​Ο ΟΦΗ θέλει και παίκτες και δουλειά

Απόψεις

Ο ΟΦΗ δεν είναι κακός, αλλά απέχει ακόμα αρκετά από το να είναι καλός. Γράφει ο Μανόλης Γρηγοράκης.

Ο ΟΦΗ έχασε ακόμα ένα φιλικό, ακόμα ένα παίκτη και ακόμα μια ευκαιρία να αποδείξει ότι δεν θα χρειαστεί πολλή δουλειά για να γίνει κάτι παραπάνω από κανονική ομάδα - γιατί γι’ αυτό δεν υπάρχει αμφιβολία, είναι κανονική ομάδα. Με τα καλά της και τα κακά της, που σε περίοδο προετοιμασίας μπορεί να φαίνονται λιγότερα ή περισσότερα από το κανονικό.

Παίζοντας απέναντι στην πιο ποιοτική, την καλύτερη ομάδα απ’ όσες αντιμετώπισε στις κάτω χώρες, η ομάδα του Νιόπλια πάλεψε να φανερώσει τις αρετές της και να φτιασιδώσει, όσο ήταν δυνατόν, τις αδυναμίες της. Το 4-4-2 του α’ ημιχρόνου δεν τη βοήθησε να το κάνει, ήταν προφανώς μια προσπάθεια του κόουτς αφενός να καλύψει το αγωνιστικό έλλειμμα στις πλευρές, αφετέρου να δώσει στον Καστάνιος την αίσθηση ότι δεν είναι μόνος του στην επίθεση. Τελικά ήταν και πάλι μόνος. Ούτε ο Σαρδινέρο λειτούργησε σαν δεύτερος φορ ούτε το σχήμα συνολικά μεσοεπιθετικά.

Αν κάτι πήγε καλά στο πρώτο μισό του φιλικού ήταν ό,τι πήγε καλά και στο δεύτερο: η άμυνα. Τόσο στο κέντρο της όσο και στα άκρα. Τα δυο γκολ της ΑΖ δεν ήταν επ’ ουδενί προϊόν πίεσης, ήταν όμως κάτι χειρότερο: ατομικά λάθη. Του Μεγιάδο στο 1-0, του Γιαννούλη στο 2-0.

Οι Ολλανδοί, μολονότι πιο δουλεμένη και πιο έτοιμη ομάδα, δεν έβγαλαν φάσεις ούτε σε οργανωμένη άμυνα (εξαίρεση το 2-0) ούτε στο επιθετικό τρανζίσιον (εξαίρεση το 1-0). Δυο γκολ-δυο εξαιρέσεις, που επιβεβαιώνουν τον κανόνα: ότι πάντα θα υπάρχει τρόπος να δεχτεί γκολ ο ΟΦΗ, ακόμα κι αν κάνει τα περισσότερα σωστά. Αυτό δεν θα ήταν τόσο μεγάλο πρόβλημα αν υπήρχε πάντα ο τρόπος να απαντήσει στον αντίπαλο με το ίδιο νόμισμα. Ο ΟΦΗ, μολονότι κυκλοφορεί τη μπάλα, δεν δημιουργεί εύκολα φάσεις, δεν απειλεί με εύκολο γκολ, δεν μπαίνει εύκολα στην περιοχή, δε σουτάρει από μέση και μακρινή απόσταση, αρκείται στη φλυαρία του ντε Γκουζμάν στο κέντρο ή του Στάρτζεον στην πτέρυγα.

Ο Νέιρα πάτησε λίγο πόδι στο τελευταίο κομμάτι του φιλικού και φάνηκε αμέσως η διαφορά. Από το 80’ κι ύστερα ο ΟΦΗ έβαλε την ΑΖ στην περιοχή της, αν έμπαινε κι ο ίδιος μέσα ίσως είχε και γκολ. Όχι πως θα έκανε διαφορά, αλλά έτσι για την αλητεία - για να νοστιμίσει λίγο η προετοιμασία, να ελαφρύνουν λίγο τα πόδια, να αδειάσει λίγο το μυαλό.

Ο ΟΦΗ δεν είναι κακός, αλλά απέχει ακόμα αρκετά από το να είναι καλός. Και, κυρίως, από το να είναι πλήρης. Θέλει και παίκτες και δουλειά. Τα υπόλοιπα τα έχει...

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Άλκμααρ-ΟΦΗ 2-0: Προσπάθησε όσο μπορούσε ο ΟΦΗ

Νιόπλιας: «Χρειαζόμαστε μεταγραφές»

Λυμπεράκης: «Μαθαίνουμε από τα λάθη μας για να είμαστε έτοιμοι»


Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.