Εδώ Άπελντορν...

22:20 | 11/07/2019

O Δημήτρης Πιτσουλάκης βρίσκεται στην Ολλανδία, είναι έτοιμος να υποδεχτεί την αποστολή του ΟΦΗ και περιγράφει τις συνθήκες που θα συναντήσει η κρητική ομάδα στο βασικό στάδιο της προετοιμασίας της

Λίγο πριν ή λίγο μετά τα μεσάνυχτα αναμένεται η άφιξη της αποστολής του Ομίλου στο Άπελντοορν και η δουλειά ξεκινάει από την Παρασκευή (12/07).

Η επιλογή της περιοχής έχει φυσικά τη «σφραγίδα» του Γιάννη Σαμαρά, ο οποίος γνώριζε εκ προοιμίου τι επρόκειτο να βρει στην πόλη της ολλανδικής επαρχίας Χέλντερλαντ o  ηρακλειώτικος σύλλογος.

Μια ήσυχη πόλη, με φιλόξενους ανθρώπους και οργανωμένη ουσιαστικά στο πρότυπα όλης της χώρας. Ποδηλάτες κάθε ηλικίας απολαμβάνουν τις βόλτες τους σ’ ένα καταπράσινο τοπίο, εντελώς διαφορετικό από τις δικές μας εικόνες.

Η 5η σε έκταση και 12η σε πληθυσμό πόλη της Ολλανδίας είναι γεμάτη από εντυπωσιακές μονοκατοικίες, ενώ είναι εξαιρετικά ρυμοτομημένη.  

Και οι καιρικές συνθήκες του Άπελντοορν είναι κατάλληλες αυτό το διάστημα για ποδόσφαιρο, στοιχείο που φυσικά έπαιξε ρόλο στην επιλογή του ΟΦΗ.

Οι «ασπρόμαυροι», δηλαδή, θα βρουν θερμοκρασίες γύρω στους 15 βαθμούς, συννεφιά και ψιλόβροχο. Δεν έχει κρύο, όμως ο… ελληνικός ήλιος είναι άγνωστος εδώ, όπως φυσικά και η ανυπόφορη ζέστη της εποχής.

apel5.jpg#asset:108821

Σου… ανοίγει την όρεξη το προπονητικό

Το «Sportpark Wiesel» θα γίνει το «σπίτι» του ΟΦΗ μέχρι τις 19 Ιουλίου και είναι ένα προπονητικό κέντρο, το οποίο σου… ανοίγει την όρεξη για ποδόσφαιρο.

Βρίσκεται λίγο έξω από την πόλη και η διαδρομή μέχρι να φτάσεις σε αφήνει… άφωνο, λόγω της φυσικής ομορφιάς του τόπου.

apel8.jpg#asset:108829

Διαθέτει 3 γήπεδα κι ένα ακόμη στο οποίο γίνονται εργασίες. Ο Όμιλος θα προπονείται στο κεντρικό, ενώ υπάρχει και γήπεδο με συνθετικό τάπητα. Το κέντρο, επίσης, έχει ένα μεγάλο χώρο αναψυχής με πινγκ πονγκ και darts.

apel6.jpg#asset:108822


Πρόκειται για ένα ιδανικό περιβάλλον, που προσφέρεται φυσικά για σκληρή δουλειά. Δεν είναι τυχαίο, εξάλλου, πως για μέρος της προετοιμασίας τους το επέλεξαν τόσο ο ΠΑΟΚ (έκανε σήμερα την τελευταία του προπόνηση), αλλά και ο Αστέρας Τρίπολης (από 21 έως 28 Ιουλίου).

Οι εγκαταστάσεις ανήκουν στην Wenum Wiesel Noord Apeldoorn, η οποία είναι μια ερασιτεχνική ομάδα και αγωνίστηκε την περασμένη σεζόν στην 4η κατηγορία του ολλανδικού ποδοσφαίρου.

apel7.jpg#asset:108828


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

«Κλικ» από την αναχώρηση

Άπελντορν, έξι χρόνια μετά

Δεληγιαννίδης στο Capitano.gr: «Στον ΟΦΗ ξέρουν από ποδόσφαιρο»

Άπελντορν: Το... ησυχαστήριο του ΟΦΗ και ο ΠΑΟΚ

Στην αποστολή και ο... αδελφός του Ναμπί!

Φερέιρα: «Ονειρο που πραγματοποιήθηκε»

Ανακοινώθηκε για 4 χρόνια ο Φερέιρα

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.