Είναι οριστικό: Δεν ταξιδεύει στη Νάξο και υποβιβάζεται ο Εργοτέλης

Mπασκετ

H διοίκηση της ομάδας μπάσκετ του Εργοτέλη, αναμένεται να ανακοινώσει ότι δεν θα ταξιδέψει προς Νάξο για τον αγώνα playout της Τετάρτης (17.00 - 05/03) απέναντι στον Πανναξιακό, έτσι μηδενίζεται και παράλληλα υποβιβάζεται στην τοπική κατηγορία της ΕΚΑΣΚ

Μια χρονιά που ξεκίνησε προβληματικά, ολοκληρώνεται με υποβιβασμό για τον Εργοτέλη. Παρά τις προσπάθειες που έγιναν την Δευτέρα, οι υπεύθυνοι αποφάσισαν να μην ταξιδέψει η ομάδα την Τετάρτη (17.00) στη Νάξο, για το πρώτο παιχνίδι των Playout.

Η τελευταία αγωνιστική στον όμιλο που αγωνίζονται οι ομάδες του ν.Ηρακλείου και συγκεκριμένα το Πανναξιακός - Πορφύρας, έβγαλε τους αντιπάλους των δύο ομάδων του νησιού. Με Πορφύρα η Αναγέννηση, με Πανναξιακό ο Εργοτέλης.

Ο χειρότερος πιθανός αντίπαλος για τους ''κιτρινόμαυρους'', για πολλούς λόγους. Είχαμε γράψει από χθες ότι οι πιθανότητες να ταξιδέψει στη Νάξο ο Εργοτέλης ήταν λίγες, αποφασίστηκε η ομάδα να μην ταξιδέψει για τον αγώνα της Τετάρτης απέναντι στον Πανναξιακό. Το απαιτητικό και κοστοβόρο ταξίδι,οι ελάχιστες ελπίδες παραμονής σε συνδυασμό με το 2-0 υπέρ που κουβαλάει ο Πανναξιακός, διαμόρφωσαν την απόφαση, όσο κι αν ήθελαν να ολοκληρώσουν με αξιοπρέπεια το φετινό πρωτάθλημα. Μάλιστα, αναμένεται ενημέρωση, πιθανότατα, σήμερα (Τρίτη).

Έτσι, ο Εργοτέλης θα μηδενιστεί, ο Πανναξιακός θα κάνει το 3-0 και θα σωθεί, οι ''κιτρινόμαυροι'' θα υποβιαστούν. Πρακτικά, οι άνθρωποι της ομάδας είχαν συμβιβαστεί με αυτή την ιδέα αρκετούς μήνες πριν. Mόλις 5 νίκες σε 22 ματς, η ομάδα μετρούσε ήδη έναν μηδενισμό, η σωτηρία έμοιαζε με θαύμα.

Μια ομάδα που τα τελευταία χρόνια, με τον Γιάννη Βισκαδουράκη έμαθε να παλεύει με τις δυσκολίες και πολλές φορές να κάνει υπερβάσεις. Φέτος όμως τα πράγματα δεν κύλησαν όπως είχαν σχεδιαστεί το καλοκαίρι, οι αλλαγές μεσούσης της περιόδου αρκετές όπως και οι τραυματισμοί ενώ το ''σύννεφο'' των οικονομικών εκρεμμότητων εμφανίζονταν αρκετές φορές πάνω από το Λίντο. Η κατάσταση ήταν μη αναστρέψιμη, με αποτέλεσμα ο μπασκετικός Εργοτέλης αποχαιρετά σήμερα τις εθνικές κατηγοριές...

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.