Ελλάδα-κορωνοϊός: Οι περιοχές που έρχεται το καθολικό lockdown

22:21 | 16/12/2020

Το σχέδιο τοπικών καθολικών lockdown φαίνεται να βγαίνει από το συρτάρι της κυβέρνησης, καθώς η επιδημιολογική εικόνα σε πολλές περιοχές, που όπως δημοσιοποίησε και ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, φτάνουν τις 12, είναι ιδιαίτερα ανησυχητική.

Εχοντας πια διανύσει 40 ημέρες lockdown σε όλη την χώρα, υπάρχουν ακόμα περιφέρειες που εκπέμπουν SOS, καθώς τα κρούσματα κορωνοϊού δεν δείχνουν να υποχωρούν. Δυτική Αττική, Κοζάνη και Ροδόπη είναι οι τρεις πιο επικίνδυνες επιδημιολογικά περιοχές και στη λίστα βρίσκονται εννέα ακόμα περιοχές που προβληματίζουν κυβέρνηση και ειδικούς.

Τα στοιχεία ταυτόχρονα με την προειδοποίηση του Βασίλη Κικίλια ότι αν τα κρούσματα δεν μειωθούν, όλα είναι ανοιχτά και θα επαναξιολογηθούν όλα τα μέτρα κατά του κορωνοϊού, δείχνουν ξεκάθαρα την πρόθεση της κυβέρνησης να αποφασίσει τοπικά lockdown τύπου Μαρτίου.

Χαρακτηριστικές είναι οι περιπτώσεις του Ασπρόπυργου και της Ελευσίνας. Η επιτροπή λοιμωξιολόγων σε έκτακτη συνεδρίαση φαίνεται να αποφάσισε αυστηρότερα μέτρα lockdown στις δύο συγκεκριμένες περιοχές με κλείσιμο επιχειρήσεων και αυξημένα τεστ, ενώ τους λοιμωξιολόγους προβληματίζουν επίσης κάποιοι όμοροι δήμοι στη Δυτική Αττική.

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.