Εικόνα θολή... σαν τις μεταγραφές

17:01 | 29/07/2021

Η μοναξιά του Μιγκέλ Μεγιάδο, η απουσία του εύκολου γκολ και η υπομονή για να δούμε... πότε θα δούμε τον κανονικό ΟΦΗ


Γράφει ο Δημήτρης Καρυωτάκης


Δεν ξέρω τι περιμένατε εσείς να δείτε από τα φιλικά του ΟΦΗ, αλλά απ’ αυτά που εγώ βλέπω δεν έγινα και πιο σοφός σε σχέση με την εικόνα που μου άφησε η ομάδα μετά το τέλος της περσινής σεζόν. Αν εξαιρέσει κανείς τις (λογικά) ενδεκαδάτες λύσεις του Επασί και του Πασαλίδη, οι υπόλοιποι που αποκτήθηκαν δεν φαίνεται προς το παρόν να κάνουν τη διαφορά που οι περισσότεροι πιστεύαμε πως θα έκαναν.

Ίσως να είναι πολύ νωρίς για να κρίνεις παίκτες, αγωνιστική ετοιμότητα και δυναμισμό, αλλά δεν νομίζω πως υπάρχει φίλος της ομάδας που μπορεί όσο και καλόπιστος να είναι να πιστεύει -βάσει αυτών που έχει δει έως τώρα στα απαιτητικά φιλικά- πως τα φετινά αποκτήματα ανεβάζουν αρκετά το επίπεδο της ομάδας. Ασφαλώς και δεν είναι κριτήριο το φιλικό με την δυνατή Άλκμααρ για τον φετινό ΟΦΗ, αλλά τουλάχιστον 3-4 τέτοιες ομάδες υπάρχουν και στο ελληνικό πρωτάθλημα… οπότε;

Ένας ακόμα προβληματισμός είναι πως ο ΟΦΗ μάτωνε πέρσι και κυρίως μετά τη φυγή Φιγκειρέντο, τον τραυματισμό Τσιλιανίδη και τον προπέρσινο καλό πρώτο γύρο του Σεμέντο να δημιουργήσει και κυρίως να πετύχει το εύκολο γκολ, έναν γρίφο που και φέτος δείχνει άλυτος προς το παρόν, αφού οι ολλανδικές λύσεις δεν δείχνουν προς το παρόν πως μπορείς να στηρίζεσαι πάνω τους για το επιθυμητό αποτέλεσμα.

Και βέβαια η... θανάσιμη μοναξιά του Μιγκέλ Μεγιάδο στη μεσαία γραμμή, που την ξέραμε από την περσινή χρονιά και που 25 μέρες πριν τις αγωνιστικές υποχρεώσεις ακόμα δεν έχει ανακοινωθεί το 6αρι. Και όταν ο Νιόπλιας λέει ότι χρειάζονται κι άλλες μεταγραφές γιατί υπάρχει ανισορροπία σε κάποιες θέσεις, σίγουρα εννοεί και το 6άρι.

Υπομονή χρειάζεται, αλλά φαίνεται να επαναλαμβάνονται τα ίδια λάθη που σημάδεψαν το σχεδιασμό της ομάδας τα προηγούμενα χρόνια (θυμίζω μόνο το σχεδιασμό του 2019 με το περίφημο σέντερ μπακ που το ψάχναμε για μήνες πριν καταλήξουμε στη λύση με τον Κουτρουμπή) περιμένοντας να αγοράσουμε στις ποδοσφαιρικές εκπτώσεις.

Προφανώς και πρέπει να περιμένουμε για να έλθουν και οι άλλοι. Αλλά αν έλθουν - που θα έλθουν - καθυστερημένα, δεν ξέρω πόσους λαγούς μπορεί να βγάλει από το καπέλο του ο Νιόπλιας, ειδικά με αυτό το δύσκολο ξεκίνημα που έφερε η κλήρωση του πρωταθλήματος.

Η εικόνα πάντως δείχνει πως η απόσταση για να γίνει ο ΟΦΗ μία καλή ομάδα είναι ακόμα μακρινή και χρειάζεται χρόνος για να μην έχουμε και φέτος... καρδιακά. Προς το παρόν εμπιστευόμαστε τη δουλειά του Νιόπλια και περιμένουμε αυτή να βγει στο γήπεδο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Μανόλης Γρηγοράκης: Ο ΟΦΗ θέλει και παίκτες και δουλειά


Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.