Εφιάλτης...

21:43 | 18/02/2019

Κατάρρευση του ΟΦΗ στο β' μέρος, με τη Λαμία να επικρατεί με το βαρύ κι ασήκωτο 3-1 «παγώνοντας» το «Γεντί Κουλέ».

Ο Όμιλος βρέθηκε από το ζενίθ στο ναδίρ. Σαν να παρατάχτηκε με δύο διαφορετικές ομάδες στον αγώνα. Από το εξαιρετικό πρώτο μέρος, στην εφιαλτική επανάληψη. Και η ουσία είναι πως έμεινε πολύ πίσω και η υπόθεση παραμονή γίνεται ακόμη πιο πολύπλοκη.

Ο Στρέζος υπερασπίστηκε την εστία των γηπεδούχων και στην άμυνα από  δεξιά προς τα αριστερά έπαιξαν οι Δεληγιαννίδης, Παπάζογλου, Μιχόγεβιτς και Κοροβέσης. Οι Μεγιάδο και Κυριακίδης ήταν τα δύο αμυντικά χαφ και ο Ναμπί είχε αναλάβει τον οργανωτικό ρόλο. Οι Φερέιρα και Βαζ  χρησιμοποιήθηκαν στις πτέρυγες της επίθεσης και στην κορυφή ο Πέρσον.

Την «πάτησε»

Το παιχνίδι ήταν χωρίς… αύριο για τους «ασπρόμαυρους» και από τον τρόπο που το προσέγγισαν στο πρώτο μέρος, έδειξαν πως το έχουν κατανοήσει απόλυτα. Έκλεισαν στα καρέ του τον αντίπαλο και με τους Φερέιρα και Ναμπί να είναι κεφάτοι και ασταμάτητοι, δημιουργούσαν τη μία ευκαιρία πίσω από την άλλη.

Τόσες πολλές τελικές μέχρι το ημίωρο δεν είχε φτιάξει σε κανένα ματς μέχρι τώρα. Και οι περισσότερες ήταν κλασικές. Όπως του Μιχόγεβιτς στο 13’, του Φερέιρα στο 18’, του Ναμπί στο 20’, του οποίου το πλασέ σταμάτησε στο δοκάρι, αλλά και του Άγγλου ξανά στο επόμενο λεπτό. Και ενώ μετά το ημίωρο ο ΟΦΗ δεν είχε το ίδιο ρυθμό, στο 38’ έχασε γκολ που δεν… χάνεται.

Ο Φερέιρα έκανε φοβερή κούρσα, έδωσε έτοιμο γκολ στον Βαζ, που πλάσαρε «χλιαρά» και ο Μελισσάς μπλόκαρε. Μέχρι το τέλος του ημιχρόνου, εξάλλου, οι φιλοξενούμενοι απείλησαν σε τρεις περιπτώσεις με Καραμάνο (40’) και Μπερτόλιο (43’, 44’).

Αλλά την… πάτησε

Στην επανάληψη κανείς δεν μπορούσε να φανταστεί το τι θα επακολουθούσε… Ο ΟΦΗ, μάλιστα, θα μπορούσε να σκοράρει στο 53’ και πάλι με τον Βαζ. Η αλήθεια, βέβαια, είναι πως οι Φερέιρα και Ναμπί δεν ήταν το ίδιο εντυπωσιακοί. Και μέσα σε λίγα λεπτά ο Όμιλος τα έχασε όλα. Στο 57’ ο Καραμάνος με υπέροχο πλασέ σημείωσε το 0-1 και στο 61’, έπειτα από εκτέλεση κόρνερ, ο Τόμας από κοντά πέτυχε το 0-2. Και αφού οι ηττημένοι δε σκόραραν με τον Φερέιρα στο 69’, τα πράγματα δυσκόλεψαν κι άλλο. Στο 73’, μάλιστα, ο Μπερτόλιο έφυγε στην αντεπίθεση και σημείωσε το 0-3. Στο 81’ ο Δεληγιαννίδης αποβλήθηκε για σκληρό μαρκάρισμα στον Τόμας, ενώ το μόνο που μπόρεσε να κάνει ο ΟΦΗ ήταν να μειώσει 1-3 με τον Σακόρ.

ΟΦΗ (Χάιμε Βέρα): Στρέζος, Κοροβέσης, Δεληγιαννίδης, Παπάζογλου, Μιχόγεβτις, Μεγιάδο (75’ Κουτσιανικούλης), Κυριακίδης (63’ Σακόρ), Ναμπί, Βάζ (66’ Νέιρα), Φερέιρα, Πέρσον.

Λαμία (Μάκης Χάβος): Μελισσάς, Βασιλαντωνόπουλος, Αντέτζο, Μπεχαράνο, Πλιάτσικας, Μπερτόλιο (75’ Μεδίνα), Καραμάνος, Τόμας, Δημούτσος, Σκόνδρας (46’ Ασίγκμπα), Τσούκαλος (56’ Επστάιν).

Θυμηθείτε το live του ματς

 

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.