Έχετε δόντια; Δείξτε τα!

Απόψεις

Το αποτέλεσμα του «ντου» θα φανεί στο γήπεδο. Γράφει ο Μανόλης Γρηγοράκης

Πήγαν τις προάλλες οι οπαδοί της Κόλο Κόλο στην προπόνηση της θρυλικής χιλιανής ομάδας που κατάντησε να παίζει για τη σωτηρία και είπαν στους παίκτες «αν υποβιβαστείτε θα σας σκοτώσουμε».

Έτσι, στην ψύχρα, εν ψυχρώ επί το... εγκληματικότερον. Τι έκαναν οι παίκτες; Πήγαν στο κρίσιμο ματς, ένα ματς στην κυριολεξία ζωής και θανάτου, το κέρδισαν και σώθηκαν. Στην κυριολεξία πάλι.

Στη Λατινική Αμερική συμβαίνουν αυτά, συμβαίνουν και χειρότερα. Το ποδόσφαιρο δεν είναι μόνο ζωή, είναι και θάνατος. Στην Ελλάδα είναι -ΕΥΤΥΧΩΣ- σχήμα λόγου: ένα ματς ζωής και θανάτου χωρίς όλη τη σημασία των λέξεων - αυτό δα έλειπε. Τα ντου στους παίκτες γίνονται σε υψηλούς αλλά όχι τόσο δραματικούς τόνους, οι απειλές δεν είναι κατά της ζωής και οι προειδοποιήσεις δεν ξεπερνούν τη λεπτή κόκκινη γραμμή. Επίσης δεν φέρνουν πάντα το προσδοκώμενο αποτέλεσμα - για την ακρίβεια, σπάνια το φέρνουν. Τι να κάνουμε λοιπόν, να τους σκοτώσουμε;

Αρκεί και ένα κουκούτσι μυαλό για να καταλάβεις ότι ο ποδοσφαιριστής δεν θα παίξει παραπάνω απ’ αυτό που μπορεί αν του πεις «παίξε αλλιώς θα πεθάνεις». Θα πεθάνει, αλλά από τα γέλια.

Μετά την τελευταία του σερί των ηττών (από το Βόλο), οπαδοί του ΟΦΗ έσπευσαν στο Γεντί Κουλέ για να ζητήσουν το λόγο από τα μέλη της ομάδας. Το λόγο, όχι τα κεφάλια τους - αυτό είναι αλλονών δουλειά. Οι οπαδοί τους τα είπαν για τα καλά, δηλαδή οι παίκτες κι ο προπονητής τ’ άκουσαν για τα καλά και η θορυβώδης τελετή έλαβε τέλος. Το αποτέλεσμα του -«αξιοπρεπούς» και σε κάθε περίπτωση ελεγχόμενου- ντου θα φανεί στο γήπεδο.

Αν οι παίκτες του ΟΦΗ κερδίσουν τα ματς που χρειάζεται για να σώσουν τη χρονιά (και την κατηγορία) δεν θα το κάνουν επειδή τους έτριξαν τα δόντια οι οπαδοί της ομάδας, αλλά διότι θα αισθανθούν την υποχρέωση να (τους) δείξουν τα δικά τους. Αν έχουν. Όλα τα υπόλοιπα είναι του Κόλο (Κόλο).

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Ο καταστροφικός γύρος του ΟΦΗ και τα ματς «θρίλερ»

Έχει ανάγκη τον… κανονικό Νέιρα

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.