Έφτασε η ώρα της Ειρήνης: Το μήνυμα της μέσα από το Capitano.gr

Special

Λίγες ώρες πριν την πρεμιέρα (03.45, Τρίτη) της στους Αγώνες του Τόκιο, η Ειρήνη Βασιλείου μιλάει στο Capitano.gr για τον στόχο της, την αγάπη του κόσμου και το τι συνάντησε στο Ολυμπιακό Χωριό

Αποτελεί μια από τις κορυφαίες αθλήτριες τα τελευταία χρόνια στην Ελλάδα, φυσικά μαζί με την δίδυμη αδερφή της Άννα, είναι από τα ''καμάρια'' της Κρήτης. Η Ειρήνη Βασιλείου μετράει αντίστροφα για την πρεμιέρα της τα ξημερώματα της Τρίτης (03.45) στην προκριματική σειρά στα 400 μ. των γυναικών στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο. Η Ηρακλειώτισσα αθλήτρια θα βρεθεί για 2η συνεχόμενη φορά σε Ολυμπιάδα, έπειτα από την παρθενική της εμπειρία στο Ρίο.

Η συμμετοχής της, βέβαια, στους Αγώνες του Τόκιο έγινε με τρόπο γκραν γκινιόλ. Από από την απογοήτευση, στα κλάματα χαράς. Μία σειρά από αποσύρσεις από τα 400 μέτρα για διάφορους λόγους, έφεραν την Ειρήνη στη λίστα για τους Ολυμπιακούς Αγώνες.

''Μου δίνει δύναμη ο κόσμος, είναι συγκινητικό όλο αυτό!''

5320057-1.jpg#asset:311513

Αρχικά μία αθλήτρια απέσυρε την συμμετοχή της για να τρέξει μόνο στα εμπόδια. Αυτό σήμαινε πως έπρεπε να βρεθούν άλλες δύο εκτός λίστας ώστε να πάει στο Τόκιο. Και αυτές οι δύο βρέθηκαν και μάλιστα η μία ήταν και φαβορί για το χρυσό! Όλα αυτά είχαν ως αποτέλεσμα για την Βασιλείου να μπει στην 48η θέση και να κερδίσει την συμμετοχή της στους Ολυμπιακούς Αγώνες για να γίνει το 19ο μέλος της εθνικής ομάδας!

Κάπως έτσι, η κορυφαία αθλήτρια, έχοντας στο πλευρό της τα Πλαστικά Κρήτης σε ακόμα μια Ολυμπιάδα μετά το Ρίο καθώς και την συμπαράσταση της Παγκρήτιας Τράπεζας, βρέθηκε μαζί με την υπόλοιπη αποστολή στο Τόκιο για να τιμήσει τα χρώματα της Ελλάδας και να προσπαθήσει να κάνει ότι καλύτερο μπορεί.

Τα ξημερώματα της Τρίτης (03.45), 10 παρά τέταρτο ώρα Ιαπωνίας, η Ειρήνη Βασιλείου θα τρέξει στα 400μ. γυναικών με στόχο την πρόκριση.

Η Ηρακλειώτισσα αθλήτρια τονίζει μέσα από την συνέντευξη της στο Capitano.gr ότι στόχος της είναι: '' να κάνω το χρόνο που έχω στα πόδια μου, γιατί ο ανοιχτός στίβος, αν και έκανα τόσους αγώνες δεν με αντιπροσώπευε καθόλου''. Αναφερόμενη στις δυσκολίες αλλά και αυτά που την εντυπωσίασαν στο Ολυμπιακό Χωριό είπε: ''Eίναι λίγο ταλαιπωρία τα δρομολόγια για τις προπονήσεις μας . Έχει λίγα λεωφορεία κ τις περιπτώσεις φορές περιμένουμε αρκετή ώρα, κατά τα άλλα όλα καλά. Κανονικά οι προπονήσεις, ανυπομονώ να αγωνιστώ. Με έχει εντυπωσιάσει η συμπεριφορά των ανθρώπων εδώ.''

Βρίσκεται στο Τόκιο για ακόμα μια φορά χωρίς τον προπονητή της, Άρη Βισκαδουράκη, όμως έχει μαζί της όλες τις ευχές από το Ηράκλειο, την Κρήτη αλλά και την χώρα. Ενέργεια που όπως ομολογεί την εισπράττει και θέλησε να τους ευχαριστήσει κλείνοντας: ''Θέλω να τους ευχαριστήσω όλους γιατί μου έχουν στείλει τόσα πολλά μηνύματα και είναι τόσο συγκινητικό όλο αυτό. Μου δίνει δύναμη''

Καλή επιτυχία Ειρήνη!

Το πρόγραμμα των Ελληνικών συμμετοχών την Τρίτη (03/08)

  • 03:00 Τριπλούν (Α) Προκριματικός Τσιάμης
  • 03:45 400 μ. (Γ) Προκριματικός Βασιλείου
  • 13:10 110 μ. εμπ. προκριματικός Δουβαλίδης
  • 13:20 Επί κοντώ (Α) Τελικός
  • 15:50 200 μ. (Γ) Τελικός
Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.