Οι Fantastic Four του ΟΦΗ για το διπλό

12:40 | 04/05/2019

Ο ΟΦΗ έχει μετά από καιρό διαθέσιμους και τους τέσσερις παίκτες που μπορούν ν’ αλλάξουν τις ισορροπίες ενός αγώνα.

Ο Όμιλος θα κυνηγήσει τη νίκη την Κυριακή (05/05) στο Περιστέρι με τον Ατρόμητο, προκειμένου στη… χειρότερη να «κλειδώσει» την παρουσία του στα μπαράζ με τον δευτεραθλητή της Football League και μετά για να εξαντλήσει τις ελπίδες του για απευθείας σωτηρία.  

Το έργο του, βέβαια, θα είναι υπέρ το δέον δύσκολο, ωστόσο στις τάξεις της ομάδας του Βέρα επικρατεί αποφασιστικότητα για την επίτευξη του μεγάλου στόχου.

Απουσίες υπάρχουν και πάλι, όμως το ευχάριστο για τον Χιλιανό τεχνικό είναι ότι, έπειτα από αρκετό καιρό, μπορεί να υπολογίζει… συγχρόνως σε τέσσερις ποδοσφαιριστές του, που έχουν την ικανότητα να γείρουν την πλάστιγγα υπέρ του ΟΦΗ.

Οι Νέιρα, Ναμπί, Βαζ και Φερέιρα θα συμπεριληφθούν κανονικά στις επιλογές του Βέρα και φυσικά είναι πιθανό να πάρουν άπαντες φανέλα βασικού απέναντι στους «κυανόλευκους». Και χωρίς την παραμικρή αμφιβολία πρόκειται για παίκτες, που διαθέτουν το ταλέντο και την ποιότητα για να επηρεάσουν ουσιαστικά την εξέλιξη του ματς.

Οξυδερκείς, απρόβλεπτοι, έχουν κάτι από… game changers. Ακόμη και ο νεαρός Βραζιλιάνος, που σε ορισμένες περιπτώσεις παρασύρεται από τον ενθουσιασμό του, αποτελεί μόνιμη πηγή κινδύνου για κάθε άμυνα.

Η καλή τεχνική τους κατάρτιση τους επιτρέπει να βγάζουν συχνά ωραίες συνεργασίες στο χορτάρι, στοιχείο που συγκαταλέγεται στα «συν» για τον Όμιλο.

Το «αλλά» της… υπόθεσης

Το μοναδικό… μελανό σημείο στη συνύπαρξη τους στον αγωνιστικό χώρο είναι το πρόσφατο παρελθόν. Μέχρι τώρα το συγκεκριμένο «καρέ» έχει χρησιμοποιηθεί στην αρχική ενδεκάδα μονάχα σε μία συνάντηση.

Αυτή ήταν κόντρα στον Ολυμπιακό, που εξελίχθηκε σε εφιάλτη για τον ΟΦΗ, αφού έχασε με το «βαρύ» 5-1. Σ’ εκείνο το παιχνίδι τον ρόλο του οργανωτή ανέλαβε ο Ναμπί. Στις πλευρές της επίθεσης αγωνίστηκαν Βαζ και Φερέιρα και στην κορυφή ο Νέιρα, ως… ψευτοεννιάρι.

Μετά το πρώτο ημίωρο ακολούθησε η πλήρης «κατάρρευση» για τον ηρακλειώτικο σύλλογο. Είναι αλήθεια, πάντως, πως άλλη ψυχολογία είχε τότε ο ΟΦΗ και άλλη έχει σήμερα.

Ενώ-κακά τα ψέματα- άλλο Ολυμπιακός και άλλο Ατρόμητος… Όπως και να’ χει το πράγμα, οι «ασπρόμαυροι» χρειάζονται συνολική δουλειά και συγκέντρωση σε όλες τις γραμμές για να τα καταφέρουν στο Περιστέρι.

Η τετράδα, ωστόσο, αυτή δίνει σημαντική δύναμη μεσοεπιθετικά στον ΟΦΗ και αυξάνει τις πιθανότητες του για να… αποδράσει με το «διπλό» από μια σκληρή έδρα. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ 

Από ψυχοβγάλτης, βρίσκει γκολ... από παντού

Ναμπί: «Μπορούμε να νικήσουμε κάθε ομάδα» 

Με Παπαστεριανό στο Περιστέρι!

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.