Εξώδικο σε Κακλαμανάκη!

07:52 | 20/11/2019

Απίστευτο κι όμως αληθινό. Η Ομοσπονδία Ιστιοπλοίας στέλνει εξώδικο στον Νίκο Κακλαμανάκη επειδή τάχθηκε υπέρ του αθλητικού νομοσχεδίου που έφερε προς ψήφιση ο υφυπουργός Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης

«Στη συνεδρίασή του το περασμένο Σάββατο το Δ.Σ. της ΕΙΟ σε πλήρη απαρτία αποφάσισε ομόφωνα να αποσταλεί εξώδικο στον κ. Κακλαμανάκη για τις δηλώσεις του σε βάρος της Ομοσπονδίας στην Διαρκή Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής και στα social media», αναφέρεται σε ανακοίνωση της ΕΙΟ.

Ο Κακλαμανάκης είχε αναφερθεί - τις προηγούμενες ημέρες - στον προσωπικό του λογαριασμό υπέρ του νέου νόμου, τονίζοντας ότι:

«Η κάθαρση στον Ελληνικό αθλητισμό είναι Επιλογή! Είναι “κοινό μυστικό” ότι η υγεία της Ε.Ι.Ο (αλλά και άλλων ομοσπονδιών) αντανακλά την ηθική των εποπτευόντων φορέων του Υφυπ, του Γ.Γ.Α και της Ε.Ο.Ε. Πόσο αντιπροσωπευτικές των αθλητών είναι οι σημερινές διοικήσεις των ομοσπονδιών; Ενέχονται μήπως σε κατάχρηση εξουσίας με αθέμιτες και παράνομες πρακτικές ενάντια στο δημόσιο συμφέρον διαχρονικά;

Ο Υφυπ. Λευτέρης Αυγενάκης βρίσκεται στη σωστή κατεύθυνση με το νέο (υπό ψήφιση) αθλητικό νομοσχέδιο. Το πρόβλημα δεν είναι μόνο το σημερινό ελλιπές νομικό πλαίσιο αλλά η μη εφαρμογή του υφιστάμενου νόμου. Για να καταφέρει στη Βουλή ο υφυπουργός, ό,τι κανείς δεν μπόρεσε ποτέ, οφείλουμε να τον στηρίξουμε προκειμένου να υλοποιήσει την κάθαρση στον Ελληνικό αθλητισμό, που δεν θέλησε κανείς προκαθήμενος του! Αυτή τη στιγμή ζητάμε να γκρεμίζετε τείχη, να γκρεμίσετε τείχη διαφθοράς, τείχη της κατάχρησης εξουσίας, διασπάθισης δημόσιου χρήματος και τείχη περιφρόνησης».

Ο νέος αθλητικός νόμος έχει χωρίσει αθλητές και παράγοντες σε... στρατόπεδα, υπάρχουν έντονες αντιδράσεις καθώς και εκείνοι που υπερασπίζονται τον Λευτέρη Αυγενάκη. Ένας από αυτούς και ο Νίκος Κακλαμανάκης. Η Ελληνική Ιστιοπλοϊκή Ομοσπονδία αποφάσισε να στείλει εξώδικο στον «χρυσό» Ολυμπιονίκη για την τοποθέτησή του στη Βουλή, όπου τάχθηκε υπέρ του αθλητικού νομοσχεδίου που έφερε προς ψήφιση ο υφυπουργός Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης, και υπερψηφίστηκε την περασμένη Παρασκευή, καθώς και για δηλώσεις του σε ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης. Ανάμεσα στους άλλους παράγοντες που δε θα μπορέσουν θα θέσουν ξανά υποψηφιότητα είναι και ο νυν πρόεδρος της ΕΙΟ Αντώνης Δημητρακόπουλος. 

Ο κρητικός Ιστιοπλόος μίλησε στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΙ και τόνισε: «Η κάθαρση δε γίνεται αναίμακτα. Έχω πει την αλήθεια και δε θα σταματήσω να τη λέω. Αποτελεί χρέος μου απέναντι στην Ελλάδα. Είπα αυτά που λέω σε όλη μου τη ζωή. Πήρα θέση για να σώσω την επόμενη γενιά με τεράστιο προσωπικό κόστος. Κάποια στιγμή πρέπει να μπει ένα τέλος», δήλωσε, μεταξύ άλλων, ο «χρυσός» Ολυμπιονίκης στον ΣΚΑΙ 100,3 ενώ αναφέρθηκε και σε απειλές που είχε δεχτεί κατά το παρελθόν.

Μάλιστα, την Πέμπτη αναμένεται να συνεδριάσει η Ολομέλεια της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής ώστε οι παράγοντες να αποφασίσουν για τη στάση που θα κρατήσουν σχετικά με τον νέο αθλητικό νόμο. Πολλοί από τους νυν προέδρους θα αναγκαστούν, ύστερα από χρόνια, να παραδώσουν τα... ηνία διότι βρίσκονται σε αυτή τη θέση για τρεις ή και περισσότερες θητείες. Σύμφωνα με πληροφορίες, κάποιοι εξ αυτών έχουν προτείνει να προσφύγουν στο ΣτΕ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Kρητικές «υπογραφές» υπέρ Σεβαστή

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.