Έξι οι νεκροί από τον κορωνοϊό

18:19 | 19/03/2020

Συνεχίζει την επέλαση ο κορωνοϊος- Περισσότερα από 230.000 κρούσματα παγκοσμίως

Τον απολογισμό του τελευταίου εικοσιτετραώρου της μάχης ενάντια στον κορωνοϊό ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας για τον κορωνοϊό, καθηγητής λοιμωξιολογίας Σωτήρης Τσιόδρας.

Όπως είπε ο κ.Τσιόδρας, ένας ακόμη άνθρωπος κατέληξε στη ΜΕΘ, ανεβάζοντας τον αριθμό των θυμάτων στα έξι, 46 είναι τα νέα κρούσματα και ο συνολικός αριθμός φτάνει τα 464.

72 από τα κρούσματα είναι απροσδιόριστης πηγής, 78 νοσηλεύονται και 16 είναι διασωληνωμένοι.

"Είμαστε προσηλωμένοι σε δύο στόχους: στην προστασία των ευπαθών ομάδων του πληθυσμού και να μη νοσήσουν πολλοί", τόνισε ο κ. Τσιόδρας, ενώ αναφέρθηκε συγκεκριμένα και με δεικτικό τρόπο στα γεμάτα από κόσμο πλοία.

"Αισιόδοξο το μήνυμα για εμβόλιο από τις ΗΠΑ, θα δίνεται σε δύο δόσεις σε εθελοντές και τα πρώτα αποτελέσματα αναμένονται σε τρεις μήνες, και δεν μπορούμε να περιμένουμε μαζική παραγωγή εμβολίου πριν από το τέλος του καλοκαιριού τουλάχιστον", πρόσθεσε. "Ο αγώνας συνεχίζεται" κατέληξε.

Ο υφυπουργός Νικος Χαρδαλιάς ανακοίνωσε νέα μέτρα, και συγκεκριμένα ότι από τα μεσάνυχτα της Κυριακής αναστέλλεται η λειτουργία ξενοδοχείων 12μηνης λειτουργίας. Όπως είπε επίσης, από αύριο θα είναι ιδιαιτέρως αυστηρή η επιτήρηση του μέτρου της 14ημερης καραντίνας για όσους φτάνουν στη χώρα από το εξωτερικό.

"Δίνουμε μια δύσκολη μάχη και σας χρειαζόμαστε όλους στο πλευρό" μας είπε. "Προέχει η πειθαρχία και η προσήλωση στις οδηγίες. Προέχει η ατομική ευθύνη", σημείωσε.


Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.