στιγμή…

Στην επανάληψη οι ποδοσφαιριστές του Μάρτινς θέλησαν να γίνουν πιο πιεστικοί, όμως ο ΟΦΗ πλησίασε το δεύτερο γκολ, όταν το πλασέ του Ναμπί βρήκε στο αριστερό δοκάρι του Σα στο 54'.

Τρία λεπτά αργότερα, ωστόσο, από νέο λάθος στην άμυνα, η μπάλα έφτασε στον Σουντανί, που με δυνατό βολέ σημείωσε το 2-1.

Οι Πειραιώτες σ’ αυτό το διάστημα είχαν τον έλεγχο, σκόραραν και πάλι στο 65’ με τον Γκερέρο, αλλά το τέρμα ακυρώθηκε με χρήση VAR, μιας και στο ξεκίνημα της φάσης ο Σουντανί ήταν οφ σάιντ.

Στη συνέχεια ο ρυθμός της συνάντησης έπεσε και οι δύο έμοιαζαν κουρασμένοι, με τον ΟΦΗ, πάντως, να έχει καλή κυκλοφορία και να έχει μια καλή στιγμή με σουτ του Σεμέντο στο 83’.

Μέχρι το φινάλε δεν άλλαξε κάτι και ο ηρακλειώτικος σύλλογος δεν μπόρεσε να πάρει ένα θετικό αποτέλεσμα, που άξιζε.

Ολυμπιακός (Πέδρο Μάρτινς): Σα, Σουντανί (82’ Καμαρά), Σεμέδο, Μπουχαλάκης, Γκιλιέρμε, Γκερέρο, Ποντένσε, Λοβέρα (56’ Μασούρας), Κούτρης, Παπαδόπουλος, Τοροσίδης (62’ λ.τρ. Γκασπάρ).

ΟΦΗ (Γιώργος Σίμος): Σωτηρίου, Μαρινάκης, Νάστος (64’ Κουτρουμπής), Γιαννούλης, Κοροβέσης, Μεγιάδο, Νέιρα, Ναμπί, Τσιλιανίδης (87’ Βαζ), Σεμέντο, Φιγκεϊρέντο (71’ Μάνος). 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Θυμηθείτε το live του ματς

Καρέ-καρέ το πέναλτι που ζήτησε ο ΟΦΗ

«Βράζουν» οι φίλαθλοι του ΟΦΗ για το πέναλτι

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.