Εικόνα σου είμαι Σωτηρίου και σου μοιάζω

20:58 | 27/02/2021

Ο Σωτηρίου δεν θυμίζει τον περσινό Σωτηρίου όπως ο ΟΦΗ δεν θυμίζει τον περσινό ΟΦΗ. Γράφει ο Δ. Καρυωτάκης


Του Δημήτρη Καρυωτάκη


Μια εικόνα μια χρονιά... αυτό ήταν εκείνο που έμεινε από το βράδυ στη Ριζούπολη. Ο ΟΦΗ ενώ έπρεπε να φύγει με 3-1 και 4-1 υπέρ του από το γήπεδο, με το δώρο του τερματοφύλακα του, αρχίζει πια να κουνά το μαντήλι του αποχαιρετισμού από τη μεγάλη κατηγορία.

Θα ξαναγίνει το θαύμα, όπως στη χρονιά με Πλατανιά; Η ζωή δεν σου δίνει πάντα δεύτερη ευκαιρία, ειδικά όταν οι θαυματοποιοί όπως ο Ναμπί βρίσκονται στα πιτς ή σε άλλες πολιτείες! Και ειδικά όταν τα «εγκλήματα» του καλοκαιριού ή της μεταγραφικής περιόδου του Δεκεμβρίου, τα πληρώνεις εδώ και οκτώ αγώνες μαζεμένα!

Δώρο στον Απόλλωνα η νίκη, προσφορά στους αντιπάλους του η μεγάλη κατηγορία. Μ’ έναν τερματοφύλακα που θα τον στοιχειώνει σ’ όλη την υπόλοιπη ποδοσφαιρική του ζωή, αυτό που έκανε στη μοιραία φάση (αλλά φευ δεν κρίθηκε εκεί ο αγώνας!) και την ομάδα αποσβολωμένη να καταλαβαίνει πια πως δεν είναι στο χέρι της η απίστευτη κατάσταση που περνά.

Όταν έχεις αποτύχει στις μεταγραφές τερματοφύλακα, επιθετικών, χάφ και κεντροαμυντικών κι όταν φτάνεις στο παρά ένα για να σώσεις την παρτίδα, η ανικανότητα σου μπολιάζεται πια με την ατυχία σου και δεν σε σώζει τίποτα!

Όσο περνούσε ο χρόνος κι έβλεπες πως δεν έρχονταν το γκολ, όλοι περιμέναμε πως μια χρονιά κακή από την αρχή ως το τέλος, δεν μπορεί παρά να χει και κακή κατάληξη... αλλά όχι με τον τρόπο που ήλθε.

Απλά παίζεις όλο το χρόνο χωρίς τερματοφύλακα, ε, θα’ ρθει και η ασίστ σαν μπασκετμπολίστας, από έναν παίκτη που σε τίποτα δεν θυμίζει τον αίλουρο Σωτηρίου της περσινής χρονιάς. Μα και όλος ο ΟΦΗ δεν είναι εικόνα του περσινού Σωτηρίου σε σύγκριση με το φετινό;

Τι να το κάνεις πως έπαιξε καλά, ίσως στο καλύτερο (μετά το 4-1 επί του Βόλου) εκτός έδρας παιγνίδι; Δεν πήρε τίποτε κι αυτό μετρά στο ποδόσφαιρο! Και γιατί έπρεπε να φτάσει στο γκρεμό για να θυμίσει και πάλι ομάδα; Ας κερδίσουμε τώρα τη Λάρισα την Κυριακή, για να αποφύγουμε... το απευθείας και μετά μια αρτοκλασία κι ένας... Ναμπί! Θα ξαναβρεθεί, μάλλον δύσκολο!

ΥΓ! Α, ρε Νάστο και Κουτρουμπή, ότι θα φτάναμε να σας αναπωλούσαμε... ποιος να το περίμενε!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Απόλλων-ΟΦΗ 2-1

Οι χαμένες ευκαιρίες του ΟΦΗ στη Ριζούπολη

Το λάθος του Σωτηρίου που έφερε την καταστροφική ήττα

Σίμος: «Δεν μπορώ να καταλάβω πώς δεν πήραμε τίποτα...»

Κοροβέσης: «Δική μας η ευθύνη»

Παράσχος: «Το αποτέλεσμα δεν είναι δίκαιο για τον ΟΦΗ»

Η μάχη των πλέι άουτ: Η βαθμολογία μετά την ήττα του ΟΦΗ


Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.