Έγινε μια ομάδα «άνω κάτω» χωρίς κανένα λόγο…

Απόψεις

Απέναντι στον Αιγινιακό ο Εργοτέλης έδειξε το καλό πρόσωπο που παρουσίασε στη μεγαλύτερη διάρκεια του δευτέρου γύρου, κλείνοντας την κακή παρένθεση των αγώνων με Πανσερραϊκό και Αιγινιακό, οι οποίοι προκάλεσαν μια αναστάτωση στην ομάδα από το πουθενά…

Η αναστάτωση αυτή προκλήθηκε αμέσως μετά την υπόθεση φυγής του Τάκη Γκώνια από την ομάδα, την οποία ανακοίνωσε μάλιστα και ο ίδιος στους παίκτες, μετά τον αγώνα με την ομάδα από το Αιγίνιο, όπως σας αποκάλυψε το Capitano.gr. Νωρίτερα από αυτή την ανακοίνωση όμως είχε αρχίσει να διαρρέεται όλο και περισσότερο πως ο Μάιος θα ήταν ο τελευταίος μήνας του Βοιωτού στην κρητική ομάδα. 

Και ενώ έδειχνε ο Εργοτέλης στον δεύτερο γύρο πως είχε βρει την πορεία του, το τελευταίο δεκαπενθήμερο και κυρίως μετά το ταξίδι του Γκώνια στο Κάιρο, η ομάδα έχασε την αυτοσυγκέντρωσή της και μαζί τους αγώνες με Πανσερραϊκό και Καρδίτσα, οι οποίοι παραλίγο να τη μπλέξουν σε περιπέτειες, χωρίς να υπάρχει κανένας απολύτως λόγος. 

Είναι απόλυτα θεμιτό για έναν επαγγελματία προπονητή να κοιτάζει το προσωπικό του μέλλον, πρέπει να γίνεται όμως με τρόπο που δεν θα επηρεάζει το παρόν, κάτι που στην περίπτωση Γκώνια δεν έγινε. Προφανώς ο… εν δυνάμει τέως προπονητής του Εργοτέλη, δεν πήρε την πρωτοβουλία μόνος του και η ευθύνη δεν βαραίνει αποκλειστικά αυτόν, αλλά και τον ιδιοκτήτη της ομάδας, από τον οποίο ξεκίνησε το όλο θέμα. 

Και για τον Μάγκετ Σάμι θα μπορεί να πει κανείς πως είναι αναφαίρετο δικαίωμά του να τοποθετεί τους υπαλλήλους του όπου αυτός κρίνει καλύτερα, όμως στην προκειμένη περίπτωση μόνο καλό δεν έκανε στον Εργοτέλη. Και όλα αυτά τη στιγμή που το «πρότζεκτ» που ο ίδιος και ο Γκώνιας υποστήριζαν, είχε αρχίσει να αποδίδει. 

Πλέον με την ομάδα να έχει εξασφαλίσει και μαθηματικά την παραμονή της, θα πρέπει να τεθούν ξεκάθαροι και συγκεκριμένοι στόχοι για την «επόμενη ημέρα». Και αυτοί δεν τίθενται από κανέναν άλλο παρά τον ίδιο τον ιδιοκτήτη της. Στην ομάδα αυτή τη στιγμή υπάρχει μια καλή «μαγιά», η οποία με την κατάλληλη ενίσχυση και την καθοδήγηση του σωστού προπονητή, μπορεί να κάνει περισσότερα πράγματα τη νέα αγωνιστική χρονιά, από μια ασθμαίνουσα παραμονή που κρίθηκε την προ τελευταία αγωνιστική…

sourgias@capitano.gr

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.