«Είναι μύθος ότι οι αθλητές δεν χρειάζονται το εμβόλιο»

13:17 | 24/08/2021

Ο Χρήστος Θέος καταρρίπτει όσα λέγονται για τους αθλητές και τον εμβολιασμό

Ο επικεφαλής του ιατρικού επιτελείου του Ολυμπιακού ξεκαθαρίζει, σε συνέντευξή του στην ιστοσελίδα Sportday.gr, ότι παρά το γεγονός πως οι αθλητές έχουν γερό ανοσοποιητικό, δεν σημαίνει ότι δεν μπορούν να νοσήσουν με κορωνοϊό.

«Είναι μύθος ότι οι αθλητές δεν χρειάζονται το εμβόλιο. Ναι μεν είναι νεαροί σε ηλικία και φυσικά έχουν γερούς οργανισμούς και ανοσοποιητικό σύστημα, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι είναι άτρωτοι και δεν νοσούν ή δεν μεταφέρουν τον ιό. Μπορεί να μην έχουν τις οξείες καταστάσεις που προκαλεί ο ιός, αλλά ειδικά στους αθλητές πρέπει να σκεφτούμε τα μακροχρόνια αποτελέσματα που μπορούν να εμφανιστούν σε έναν αθλητή, μετά από νόσηση από κορονοϊό. Αποτελέσματα και συνέπειες που μπορεί να επηρεάσουν την καρδιοαναπνευστική λειτουργία», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ.Θέος.

Συνεχίζοντας, υπογράμμισε: «Η είσοδος στην ΜΕΘ για έναν αθλητή, είναι πολύ πιθανό να οδηγήσει και στο πρόωρο τέλος της καριέρας του. Βάσει των επιπλοκών που μπορεί να έχει από τον κορωνοϊό και σας ανέφερα πριν. Ακόμα και οι αθλητές που έχουν καταφέρει να ξεπεράσουν τον ιό, δεν είναι στην ίδια κατάσταση που ήταν πριν. Σταδιακά επανέρχονται στο επίπεδο που πρέπει. Πόσο μάλλον κάποιος ο οποίος είναι εντελώς ανυπεράσπιστος και ανεμβολίαστος. Η επάνοδός του θα είναι αργή ή μπορεί και να μην γίνει και ποτέ.

Οι ποδοσφαιριστές στην Ελλάδα, έχουν εμβολιαστεί κυρίως με το μονοδοσικό εμβόλιο και θεωρώ δεδομένο ότι θα χρειαστεί να κάνουν και δεύτερη δόση».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Ο Απόστολος Τσιτσιπάς εξηγεί γιατί ο Στέφανος δεν έχει εμβολιαστεί


Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.