Ένα διαφορετικό… American dream

Απόψεις

Ο ΟΦΗ κάνει πράξη το… American dream στον τόπο του. Και στο δικό του όνειρο το υπόβαθρο είναι διαφορετικό.

Δύσκολα μπορεί κάποιος να πιστέψει την ταχύτητα με την οποία ο Όμιλος προχώρησε στην αλλαγή της ιδιοκτησίας του και πως ανέβηκε σε υψηλότερο επίπεδο με την παρουσία του Μιχάλη Μπούση στα διοικητικά του συλλόγου.

Είναι αλήθεια ότι ακόμη και ο πιο αισιόδοξος φίλος των «ασπρόμαυρων» δε θα περίμενε τόσο ραγδαίες εξελίξεις. Γιατί στο background υπήρξε αρκετή προεργασία μέχρι να προετοιμαστεί το έδαφος, όμως αυτό που βλέπει η κοινή γνώμη μοιάζει βγαλμένο από παραμύθι.

Τα πάντα κύλησαν με «ζωηρή» ροή και η πορεία μέχρι την νέα εποχή ήταν αυτή που ο καθένας φαντάζεται για την ομάδα του. Αυτή, που όταν έχεις περάσει τόσα πολλά, έρχεται να σε «λυτρώσει». Ο τρόπος, μάλιστα, με τον οποίο κύλησαν τα πράγματα, αλλά και η παρουσία, βεβαίως, του Μιχάλη Μπούση, σε παραπέμπουν σε… φάση American dream.

Ο ΟΦΗ πραγματοποιεί το «αμερικανικό όνειρο» του, αποδεικνύει ακόμη πως… ζει και βασιλεύει, όμως το κάνει πράξη με μοναδικό στυλ. Διαφοροποιεί, δηλαδή, τη διαδρομή έως να φτάσει στη δική του ευημερία. Κατ’ αρχάς, η… ξενιτιά της ομάδας του Ηρακλείου ήταν ο «κατατρεγμός» της σε Γ’ Εθνική και Football League.  

Από’ κει και πέρα, το… American dream του ιστορικού σωματείου έχει εντελώς άλλους «κώδικες». Σπάει το κατεστημένο, συντρίβει την θεωρία του και έχει δυνατό υπόβαθρο. Δε στηρίζεται, δηλαδή, αποκλειστικά και μόνο στην αξία των υλικών αγαθών, αν και κάλλιστα θα μπορούσε.

Και αυτό γιατί πολύ απλά η οικογένεια Μπούση έχει όλο το «πακέτο», αλλά αρνείται να το… πουλήσει για να δημιουργήσει εντυπώσεις και να κάνει μια… επίδειξη δύναμης με μπόλικο υφάκι μπλαζέ. Συγκαταλέγεται στους διεθνείς τζετ σετ κύκλους, απολαμβάνει την… ποθητή «dolce vita» και διαθέτει πολύπλευρες εκφάνσεις της πολυτέλειας. Από τον λαμπερό κόσμο της μόδας μέχρι φυσικά εκείνο των επιχειρήσεων.

Παρόλα αυτά, ο «ισχυρός άνδρας» των «ασπρόμαυρων» και οι συνεργάτες του θέλουν να πετύχουν το όραμα τους για τον ΟΦΗ μέσα από τη συλλογική προσπάθεια και μακριά από ψευδαισθήσεις που προκαλούν στασιμότητα.

Αν δεν υπήρχαν, εξάλλου, οι… μηχανές αναζήτησης ενδεχομένως να μην είχαμε μάθει τι… εστί Μπούσης και τι δυναμική έχει. Οι τόνοι, έτσι, παραμένουν χαμηλοί, οι φανφάρες δεν ταιριάζουν στη φιλοσοφία της καινούργιου Δ.Σ. και μ’ αυτό το αντισυμβατικό ενδεχομένως για την περίπτωση προφίλ, ο ΟΦΗ φτιάχνει κάτι σπουδαίο. Σε τέτοιο βαθμό που ποτέ το «αμερικανικό όνειρο» δεν προσέγγιζε την ιδανική του διάσταση.

 

 

 

 

 

 

 

 

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.