Ένα Κύπελλο, δύο ομάδες, χιλιάδες παιδιά

10:07 | 17/02/2019

Το Ηράκλειο έχει φορέσει τα γιορτινά του, οι εξέδρες θα είναι κατάμεστες από παιδιά και Παναθηναϊκός και ΠΑΟΚ θα διεκδικήσουν το Κύπελλο Ελλάδας.

Η μεγάλη μέρα για τον Παναθηναϊκό και τον ΠΑΟΚ, αλλά και όλη την Κρήτη έφτασε. Το απόγευμα της Κυριακής (17/02) στις 17:00 (ΕΡΤ2), στο κλειστό γήπεδο του Ηρακλείου «Δύο Αοράκια», Παναθηναϊκός και ΠΑΟΚ θα διασταυρώσουν τα «ξίφη» τους για την πρώτη κούπα της χρονιάς, το Κύπελλο Ελλάδας.

Οι δυο τους, θα τεθούν αντιμέτωποι για δεύτερη φορά στην ιστορία, σε τελικό Κυπέλλου Ελλάδας. Η πρώτη φορά, ήταν στις 30 Ιουνίου 1982 στο «Αλεξάνδρειο», όπου ο Παναθηναϊκός είχε επικρατήσει 65-63 του ΠΑΟΚ (σχετικό video). 

Το Ηράκλειο έχει φορέσει τα γιορτινά του και τα «Δύο Αοράκια» είναι έτοιμα να υποδεχθούν τους δύο φιναλίστ, αλλά και τους χιλιάδες μαθητές που θα βρεθούν στις εξέδρες για να παρακολουθήσουν τον μεγάλο τελικό. Οπως πέρυσι, έτσι και φέτος, η ΕΟΚ αποφάσισε να μη δώσει εισιτήρια στους οργανωμένους των δύο ομάδων και να δώσει την ευκαιρία σε παιδιά, δασκάλους και γονείς να παρακολουθήσουν τη σπουδαία αναμέτρηση.

Οι αριθμοί του τελικού

Ο ΠΑΟΚ θέλει να κατακτήσει το Κύπελλο Ελλάδας για τέταρτη φορά στην ιστορία του, ενώ διεκδικεί την κούπα μετά από 20 χρόνια και συγκεκριμένα το 1999 όταν είχε επικρατήσει στον τελικό της ΑΕΚ. Στην αντίπερα όχθη, ο Παναθηναϊκός παίζει στον 44ο τελικό της ιστορίας και θέλει να πανηγυρίσει το 19ο Κύπελλο και τον συνολικά 63ο τίτλο στην ιστορία του. 

Αξίζει να σημειωθεί πως οι «πράσινοι» μετρούν μάλιστα έξι συνεχόμενες νίκες σε τελικούς Κυπέλλου, όπου ηττήθηκαν για τελευταία φορά το 2011 (από τον Ολυμπιακό στο Ελληνικό), ενώ ο ΠΑΟΚ έχει τρεις νίκες σε τέσσερις τελικούς.

Οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις

Ο τελικός του Κυπέλλου μπάσκετ φέρνει κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην ΒΙ.ΠΕ. Συγκεκριμένα στο τμήμα της οδού Γ’ από την συμβολή της με την οδό Ι’ έως την συμβολή της με την οδό Μ. Καράτζη και σε όλο το μήκος των οδών Ζ’ και Η’ κατά τις ώρες 14:00 έως 23:00 την Κυριακή 17.02.2019

Παρακαλούνται οι οδηγοί των οχημάτων για την καλύτερη εξυπηρέτηση τους, να αποφύγουν την κίνησή τους στις παραπάνω περιοχές κατά τις ώρες της εκδήλωσης, να απομακρύνουν εγκαίρως τα σταθμευμένα οχήματά τους από τις ανωτέρω οδούς και να συμμορφώνονται με τις υποδείξεις των τροχονόμων.

Προβλήματα και για τους δύο

Στο αγωνιστικό κομμάτι, στον Παναθηναϊκό ο Ιωάννης Παπαπέτρου είχε ενοχλήσεις στη μέση αλλά αναμένεται να αγωνιστεί, ενώ στον ΠΑΟΚ ο Φιλ Γκος αποχώρησε με μυϊκούς σπασμούς στη μέση κατά την διάρκεια του ημιτελικού με την Κύμη και η συμμετοχή του στον τελικό θα αποφασιστεί την τελευταία στιγμή.

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί πως σε αντίθεση με πέρυσι στο ίδιο γήπεδο, στον τελικό Ολυμπιακός-ΑΕΚ, ο Γιώργος Βασιλειάδης δεν θα βρεθεί στις εξέδρες του γηπέδου. Ο υφυπουργός Αθλητισμού αποφάσισε να μην κατέβει στο Ηράκλειο και να δει από κοντά τον τελικό Κυπέλλου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Τι δήλωσαν οι προπονητές των δύο φιναλίστ

Δείτε φωτογραφίες από την τελευταία προπόνηση Παναθηναϊκού και ΠΑΟΚ

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.