Εκεί πρέπει να «χτυπήσει» ο ΟΦΗ

12:15 | 14/04/2019

Οι απουσίες του Παναθηναϊκού στο κέντρο μπορούν να αποτελέσουν κομβικό σημείο στην αποψινή αναμέτρηση του ΟΑΚΑ.

Οι πολλές αλλαγές του Παναθηναϊκού στην ενδεκάδα είτε λόγω των απουσιών είτε λόγω των επιλογών του Γιώργου Δώνη, μπορούν να αποτελέσουν... δώρο για τον ΟΦΗ, στην προσπάθειά του να φύγει με ένα θετικό αποτέλεσμα από το κεκλεισμένων των θυρών ΟΑΚΑ (19:00).

Οι «πράσινοι» ουσιαστικά θα παραταχθούν με νέα άμυνα και νέο κέντρο, με πρόσωπα που έχουν χρησιμοποιηθεί μαζί εφέτος ελάχιστα έως καθόλου. Η τριάδα στην άμυνα θα αποτελείται από τους Πούγγουρα, Κολοβέτσιο και Οικονόμου, ενώ στα άκρα οι Αποστολάκης και Χατζηθεοδωρίδης είναι ένα δίδυμο που σπάνια βλέπουμε μαζί.

Εκεί, όμως, που ο Παναθηναϊκός «πονάει» είναι στο κέντρο, αφού θα παραταχθεί χωρίς Κουρμπέλη και Μπουζούκη. Ο Δώνης προσανατολίζεται να βάλει τους Στάικο, Κάτσε και Δώνη, προσπαθώντας να καλύψει τα κενά που θα αφήσουν οι δύο προαναφερθέντες. Κι εδώ ακριβώς ίσως να είναι το «κλειδί» του παιχνιδιού, αφού η «πληγωμένη» μεσαία γραμμή των γηπεδούχων μπορεί να αποτελέσει «όπλο» για τον ΟΦΗ.

Ο Χάιμε Βέρα δεν θα κατέβει στο ΟΑΚΑ σε παθητικό ρόλο και σκοπός του είναι από τη μία να χαλάσει τη δημιουργία του Παναθηναϊκού και από την άλλη να πάρει την κατοχή και να δημιουργήσει τις προϋποθέσεις προς την αντίπαλη εστία.

Κόντρα στο νεανικό σύνολο του τριφυλλιού ο ΟΦΗ θα απαντήσει με ταχύτητα και εκρηκτικότητα και αυτά είναι δύο στοιχεία που μπορούν να δώσουν ο Φερέιρα και ο Γιακουμάκης. Μεγάλη απώλεια για τον ΟΦΗ είναι δίχως αμφιβολία ο Ναμπί, ο οποίος θα είχε το ρόλο του οργανωτή και αυτός που θα έβγαζε γρήγορα μπροστά τους Κρητικούς, σε συνθήκες αντεπίθεσης. Μην ξεχνάμε, άλλωστε, ότι ο Όμιλος δεν έχει ούτε τον Μεγιάδο, αλλά ούτε τον Σακόρ.

Ο Βέρα ξέρει καλά ότι έχει απόψε τη μεγάλη ευκαιρία για να πάρει αποτέλεσμα από την έδρα του Παναθηναϊκού, αρκεί να λειτουργήσουν σωστά όλες οι γραμμές και να καλυφθούν σωστά τα κενά. Με υπομονή και επιμονή, καθαρό μυαλό και αποτελεσματικότητα στις τελικές. Μην ξεχνάμε ότι εφέτος ο ΟΦΗ έχει πληρώσει τις χαμένες του ευκαιρίες, με πρόσφατο παράδειγμα την εκτός έδρας αναμέτρηση με τον Άρη και δεν θέλει να επαναληφθεί το ίδιο και στο ΟΑΚΑ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Με Γιακουμάκη στο ΟΑΚΑ

Δείτε τη βαθμολογία της Super League

Οι ευχές του ΟΦΗ στον Σακόρ

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.