«Εχω εξαιρεθεί από τους αγώνες του Παναθηναϊκού από τον κ. Γιαννακόπουλο»

14:00 | 21/05/2019

Ο διεθνής διαιτητής Χρυσόστομος Σχινάς παραχώρησε συνέντευξη στον Sport24 Radio 103.3, όπου αναφέρθηκε στην εξαίρεσή του από τους αγώνες του Παναθηναϊκού.

«Σταμάτησα να παίζω τον Παναθηναϊκό το 2017, γιατί δυστυχώς με έχει εξαιρέσει ο κύριος Γιαννακόπουλος. Αυτό που έχω να πω είναι οτι δεν γίνεται να λες ότι δεν γίνεται να εξαιρείς διαιτητές και εσύ να εξαιρείς.

Εμένα ήταν μία υπόθεση όπου κινήθηκα νομικά για κάποια πράγματα που αναφέρθηκαν για εμένα και ακολούθησα την δικαστική οδό, με αποτέλεσμα να υπάρξει η εξαίρεσή μου».

Για το περιβόητο no call στην επαφή του Δημήτρη Διαμαντίδη με τον Σκούνι Πεν στους τελικούς του 2007, τόνισε: «Αυτό συνέβη επειδή τότε το μπάσκετ είχε καταστραφεί με τον διαχωρισμό της ULEB με την FIBA. Οι διαιτητές της EuroLeague είχαν άλλες εντολές σε σχέση με αυτούς της FIBA. Στη FIBA η εντολή ήταν να σφυρίζουν οι διαιτητές αυτό που έβλεπαν. Στην EuroLeague υπήρχε η εντολή να καταλογίζουν ένα φάουλ αν θεωρούν ότι μία επαφή μπορεί να επηρεάσει την κίνηση του παίκτη και να του αλλάξει πορεία.

Εγώ έβλεπα τον αγώνα στην τηλεόραση και αυθόρμητα σηκώθηκα από την θέση μου και είπα "φάουλ". Όταν όμως μίλησα μετά με 15 διαιτητές της EuroLeague μου είπαν πως ούτε αυτοί θα το έδιναν, επειδή αυτή την εντολή είχαν».

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.